Рок музика и рокерски бендови

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.579
Касно палам, ама дури сега го прочитав ова на насловна.

Басистот на бендот Пол Џонс изјави дека се во потрага по наследникот на Плант. Се шушка дека ни можел да го замени Стивен Тајлер од Аеросмит.

Плант
ја одби можноста да им се придружи на останатите членови на Лед Цепелин на светската турнеја. Како негова можна замена, се спомнува пејачот на Аеросмит Стивен Тајлер, кој наводно веќе вежбал со бендот.
Џон Пол Џонс за магазинот Rolling Stone потврди дека заедно со Џими Пејџ и Џејсон Бонам барат нов пејач, но дека еуште не го нашле.
Џонс остави и ронка надеж за обожавателите кои сакаат да го видат бендот во целосен состав, додавајќи дека се надева дека Плант за некоја година би можел и да се предомисли.

Стивен Тајлер? Лед Цеплин?

Молам?

:nesvest:

Стивен Тајлер како појава ми е смешен (во смисла хумористичен) и повеќе му лежат забавни песни како што и ги знаеме од Аеросмит. Нема да може да го фати народното и тешкото на Зепелин ни вокално, а камо ли со самата негова појава и говор на тело. Самиот поим Тајлер да ја пее Кашмир или Синс ајв бин ловинг ју ќе изгледа како скеч на к-15. Ковердејл од Вајт Снејк би бил многу посоодетна замена, може и Крис Корнел. Сепак без Плант идентитетот на Зепелин се губи. Начелно ми се допаѓаше потегот да не функционираат после смртта на Бонам, ми се допаѓа и што се обединуваат сега со синот како еден вид реинкарнација на таткото ама не без Плант.

Little Lady

Born To Be Wild
Член од
28 октомври 2008
Мислења
339
Поени од реакции
8
свашта слушам...али аватар (Red Hot Chili Peppers ) are the BEST!! ...барем за мене :baeh:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ковердејл би бил подобар избор. Јас би умрел ако не ги видам Лед али без Плант не е тоа тоа. Подобро ке им беше да не се обединуваат пак и да си останат легенди како што и се. Идејата за прекин на работа по смрта на Гонзо ке пропадне посебно ако се без Плант.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Цеплин се - Бонам, Плант, Џонс и Пејџ.

Сега со Џејсон, пак си се Цеплин, на некој начин.

Ама Тајлер?

Оди бе не заебавај.

БЕЗ РОБЕРТ ПЛАНТ ЦЕПЛИН НЕ Е ЦЕПЛИН!

Крај на муабетот.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Е е целосно без Плант. А мислам дека ова е само провокација од другите членови на бендот за да го предизвикаат Плант сам да си се врати.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Абе посакувам цепелин да бидат цепелин и вака
ама морам да ги искажам моите сомнежи

Член од
16 ноември 2008
Мислења
103
Поени од реакции
5
Абе не ми се ни верува дека стивен тајлер би дошол во цепелин едноставно тоа не е негов стил, вака би морал да го менува имиџот што веќе го создаде во Аеросмит и со кој е познат. Иначе Цепелин без плант, то е исто ко сега шо прават квин без Фреди Меркјури. Глупости:nenene:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Абе не ми се ни верува дека стивен тајлер би дошол во цепелин едноставно тоа не е негов стил, вака би морал да го менува имиџот што веќе го создаде во Аеросмит и со кој е познат. Иначе Цепелин без плант, то е исто ко сега шо прават квин без Фреди Меркјури. Глупости:nenene:
Mорам да кажам дека го мразам фреди бидеќи е пешко ама дека има прекрасен глас има

Член од
16 ноември 2008
Мислења
103
Поени од реакции
5
Па мислев на гласот а и да му признајме дека беше добар фронтмен, а иначе за то дека бил пешко бил, јебига

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
A Perfect Circle во последно време фаворити ... вокалот е

Maynard James Keenan ( вокалот на tool) ... слични се на tool ама пак ...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Овие драпаат мадиња музички, и вокално, полоша верзија на Тул.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Имаше и шпекулации неодамна дека Цепелини преговараат и со Мајлс Кенеди од Алтер Бриџ да пее на турнеја, но како што веќе рече некој тоа се обиди да се убеди Плант да партиципира.

*Пушта "Sorrow" од Sevendust & Myles Kennedy

R

Razorblade Kiss

Гостин
Музички калемења.Ај да не се роди некое чудовиште од експериментите во лабораторијата на Цепелини молам.
Поздрави за Bush и Institute.Не дека не сме ги слушале но редно време беше да ги спомнеме во јавност :P:)
јас во последно време ги преслушувам одново и одново Guano Apes.
Група која беше попозната во 90тите,доаѓа од Германија,а вокалистката е хрватка,Сандра Насиќ.
Интересен вокал,многу длабок,многумина биле во заблуда дека фронтменот на групата е всушност машко :)
Стилот им е мешан.но декларирани се како хард рок/алтернативен бенд.Штета што веќе не постојат,биле една есенција во 90тите,ги откриле во еден локален натпревар сличен на Battle of the bands,на која победиле и снимиле спот за првата нивна песна Open your eyes.

Kajgana Shop

На врв Bottom