Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Би сакала препорака за грејачи за парно!:)
Анализирав, пустев, праев, потрошив 300 евреи за парното на струја (додадов радијатори + некои други заебанции), и на крајот решив ќе земам fujitsu inverter. Како и да го вртиш, трошиш 400-500 вати а добиваш 4 киловати греење. Разбери како сакаш, ама поевтино е само на дрва ( и многу по прљаво).

На сопругот му рекле дека има некои проточни греачи:)
Не знам што е тоа...
Постојат електрични греачи за проточни бојлери за подготвување на топла вода за туширање.
Постојат електрични греачи што се ставаат во обичен радијатор.
Има и греачи што се наменети за котли за парно
Но, за ова не сум слушнал... прашај го Сопругот, што сака да постигне со таквите греачи... за што се наменети греачите...

Не знам што е тоа...
Постојат електрични греачи за проточни бојлери за подготвување на топла вода за туширање.
Постојат електрични греачи што се ставаат во обичен радијатор.
Има и греачи што се наменети за котли за парно
Но, за ова не сум слушнал... прашај го Сопругот, што сака да постигне со таквите греачи... за што се наменети греачите...
Најверојатно мисли на Кано системот , пошто тие ми се некако најблиску до проточни.

Пред 5-6 год.гледал на саем проточни греачи од подморници,се грее водата без котел,кружи нон-стоп.

Пред 5-6 год.гледал на саем проточни греачи од подморници,се грее водата без котел,кружи нон-стоп.
Членот kano-eko-systemi ке го прашаш, тој монтира слични на нив системи, па најдобро тој би ти објаснил.

Анализирав, пустев, праев, потрошив 300 евреи за парното на струја (додадов радијатори + некои други заебанции), и на крајот решив ќе земам fujitsu inverter. Како и да го вртиш, трошиш 400-500 вати а добиваш 4 киловати греење. Разбери како сакаш, ама поевтино е само на дрва ( и многу по прљаво).
Мислам дека сепак си се определил за една од најдобрите опции... инверт. Fujitsu во случајот, ако си решил се разбира!.... но сепак не е хипер-инвертер, за испорачани 4 Kw да троши 0,5 Kw/h... ќе да е некаде просечно околу 1-1,1Kw/h што и не е така лошо нели!? Или ти мислеше месечно 400-500 Kw? Е да, толку би оделе со Fujitsu, но и тоа не е многу... се што е над 1000 е многу, бар така мислам! А за истата просторија (простории) доколку користиш ТА или конвектор(и) наместо инвертерот... сигурно ќе ги направиш дебело над иљада кв!

D
Се согласувам со МКД Владе - Кано - еко - системи се занимава со таков начин на греење.

испратено пп со појаснување...

п.с. благодарам владе и смрт за зони...

Не сум го гледал Прометеј, има некој линк со добра слика да дадe :D

Хахахах може да е глуп ама приказната ме интересира,дали е за Енки и брат му :D
Ма јок бе... Добро ако земеш тоа како било во приказнава со енки... ако не се лажам едниот брат бил за човештвото и го сакал... а другиот бил против да се уништи... да или грешам...?
Сум ги читал одамна овие Енки и менки али сум ги заборавил деталите...:D

Ма јок бе... Добро ако земеш тоа како било во приказнава со енки... ако не се лажам едниот брат бил за човештвото и го сакал... а другиот бил против да се уништи... да или грешам...?
Сум ги читал одамна овие Енки и менки али сум ги заборавил деталите...:D
Не да се уништи директно ама одоколу :)
Тој уништувачот е уствари богот од библијата хахахх

Истата фаца за секоја пригода, ко Стивен Сегал и Чак Норис е

Ај сега да се извиниш на целата светска популација што ги стави во иста реченица со чупето. :LOL:

Па и другата снежана не беше подобро, со тоа несредените веѓи.. ugh.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom