Mrs. Vedder
red cloud at sundown
- Член од
- 12 февруари 2009
- Мислења
- 984
- Поени од реакции
- 66
Нешто ново и свежо од гранџот и Alice in chains со вокалот William DuVall како замена на Layne Staley (иако самиот тој е незаменлив)...
Riverside - прогресив рок бенд од Полска
Излезен е новиот четврти албум Anno Domini High Definition, уште ни ми е добро преслушан, од првите три фаворит ми е вториот Second Life SyndromeМислам дека годинава(ама не сум сигурна) им излезе трилогијата "Reality Dream Trilogy" нешто ко мешавина од албумите Second life syndrome, Out of myself и Rapid eye movement...
Да додадам дека новиот албум на Alice in Chains треба да излезе на 29 Септември...Нешто ново и свежо од гранџот и Alice in chains со вокалот William DuVall како замена на Layne Staley (иако самиот тој е незаменлив)...
Anno Domini High Definition не ми се ногу допадна..али па затоа Second Life Syndrome,Out of Myself се ремек дела. супер албуми.Излезен е новиот четврти албум Anno Domini High Definition, уште ни ми е добро преслушан, од првите три фаворит ми е вториот Second Life Syndrome
И јас добив таков впечаток дека не е толку добар како претходните, сепак со Rapid Eye Movement завршува трилогијата Reality Dream и почнуваат со некојa нова серија на концепт албуми.Anno Domini High Definition не ми се ногу допадна..али па затоа Second Life Syndrome,Out of Myself се ремек дела. супер албуми.
Некако не можам да се прилагодам на Алис ин Чејнс без Лејн. Се некако ми се "бледо ископирани" ако може така да се изразам. Го немаат потребниот шмек по кој беа препознатливи. Не дека кажав нешо ново или револуционерно, туку така се осеќам во врска со "новиве" AiC.Да додадам дека новиот албум на Alice in Chains треба да излезе на 29 Септември...
Еве други песни од новиот албум освен A looking in view што ја ставив
О да, ако се прашувам јас албумот ми е 100ка..."The End" и "Just breath" посебно ме заразија.Текстовите на песните се исто многу добри, мило ми е шо Ведер се врати на пишување.По излегувањето на албумот на 20 Септември, имаат турнеа за промовирање на албумот која започнува во Октомври а трае до крајот на Ноември.Почнуваат од Seatlle како секогаш при крајот на СептемвриГо има некој новиот албум од Pearl Jam Back Spacer преслушано?
Импресии?
Вака како се смеам :pos2:....
:wink: