Рок музика и рокерски бендови

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
незнам кој им е пејачов, ама не е битно тоа, битен е рифот

Еден од моите омилени рифови во рок-от

[media]http://youtube.com/watch?v=36sNO5sBW_w[/media]

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.142
Поени од реакции
25.704
Пробот е музички проект на Дејв Грол (екс Нирвана) каде што се собрани повеќе одлични музичари. Една од моите омилени нумери во поново време Shake Your Blood. Леми од Моторхед вокали, Грол на тапани. Милина.

Не за под 18 год.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Тука пее типот од моторхед за тие што се скептични дали да клинат или да симнат нешто од пробот.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Има Пробот песни и со вокали како Кинг Дајмонд, Cronos од Веном, Max Cavalera, Lee Dorrian итн итн. Закон....сеа ми текна дека го немам албумот. лол

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
ке може некој да ми даде линк или така нешто од албумот .. пошто ја само Shake Your Blood ја знам .. а незнаев дека имало и цел албум !

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Има Пробот песни и со вокали како Кинг Дајмонд, Cronos од Веном, Max Cavalera, Lee Dorrian итн итн. Закон....сеа ми текна дека го немам албумот. лол
Да ама кој е најфраер од сите тие?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Пред две години случајно ми падна у раце(не буквално:icon_razz) албумот на Probot и останав со подзаната уста(ах, метафори:icon_lol:). Феноменален проект, осмислен од Ghrol. Екстра избор на вокалисти (btw,мене највише ми се свиѓа изведбата на Cavalera), а и Kim Thayil свири гитара на две песни. Онака, збир од одлични луѓе, затоа и звучи толку добро. И мило ми е шо го слушам Ghrol пак позади бубњеви:)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Те навраќа на деновите во нирвана ахххх носталгијата ќе ме убие.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.142
Поени од реакции
25.704
Легендарните Dream Theater годинава го издадоа албумот Systematic Chaos. Ќе одвојам една одлична нумера од овој албум Forsaken.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Дали некој може да најде торент од Live Cannbalism DVD-то од Cannibal Corpse. Барав насекаде, но сите торенти беа мртви.

edit: Го најдов!
clayden-metalvideos.blogspot.com
Има на блогов уште многу метал спотови и концерти.
:salut:

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Дали некој може да најде торент од Live Cannbalism DVD-то од Cannibal Corpse. Барав насекаде, но сите торенти беа мртви.
Закон двд!!!
Мора да го гледаат сите што сакаат ваква музика. Јас веќем го пуштам по незнам кој пат :)

HardRock

Rock n roller
Член од
22 септември 2007
Мислења
71
Поени од реакции
24
Rock 4ever.. a bend se znae KISS se najbolje nikoj nema da gi stigne....
posle tuka se Nirvana, Whitesnake,The police,Led zeppelin, W.A.S.P., Black Sabbath, Metallica i mn drugi.....

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Rock 4ever.. a bend se znae KISS se najbolje nikoj nema da gi stigne....
posle tuka se Nirvana, Whitesnake,The police,Led zeppelin, W.A.S.P., Black Sabbath, Metallica i mn drugi.....
Вака како се смеам :pos2:кога ќе се избаци некој со легендарна реченица во стилот на " Мојот омилен бенд се најдобри на свет и никој не може да ги стигне":nenene:.

Хард рок сакаш ли со статистички податоци или музички критики да ти наброрјам едно 200 бенда што во најмала рака кис не ни можат да се споредат со нив.
:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom