Фан Клуб: Челзи

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Ама сум се смеел на фејсбук статусов:

Знаете ли дека Еден Азард беше на терен уште пред да се роди? Да, да.. Неговата мајка настапуваше во женската фудбалска лига на Белгија, додека во ’’својот стомак’’ во трет месец го носесеше Еден Азар :)

И логичен коментар:

Фудбалер не се станува, фудбалер се раѓа:)

L

Löwe

Гостин
Ди Матео дефинитивно е цар за ротации. И лани колку ротираше, и еве сега вчера изваде тим за кој не ни мислевме дека ќе биде на терен (хинт Меирелеш), а тоа се покажа одлично.

В

Ваздух

Гостин
Сега се е поврзано со Хазард, и заслужено. Но страв ми е да не се депримира Мата, зошто сега некако на почеток е во втор план, па да има лоша сезона.
Иако сам треба уште повеќе да напредува, за да бидат рамо до рамо тој и Хазард. Зошто двајцата се фантастични и треба да се надополнуваат. Мата моментално игра AMC што е и негова природна позиција. Не е толку приметлив како лани, ама го поврзува целиот среден ред со нападот, и сите акции одат скоро преку него.
Ако продолжат вака овие двајца, плус Мосес, Марин и Оскар, тогаш можеме да се надигруваме во буквална смисла и со Барселона. Техничари на техничари. Иако овие значително помлади од другиве кои секако се поквалитетни засега :)
Многу ми е ќеф за тимов што го имаме, како никогаш досега. Да се разигра уште повеќе машинеријата и кај ќе ни биде крајот. Само трпение.

H

HoT IcE

Гостин
РДМ пак повторува грешки на негови претходници, овајпат Анечлоти. Предолга е сезоната за форсирање тие па тие играчи. Кај се Стуриџ, Есиен, Ромеу, Оскар, што се случува со Малуда и Бенајун? Бертран место Кол да се види, зошто и двајцата?
Потребен е уште еден напаѓач, освен ако Мозес не пасува таму. Колку Скот Синклер назад го сакам то е чудо едно, ама пуста желба само, знам дека не бива.
И јас истото му го замерувам за Бертран, подобро да го форсира наместо Кол, и Кол да добива повеќе одмор, Малуда со два изиграни меча во 3 недели е повеќе од солидно решение лево додека е Марин повреден, никако не смее да заборави дека Кол има 30ка и поебани колена. Од друга страна пак сум среќен што воопшто Бертран добива минутажа макар на крило, бидејќи предходно од никого не добиваше.
За Стариџ е оправдано зошто не добива минутажа, сака да игра центарфор ќе мора да го избаци Торес од прв тим, вака на крило нејќе да игра а моментално Рамирес и Мата ротираат, што е одлично. А за Стариџ, доколку Торес продолжи со ваква форма неверувам дека ќе го избаци од прв тим.
За Ромеу ме изненади што го бараш земајќи во предвив колку го хејташе кога дојде, но моментално јас Микел не би го мењал, млад е, јак е, и моментално вистински ѕвер во дефанзива, Есиен е испукана пушка и страв ми е да не направи некоја грешка која ќе не чини бод бидејќи нема играно апла време.
Оскар е јасно, премалце време има тренирано, прашање на време е кога ќе се воигра и ќе ротира со Френки.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Браво за играта вчера..мило ми е за вас продолжете со победите:D
Чекај ти за Интер беше? Ај со среќа сезонава :) Јас дури сега од форумов сфаќам дека навивачиве на Челзи и Интер се како браќа :D
--- надополнето: 26 август 2012 во 17:29 ---

:ROFLMAO:

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Демиен Даф се повлекува од репрезентацијата.. се уште не можам да сфатам зошто си замина и потпиша за њукасл. Како газеа со Робен тоа време :cuc:

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Сега се е поврзано со Хазард, и заслужено. Но страв ми е да не се депримира Мата, зошто сега некако на почеток е во втор план, па да има лоша сезона.
Нема врска ова. Мата има огромен риспект спрема Азар и тоа најдобро се гледа на теренот. Секогаш гледа каде е позициониран Азар, а доколку е откриен не пропушта шанса да му додаде; ова го потенцираше и коментаторот на Спорт Клуб.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Нема врска ова. Мата има огромен риспект спрема Азар и тоа најдобро се гледа на теренот. Секогаш гледа каде е позициониран Азар, а доколку е откриен не пропушта шанса да му додаде; ова го потенцираше и коментаторот на Спорт Клуб.
И јас ова сакав да го пишам. :) Не е ова македонска лига и балкански менталитет па играчиве ќе се мрзат меѓу себе. За тимот работат. Супер почнавте (y)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Кој вика дека Челзи нема историја :D Ако имате пола саат да го изгледате видеово изгледајте го. Ем ќе се насмеете,ем ќе видите разлика во правилата тогаш и сега ем последниот гол донекаде може да ве потсети на еден гол од поскоро време

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Планира некој од овдека да отвори тема за УЕФА Супер купот другата недела?
Баш ќе биде интересно да се "јадеме" со Atleti MKD пред натпреварот :D

Kajgana Shop

На врв Bottom