Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Значи што по ѓаволите се случува бе?Рутеров немогуче значи,ме заебава цел ден интернетов и пред да искочам надвор прееска го извадив адаптеров го изгасив од струја,доаѓам го пуштам и нема абер да се уклучи,значи она што треба да светне зелено Power/DSL не свети уопште,црвено е.Знае некој what the fuck се дешава или треба да им вртам на мороните?

Number 4.

Number 1

P.S
На Call&Surf сум и воедно немам ни телефон...не рабоТЕ:mad:

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Знае некој what the fuck се дешава или треба да им вртам на мороните?
Врти и отерај све у курац таму. И кај брат ми оптиката нешто заебава, повќе од 2 мегабита не крева, претходно 50 држеше без проблем.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Имам 2 Макс пакет од Т-Ебале ( телефон и интернет ) и кога го правеше татко ми договорот бев и јас со него па таму кажав дека го сакам пакетот што има 8 мегабити конекција. Неколку пати досега проверувам на speedtest.net и на тој мерачот што е на мој телеком и никако не оди повеќе од 6-7 мегабити. Дали е нормално да е така или има нешто проблем? Да знам дали да им се јавам или не? :D

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Имам 2 Макс пакет од Т-Ебале ( телефон и интернет ) и кога го правеше татко ми договорот бев и јас со него па таму кажав дека го сакам пакетот што има 8 мегабити конекција. Неколку пати досега проверувам на speedtest.net и на тој мерачот што е на мој телеком и никако не оди повеќе од 6-7 мегабити. Дали е нормално да е така или има нешто проблем? Да знам дали да им се јавам или не? :D
Кога бев во стариот стан, со бакарна конекција на истиот пакет и мене ми покажуваше ~7Mbps download и 0.60Mbps upload на speedtest.net. Така да нормално е.
Сега сум на истиот пакет, али преку оптика:

BTW има значење и тоа колку си оддалечен од станица/база, квалитетот на инсталацијата во зграда итн. Значи секако дека не е секаде исто.

Член од
23 јули 2012
Мислења
23
Поени од реакции
6
ПОМОООШ
народе дај кажувајте како да сменам passwordo na WLAN ме одраа комшиите :tapp:

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Во последниве 2-3 недели имам приметено дека брзината на спуштање на торенти од некаде 14 часот до 19 вечер не оди повеќе од 500 kB/s. После тоа си лета брзината до 1.4 mb/s. Дали и некој друг го има овој проблем?

Инаку немој да ми речете дека зависи од сидери ова она, го знам тоа и знам дека до телеком е проблемот. Кај повеќе пријатели истото им се случува.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Во последниве 2-3 недели имам приметено дека брзината на спуштање на торенти од некаде 14 часот до 19 вечер не оди повеќе од 500 kB/s. После тоа си лета брзината до 1.4 mb/s. Дали и некој друг го има овој проблем?

Инаку немој да ми речете дека зависи од сидери ова она, го знам тоа и знам дека до телеком е проблемот. Кај повеќе пријатели истото им се случува.
За макс оптик, аплоуд брзината што не е колку и даунлоуд (него на спидтест дава 10мбпс) ја така на телеком им се јавувам, они мене ме дупат у здрав мозок дека било до сидери ова она :D

B

Beck's

Гостин
Значи што по ѓаволите се случува бе?Рутеров немогуче значи,ме заебава цел ден интернетов и пред да искочам надвор прееска го извадив адаптеров го изгасив од струја,доаѓам го пуштам и нема абер да се уклучи,значи она што треба да светне зелено Power/DSL не свети уопште,црвено е.Знае некој what the fuck се дешава или треба да им вртам на мороните?
P.S
На Call&Surf сум и воедно немам ни телефон...не рабоТЕ:mad:
I jas go imam istiot problem, celo vreme se isklucuva i samo cveti crvenoto. Brzinata ponekogas skroz ide nadole, kako vo slucaj da sum preminal limit i red takvi sranja

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
I jas go imam istiot problem, celo vreme se isklucuva i samo cveti crvenoto. Brzinata ponekogas skroz ide nadole, kako vo slucaj da sum preminal limit i red takvi sranja
Неколку пати вртам за техничка поддршка на тој бројот што е,и постојано ми вика нашите оператори се моментално зафатени ве молиме почекајте,чекам по 10 минути и не добивам одговор.Сега следен пат кога ќе ми дигнат има да ги отерам у 3 плм зашто си плаќам редовно сметки и се а сега 3 дена не можам на телефон да се јавам и интернет да конектирам.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Ми треба помош...
Имам ваков рутер од т мобајл и немам WIFI.

Ако може некој да ми каже како се приклучува ...
Данке :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Ми треба помош...
Имам ваков рутер од т мобајл и немам WIFI.

Ако може некој да ми каже како се приклучува ...
Данке :)
Копче имаш одпозади рутерот каде што се гаси и пали ако е до рутерот ако не оди на спидпорт.ип и види дали тие пуштено од таму ;)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Првата страна најнормално ја отвара, за втората ептен е спора но се отвара.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720

еве и кај мене сеа, макс иде ~720 обично а сеа симиња со ~250
баш истиот сооднос како кај тебе, 3 пати помалце

Kajgana Shop

На врв Bottom