До и Од модераторот на подфорум Религија

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Живо ме интересира по кој критериуми ги бришете постовите?

Јас дефинитивно се откажувам од било каква посериозна комуникација на овој подфорум, бидејќи сметам дека немате изградено цврст став, или воопшто немате став, кон тоа што треба, а што не треба да се избрише.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776

Јас дефинитивно се откажувам од било каква посериозна комуникација на овој подфорум, бидејќи сметам дека немате изградено цврст став, или воопшто немате став, кон тоа што треба, а што не треба да се избрише.
како на пример кои постови?
аман

M

Muranyi

Гостин

Квалитетот на форумов опадна на ниво на кафански муабети и навреди на секој чекор.А да....и youtube конверзација и пропаганда.
--- надополнето: 7 август 2012 во 14:02 ---
како на пример кои постови?
аман
Па еве моите пред 10 минути,каде секој втор збор кон мене беше навреда.Зошто се избришани моите постови кога немаше никаде навреда од моја страна?Е аман де.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Квалитетот на форумов опадна на ниво на кафански муабети и навреди на секој чекор.А да....и youtube конверзација и пропаганда.
--- надополнето: 7 август 2012 во 14:02 ---

Па еве моите пред 10 минути,каде секој втор збор кон мене беше навреда.Зошто се избришани моите постови кога немаше никаде навреда од моја страна?Е аман де.
Постовите со навреда од саламбо кои ти ги пријави беа избришани и саламбо си прими сериозна! количина на казнени поени.
одговорите кон навредливи постови (твоите и на мики) по дефолт се бришат.

на таков навредлив пост нема ни што да трошиш тастатура за да одговориш затоа шо муабетот после тоа оди кон офтопик ...
јасно ми е дека на навреда сакате да одговорите (во последно време гледам и културно - браво за тоа) но нема потреба ... со самата пријава се бришат и пријавените навредливи постови а и одговорите кон тие постови ... и тоа е тоа ... ви се свиѓало или не ...
--- надополнето: 7 август 2012 во 14:09 ---
патем шо ќар ако вашите одговри кон навредлив пост останеа?
ќе висат во воздух како одговори кон нешто што веќе го нема и е избришано?
ајде Miki1976 доста кукате ко мали деца.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Постовите со навреда од саламбо кои ти ги пријави беа избришани и саламбо си прими сериозна! количина на казнени поени.
одговорите кон навредливи постови (твоите и на мики) по дефолт се бришат.

на таков навредлив пост нема ни што да трошиш тастатура за да одговориш затоа шо муабетот после тоа оди кон офтопик ...
јасно ми е дека на навреда сакате да одговорите (во последно време гледам и културно - браво за тоа) но нема потреба ... со самата пријава се бришат и пријавените навредливи постови а и одговорите кон тие постови ... и тоа е тоа ... ви се свиѓало или не ...
--- надополнето: 7 август 2012 во 14:09 ---
патем шо ќар ако вашите одговри кон навредлив пост останеа?
ќе висат во воздух како одговори кон нешто што веќе го нема и е избришано?
ајде Miki1976 доста кукате ко мали деца.
Моето прашање немаше врска со последните постови, туку генерално со односот кон бришењето на одредени работи во одредено време.

Ценам дека генерално погрешно постапуваш, и натежнуваш накај одредена верска групација од разно разно-разни причини, затоа и пишав дека отсега натаму барем јас лично само сеир ќе си фаќам.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Моето прашање немаше врска со последните постови, туку генерално со односот кон бришењето на одредени работи во одредено време.

Ценам дека генерално погрешно постапуваш, и натежнуваш накај одредена верска групација од разно разно-разни причини, затоа и пишав дека отсега натаму барем јас лично само сеир ќе си фаќам.
отрпнав веќе од обвинувања дека сум натежнувал кон некоја верска групација.
слободно прави што сакаш ... ако немате дополнителни прашања да престанеме со муабет на темава ... а ако сакаш пиши ми ПП баш би сакал да знам на која верска групација натежнувам :)

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Jasno e deka sekoj koj ne go pochituva kodeksot na odnesuvanj od forumot da bide opomenet i baniran,no shto vi napravija temite prashanja za hristijanstvoto i pranjanja za islamot?
So toa samo im gi zatvarate vratite na onie koj skaat neshto da doznaat,a i na onie koj sakaat da gi poduchat.
Shto vi zgreshile temite shto vie ste gi otvorile,a istite sega se zatvoreni?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Jasno e deka sekoj koj ne go pochituva kodeksot na odnesuvanj od forumot da bide opomenet i baniran,no shto vi napravija temite prashanja za hristijanstvoto i pranjanja za islamot?
So toa samo im gi zatvarate vratite na onie koj skaat neshto da doznaat,a i na onie koj sakaat da gi poduchat.
Shto vi zgreshile temite shto vie ste gi otvorile,a istite sega se zatvoreni?
Првиот пост и во двете теми кои се заклучени убаво објаснува како треба да се одвива „дискусијата“ во тие теми ...
Веќе долго време не е тоа тоа ...
Затоа ќе се отворат Прашања III (дел) во кои нема да се отстапи ни милиметар од правилата кои ќе важат за тие теми ...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Со вакви "строгости" поарно ич не отварајте трето продолжение:P

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Со вакви "строгости" поарно ич не отварајте трето продолжение:P
тие теми не се за рекла казала .. треба да бидат конкретни и деректни и нема шо таму некој да дебатира и да си го мери со другите ..
прочитај ги правилата поставени во првиот пост на темите ... се однесува само за тие теми ...
можеш да прашаш само и соодветно да ти биде одговорено од „докажан“ на форумов христијанин или муслиман, дали на некого му се свиѓа или не одговорот нема шо да се буни ... тоа е тоа ... ќе си најде соодветна тема за дебата за тоа прашање ... има мал милион теми за било што, ако нема ќе отвори нова ... едноставно на дадениот одговор може да даде сугестија, да дополни и слично друг „докажан“ христијанин или муслиман ... одговорите ќе бидат кратки и јасни .. поткрепени со некој цитат и сл ... спамови, копи паст километражни одговори нема да се толерираат ... и едноставно и културно секој кој ќе го прекрши тоа ќе си добие казнен поен за ОфТопик 2поена, Спам 5поена, Несоодветна содржина 5поена соодветно ... и темите наместо стотици страни поарно да имаат десетици но тоа да бидат конкретни работи ... на кој му се свиѓа овој начин за овие 2 теми Ок на кој не пак Ок ... нека си бара место за својата дебата на други соодветни теми ...
--- надополнето: 18 август 2012 во 23:23 ---
ПС: Темава ѕирнете ја сите заинтересирани за модератори на Религија ... чисто онака да потсетам ако некој не ја видел ..

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Молба до модераторот
Ке ве молам ако сакате да ги отворите темите за христијанството и исламот.
Овака форумот се претвара во гробишта...мртва тишина
Знам дека некогаш атеистиве претеруваат со цинизам, мада и ние религиозните не им остануваме должни. ама по некоја критика не е на одмет....чисто да има што да се дискутира..
инаку ке требе да решаваме математички проблеми ако не..:P

ПС. Ти се дрма фотељата а?...куп атеисти сакаат да станат модератори...;)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Молба до модераторот
Знам дека некогаш атеистиве претеруваат со цинизам, мада и ние религиозните не им остануваме должни. ама по некоја критика не е на одмет....чисто да има што да се дискутира..

Ќе ги отворам кога ќе се најде +1 модератор за религија ... дотогаш имате милион други теми за дискусија кои се еден вид прашања од и до христијаните и муслиманите итн ... во кои можете подетално да дебатирате ...

Е ајде де кои се тие кои сакаат да станат модератори на религија ... 2-3ца се имаат само пријавено ... одвај чекам добар избор за колега :)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Молба до модераторот

Ќе ги отворам кога ќе се најде +1 модератор за религија ... дотогаш имате милион други теми за дискусија кои се еден вид прашања од и до христијаните и муслиманите итн ... во кои можете подетално да дебатирате ...

Е ајде де кои се тие кои сакаат да станат модератори на религија ... 2-3ца се имаат само пријавено ... одвај чекам добар избор за колега :)

Kajgana Shop

На врв Bottom