Диета за брзо топење масти и објаснување со тренинг

• Креатор на темата Stef Bachatero
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
S

Stef Bachatero

Гостин
Циклична диета што е тоа?

Циклична диета или зиг заг диета е диета со редуцирање на калориите на 50% од нивото на калории каде што ја одржуваш моменталната тежина 3200 калории за мене заедно со висок внес на протеини околу 60% енергенс се протеините.Во тие 3 дена вежбаме интензивно кардио+теретана или p90x со Insanity 30 мин кардио или 15 мин вежбање со интервали со понеделник горен дел вежбање,вторник долен дел вежбање за да ги потрошиме резервите на гликоген во мускулите и црниот дроб.Диетава не е за секого и доаѓа како резултат кога ќе достигнеш зид со намалување на салото.Секогаш твојот организам ќе наоаѓа начин да зачува што е можно повеќе сало за преживување(не сме ние криви така нашите гени се направени се со цел да преживееме подолго).Од таа цел мускуларен тип под 10 % за преживување не е добар како човек што има големо ниво на адипозно ткиво.
Колку дена се држи диетава?
Се додека не достигнете резултатите што ги посакувате како гледање на стомачните и дефинирање на мускулите да се гледаат вените а тоа се постигнува кога сме под 10% телесни масти.
Има ли последици од земање толкаво големо количество протеини?
Нема никакво научно докажана студија дека високопротеинските диети се штетни за одреден период кога сакаме да стопиме адипозно ткиво за кратко време.
Колку калории треба да внесам кога ја држам диетава дневно?
50 % од нивото за одржување на тежината 3 и пол дена пон/втор/среда/четврток(до пред тренинг) во кој следува 30 часа полнење со јаглехидрати.После тие 30 часа ако сакате да ја забрзате постапката на топење на мастите се намалува 15-20% од нивото за одржување за моменталната телесна тежина.
Како изгледа еден ден на високопротеински внес?
Табелава подоле е за храната што ја јадев денеска,се базира на човек што е висок 182 цм и тежок 94 кг.60 проценти од внесот се протеини/15 проценти јаглехидрати и 25% масти.Во тие денови 3 и пол дена правам интензивно вежбање и последниот ден на тренинг Четврток полека почнувам да конзумирам пред тренинг мало количество јх 30 грама со 15 грама протеин за да почне полека да се тргнам во другата фаза а тоа е полнење со јаглехидрати.
1 оброк Calories Carbs Fat Protein
N.O.-Xplode – 2.0 Advanced Strength , 22.5 g 40 10 0 0
Gaspari – AminoMax, 8 tablets 64 2 0 16
Ideal Sipka – Izvarka, 100 g 72 1 2 14
Optimum Nutrition – 100% Gold Standard Whey – Banana Cream , 1 scoop (31g) 120 4 1 24
Chicken – Breast, meat only, cooked, roasted, 100 g 165 0 4 31
Tomatoes – Red, ripe, raw, year round average, 1 medium whole (2-3/5″ dia) 22 5 0 1
Cucumber – Peeled, raw, 1 cup, pared, chopped 16 3 0 1
Add Food
Quick Tools 499 25 7 87
2 оброк
Drained – Boiled Without Salt Peas, 100 gr 75 10 1 6
Ideal Sipka – Izvarka, 200 g 144 2 3 28
Nutiva / Mjlk – Coconut Oil, Organic Extra Virgin / Mjlk, 0.5 tbs 65 0 7 0
Home Made – Scrambled Eggs (4 Whites, 1 Whole), 1 cooked 138 1 5 26
Add Food
Quick Tools 422 13 16 60
3 оброк
Tomatoes – Red, ripe, raw, year round average, 200 g 36 8 0 2
Chicken – Breast, meat only, cooked, roasted, 190 g 314 0 7 59
Oil – Olive, 2 tsp 80 0 9 0
Milled Flaxseed – Flaxmeal, 0.7 TBSP 35 2 2 1
Add Food
Quick Tools 612 21 21 82
Totals 1,533 59 44 229
Your Daily Goal 1,934 48 64 290
Remaining 401 -11 20 61
Calories Carbs Fat Protein
Ова мени ќе го јадам 3 и пол дена додека Четврток ќе конзумирам 1200 калории или 75 % од калориите од пон/втор/среда и после вежбањето иде 30 часа полнење со јаглехидрати.
После вежбање во рок од 30 часа конзумирам 12-16гр јаглехидрати на секој килограм мускулна тежниа се со цел да ги надополнам резервите на гликоген и после тоа останатите денови имам сооднос на јх/пр/масти 60/25/15 ,само недела соодносот се менува 40/30/30 и потоа пак исто 7 дена.
Дали ова е единствениот начин да ослабнам?
Не ова не единствениот начин за слабеење но е многу ефикасен во споредба со другите.Целта е да се топи сало и да се зголеми мускулна маса,плус да се зголемат резервите на гликоген во мускулите и црниот дроб.Броење калории функционира до еден степен но секогаш ќе достигнеме ѕид и мора да најдеме начин да го пробиеме.Цикличните диети се тоа одреден период има висок протеински внес,низок јх и одреден период полнење на јаглехидрати.Други диети се Анаболичната диета 5 дена висок протеински внес/2 дена полнење и исто на Scooby carb cycling каде што внесот на јх е поголем 25%.Линкот може да ви послужи
http://scoobysworkshop.com/advanced-fat-loss-carb-cycling/
Како треба да изгледа тренингот кога ја држам диетава?
Ден Тренинг Диета
Понеделник/вторник Горен/долен дел на телото Висок внес на протеини
Среда Одмор или 45 мин кардио среден интензитет Висок внес на протеини
Четврток Тренинг за цело тело Пред тренинг висок внес 75 % од претходните денови.После тренинг полнење со јаглехидрати
Петок Одмор Полнење со јаглехидрати
Сабота/Недела Тежински тренинг со максимална килажа 60%јх,25%,15%масти/Недела 40/30/30
Успех и се гледаме со резултати.До октомври гледам да се исчистам поздрав,ако имате прашања слободно прашајте.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
1.Јади овошје и зеленчук
2.Јади нормално ама лебот намали го

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Глупости..глупости.
Се зависи до организмо, јади секоја ден овошје и зеленчук намали го лебот, брзата храна нека ја нема, пешачи насабајле прави вежби и ке имаш тело како што ке посакаш.
Ова се премногу компликации замене, а верувам дека и за другите.

S

Stef Bachatero

Гостин
Глупости..глупости.
Се зависи до организмо, јади секоја ден овошје и зеленчук намали го лебот, брзата храна нека ја нема, пешачи насабајле прави вежби и ке имаш тело како што ке посакаш.
Аха глупости се научните трудови за вакви диети.Пред 60 години е научно докажано дека се ефективни,ако сакаш да стопиш сало,да добиеш снага,да зголемиш резервите на гликоген и да добиеш мускулна маса.Јас сум ја користел и највеќе сум имал ефект од неа,спротивно од јади житарици и овошје што ме гоеше и не ми даваше да ослабам како што треба.

The leaner you get, the harder it is to lose fat because the body wants to keep those last energy reservers for survival purposes. If you try brute force dieting to get rid of that last bit of fat which is stored in the love handles and over the lower abs, you will end up burning off muscle as well as fat - not what we want! What I'm gonna show you in this video is how to get ripped without burning off muscle by using carb cycling. And when your bodyfat is low enough, the last fat stores are removed and for most people, that is the love handles and over the lower abs. This is not spot fat removal, there is no such thing!

Carb cycling is an amazing fat loss technique, its not a fad diet, its fine tuning of the zig zag diet developed by Dr Fred Hatfield several decades ago but its not for everyone. If you have more than 20lbs to lose, just good old fashioned nutrition and exercise is all thats required to lose weight. Where carb cycling shines is for those who are already fairly lean, those with 2-pack or 4-pack abs who just cant seem to get any leaner. Carb cycling is perfect for this, it helps you go from lean to ripped without loss of muscle.
Која диета го дава тоа?Да градиш мускули и да губиш маснотии?

D

dbt

Гостин
Carb cycling is an amazing fat loss technique, its not a fad diet, its fine tuning of the zig zag diet developed by Dr Fred Hatfield several decades ago but its not for everyone. If you have more than 20lbs to lose, just good old fashioned nutrition and exercise is all thats required to lose weight.
Треба да намалам добри 10-12 кг а според погорното не ми треба толку замарање со зиг-заг, горе-долу, лево-десно.:)

Член од
28 август 2012
Мислења
8
Поени од реакции
3
Глупости..глупости.
Да си ми жив и здрав :) прав одговор...

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Глупости..глупости.
Да, и јас така практикував, само не со пешачење туку со трчање секој ден, правев вежби исто така секој ден. Јас пошо пијам многу газирани пијалоци, пиев само вода и неколку пати во денот по една чаша исцеден сок, потоа одма се осети разликата, но тешко е да се навикнеш на таков режим.....

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
60% протеини и послем фрли бубрези...
ЗНачи,наутро овошје,за ручек 20% протеини,60% јаглехидрати и 20% масти да содржи и за вечера 20% протеини и 80% јаглехидрати
тоа би изгледало вака....доручок 3-4 јаболки,ручек полн тањир ориз и пилешко и салата и за вечера салата и парче пилешко.....

некои луѓе за да избегнат тегоби,избегнуваат да комбинираат јаглехидрати и протеини во ист оброк па за ручек јадат само протеини а за вечера јаглехидрати....
Плус со здрава исхрана и намалување на благото на ниво и спортски активоности,резултатите се неразминливи ;)

С

Само Човек

Гостин
Аха глупости се научните трудови за вакви диети.Пред 60 години е научно докажано дека се ефективни,ако сакаш да стопиш сало,да добиеш снага,да зголемиш резервите на гликоген и да добиеш мускулна маса.Јас сум ја користел и највеќе сум имал ефект од неа,спротивно од јади житарици и овошје што ме гоеше и не ми даваше да ослабам како што треба.
The leaner you get, the harder it is to lose fat because the body wants to keep those last energy reservers for survival purposes. If you try brute force dieting to get rid of that last bit of fat which is stored in the love handles and over the lower abs, you will end up burning off muscle as well as fat - not what we want! What I'm gonna show you in this video is how to get ripped without burning off muscle by using carb cycling. And when your bodyfat is low enough, the last fat stores are removed and for most people, that is the love handles and over the lower abs. This is not spot fat removal, there is no such thing!

Carb cycling is an amazing fat loss technique, its not a fad diet, its fine tuning of the zig zag diet developed by Dr Fred Hatfield several decades ago but its not for everyone. If you have more than 20lbs to lose, just good old fashioned nutrition and exercise is all thats required to lose weight. Where carb cycling shines is for those who are already fairly lean, those with 2-pack or 4-pack abs who just cant seem to get any leaner. Carb cycling is perfect for this, it helps you go from lean to ripped without loss of muscle.
Која диета го дава тоа?Да градиш мускули и да губиш маснотии?
тогаш зошто дебелината е проблем и по 60г

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Глупости..глупости.
Ништо не е лесно и брзо. Јас едно сватив “се што сум складирал на мене со години, не е можно да го стопам во неколку дена, треба многу напор и време“. Секој си знае која му е целта и сам треба да одлучи дали ќе оди по пократиот или по подолгиот пат. Ништо не е задолжително!
Циклична диета што е тоа?

Циклична диета или зиг заг диета е диета со редуцирање на калориите на 50% од нивото на калории каде што ја одржуваш моменталната тежина 3200 калории за мене заедно со висок внес на протеини околу 60% енергенс се протеините.Во тие 3 дена вежбаме интензивно кардио+теретана или p90x со Insanity 30 мин кардио или 15 мин вежбање со интервали со понеделник горен дел вежбање,вторник долен дел вежбање за да ги потрошиме резервите на гликоген во мускулите и црниот дроб.Диетава не е за секого и доаѓа како резултат кога ќе достигнеш зид со намалување на салото.Секогаш твојот организам ќе наоаѓа начин да зачува што е можно повеќе сало за преживување(не сме ние криви така нашите гени се направени се со цел да преживееме подолго).Од таа цел мускуларен тип под 10 % за преживување не е добар како човек што има големо ниво на адипозно ткиво.
Колку дена се држи диетава?
Се додека не достигнете резултатите што ги посакувате како гледање на стомачните и дефинирање на мускулите да се гледаат вените а тоа се постигнува кога сме под 10% телесни масти.
Има ли последици од земање толкаво големо количество протеини?
Нема никакво научно докажана студија дека високопротеинските диети се штетни за одреден период кога сакаме да стопиме адипозно ткиво за кратко време.
Колку калории треба да внесам кога ја држам диетава дневно?
50 % од нивото за одржување на тежината 3 и пол дена пон/втор/среда/четврток(до пред тренинг) во кој следува 30 часа полнење со јаглехидрати.После тие 30 часа ако сакате да ја забрзате постапката на топење на мастите се намалува 15-20% од нивото за одржување за моменталната телесна тежина.
Како изгледа еден ден на високопротеински внес?
Табелава подоле е за храната што ја јадев денеска,се базира на човек што е висок 182 цм и тежок 94 кг.60 проценти од внесот се протеини/15 проценти јаглехидрати и 25% масти.Во тие денови 3 и пол дена правам интензивно вежбање и последниот ден на тренинг Четврток полека почнувам да конзумирам пред тренинг мало количество јх 30 грама со 15 грама протеин за да почне полека да се тргнам во другата фаза а тоа е полнење со јаглехидрати.
1 оброк Calories Carbs Fat Protein
N.O.-Xplode – 2.0 Advanced Strength , 22.5 g 40 10 0 0
Gaspari – AminoMax, 8 tablets 64 2 0 16
Optimum Nutrition – 100% Gold Standard Whey – Banana Cream , 1 scoop (31g) 120 4 1 24
Chicken – Breast, meat only, cooked, roasted, 100 g 165 0 4 31
Tomatoes – Red, ripe, raw, year round average, 1 medium whole (2-3/5″ dia) 22 5 0 1
Cucumber – Peeled, raw, 1 cup, pared, chopped 16 3 0 1
Add Food
Quick Tools 499 25 7 87
2 оброк
Ideal Sipka – Izvarka, 200 g 144 2 3 28
Nutiva / Mjlk – Coconut Oil, Organic Extra Virgin / Mjlk, 0.5 tbs 65 0 7 0
Home Made – Scrambled Eggs (4 Whites, 1 Whole), 1 cooked 138 1 5 26
Add Food
Quick Tools 422 13 16 60
3 оброк
Tomatoes – Red, ripe, raw, year round average, 200 g 36 8 0 2
Chicken – Breast, meat only, cooked, roasted, 190 g 314 0 7 59
Oil – Olive, 2 tsp 80 0 9 0
Milled Flaxseed – Flaxmeal, 0.7 TBSP 35 2 2 1
Add Food
Quick Tools 612 21 21 82
Totals 1,533 59 44 229
Your Daily Goal 1,934 48 64 290
Remaining 401 -11 20 61
Calories Carbs Fat Protein
Ова мени ќе го јадам 3 и пол дена додека Четврток ќе конзумирам 1200 калории или 75 % од калориите од пон/втор/среда и после вежбањето иде 30 часа полнење со јаглехидрати.
После вежбање во рок од 30 часа конзумирам 12-16гр јаглехидрати на секој килограм мускулна тежниа се со цел да ги надополнам резервите на гликоген и после тоа останатите денови имам сооднос на јх/пр/масти 60/25/15 ,само недела соодносот се менува 40/30/30 и потоа пак исто 7 дена.
Дали ова е единствениот начин да ослабнам?
Не ова не единствениот начин за слабеење но е многу ефикасен во споредба со другите.Целта е да се топи сало и да се зголеми мускулна маса,плус да се зголемат резервите на гликоген во мускулите и црниот дроб.Броење калории функционира до еден степен но секогаш ќе достигнеме ѕид и мора да најдеме начин да го пробиеме.Цикличните диети се тоа одреден период има висок протеински внес,низок јх и одреден период полнење на јаглехидрати.Други диети се Анаболичната диета 5 дена висок протеински внес/2 дена полнење и исто на Scooby carb cycling каде што внесот на јх е поголем 25%.Линкот може да ви послужи
http://scoobysworkshop.com/advanced-fat-loss-carb-cycling/
Како треба да изгледа тренингот кога ја држам диетава?
Ден Тренинг Диета
Понеделник/вторник Горен/долен дел на телото Висок внес на протеини
Среда Одмор или 45 мин кардио среден интензитет Висок внес на протеини
Четврток Тренинг за цело тело Пред тренинг висок внес 75 % од претходните денови.После тренинг полнење со јаглехидрати
Петок Одмор Полнење со јаглехидрати
Сабота/Недела Тежински тренинг со максимална килажа 60%јх,25%,15%масти/Недела 40/30/30
Успех и се гледаме со резултати.До октомври гледам да се исчистам поздрав,ако имате прашања слободно прашајте.
Да влезам во форма ќе разговараме за ова сакам да го пробам, али дали не е подобро деновите кога се полни телото со Јаглехидрати да биде внесот на јх уште помал, барем со 10 % во однос на планов.

С

Само Човек

Гостин

ОСВЕН ШТО ШТЕТАТ НА БУБРЕЗИ

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

ОСВЕН ШТО ШТЕТАТ НА БУБРЕЗИ

Bez eden bubreg se zivee:P

Davam bubreg za visokoproteinska dieta:vozbud:

M

Muranyi

Гостин
Се е во ред со диетава,на никој нема бубрезите да му се оштетат,туку многу скапи овие суплементите што ги конзунираш.Камо среќа сите да можевме да си ги дозволиме.
--- надополнето: 28 август 2012 во 10:58 ---
Анџел и еднаш дискутиравме на ФБ.Јас сеуште стојам на тоа дека не е можно да градиш мускули и да топиш сало истовремено,зашто тоа се два процеси обратни еден на друг-анаболизам и катаболизам.Истото ми го потврдиле и многу искусни билдери.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom