Кај мене има повеќе адреси. Некои со Словенија, некои со Македонија. Кога ќе плаќаш ќе те праша на која адреса, тогаш одбери Македонија, или креирај нов адреса за досава со МКД како земја.moze jas vcera otvoriv visa na tutunska
--- надополнето: 22 август 2012 во 14:31 ---
jas sum nov m interesira koga sakam nesto da kupam a da platam preku paypal mi pisuva shipping adresa od paypal ama tamu stoi zemja slovenija
Ваљда там кај шо ќе купува ќе го праша да е користи истата адреса од пп или да внесе другaКај мене има повеќе адреси. Некои со Словенија, некои со Македонија. Кога ќе плаќаш ќе те праша на која адреса, тогаш одбери Македонија, или креирај нов адреса за досава со МКД како земја.
Зависи каде и од кој сајт нарачуваш.moze jas vcera otvoriv visa na tutunska
--- надополнето: 22 август 2012 во 14:31 ---
jas sum nov m interesira koga sakam nesto da kupam a da platam preku paypal mi pisuva shipping adresa od paypal ama tamu stoi zemja slovenija
Да ама ако пробаш преку пејпал да ја ставиш алтернативната адреса ке видиш дека нема да ја прифати.Владе во право си, некаде те прашува. Можеби од така што сум внесувал адреси, сега во ПП имам 4.Прегледај го приврзокот 47940
Јас имам стар акаунт, од кој пред една година купував ама со пари кои ми ги праќале некои интернет страници, значи дека е unverified.Следен пат кога ќе пишуваш кажи дали си имал претходно акаунт, од која банка сакаш да регистрираш картица и слично. Вака врска нема муабетов. И мене ми викаа нема да може, па си ја продолжив, а еве и Костур вика. Биди поспецифичен во иднина.
Не би знаел да ти кажам, ако сакаш пробај со нов акаунт. Следи ја постапкава.Јас имам стар акаунт, од кој пред една година купував ама со пари кои ми ги праќале некои интернет страници, значи дека е unverified.
Денес подадов барање за виза електрон од тутунска, па сега дали ќе можам да ја верифицирам на стариот акаунт, зошто колку што сватив, според болдираново ќе неможам да направам нов и на него да ја верифицирам, бидејќи досега сум имал пејпал? Или нешто лошо сум сватил.
Немаме пејпал баш поради вакви илегални активности. Порано крадеа преку него а сега се легитимираат со неточни податоци (како во примерот со погрешна држава). Веројатно нема да имаме во блиска иднина!Pa neznam sto tocno se slucuva, ama ova ti vika deka demek imas prazno mesto vo linkot. Iskopiraj go, paste-uvaj go vo notepad i vidi dali e vo 2 reda. Ako e vo dva reda i ima prazen prostor, togas backspace ili delete na prazniot prostor i bi trebalo linkot da ti e bez prekin i da saka. Samo oni koga go prakjaat linkot ne e vo dva reda, taka da pretpostavuvam deka nesto drugo e problemot, ama ne bi znael da ti kazam sto e. :|
--- надополнето: 26 август 2012 во 20:06 ---
Zdravo na site! Jas oddamna sakam da imam PayPal (kako i mnogu drugi lugje) ama nikogas sum nemal dosega. Ako ja sledam postapkava ke mozam (ili nema da mozam) da napravam account, samo me interesira, dali samo ako si stavam pari na kartica preku banka i si kupuvam od eBay (raboti pod $100) "bez rizik"? Ke mi ja blokiraat smetkata ili mala e verojatnosta toa da se sluci?
=================================
Isto taka, me interesira sto mislite okolu ova: Dali ako im piseme site (mnogu lugje, mislev) na PayPal email deka sme od MK i deka nemame PayPal, a sakame da imame, nesto ke se smeni? Ili samo ke ni se iznasmeat i nikogas nema da imame PayPal? A zasto vsusnost nemame PayPal? Sto e rabotata? Togas podpisavme peticija, ama nesto ne ni uspea, i so toa neznam sto se sluci, zasto ne ignoriraa?
Не се лажни податоците. НЛБ е словенечка банка...а сега се легитимираат со неточни податоци (како во примерот со погрешна држава). Веројатно нема да имаме во блиска иднина!