Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Нашол кој да каже, кажи колку од плата ТИ издвојуваш за Скопје2014?
најсмешни ми се овие ко овој,типични ропаци не зимаат никаков ќар од проектот а се радуваат у стил ние тепавме пуши СДС!
Знам луѓе кој за изработка на дел од проектов им имаат кажано пишете си цифра само,и нив ги разбирам зашто го бранат проектот.Ама овој тука нема вода у очи...2-3 години постар дете ме вика хах:)
--- надополнето: 26 август 2012 во 13:52 ---
Тоа е култура и нема ништо со кој е побогат.
не е баш култура ако нема возачка патека до нигде.Македончето има по 3 коли али тоа се Југо,Фиќо и една понова(голф 3)..и ова се ретки ситуации.Да земеш со точак да возиш додека да стигнам ја до Гтц има една просечна фамилија со сите 3 коли да ме изгази.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ох бе цитро, коли земени на кредити шо ќе се исплаќаат 20 години вс земја со средена инфраструктура, образование, правен систм.....и ко демек немаат коли таму по улици? И
таму има метежи, ама од коли ко мерцедес, бмв...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Тоа е култура и нема ништо со кој е побогат.
Не е култура,тоа е некултура наша..скап бил бензинот а до продавница одиме со кола,сме немале пари за леб,а на Ленинова или на кеј неможеш од народ да се разминеш испоседнати на кафе и триста глупости. Ај најди нзс и логика.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
не е баш култура ако нема возачка патека до нигде.Македончето има по 3 коли али тоа се Југо,Фиќо и една понова(голф 3)..и ова се ретки ситуации.Да земеш со точак да возиш додека да стигнам ја до Гтц има една просечна фамилија со сите 3 коли да ме изгази.
Јас купив точак иако имам кола ( за бензин немам никакви проблеми ) дека ми се смачи да возам со палестинци низ градот ( поправки од друга страна и поткупи за полиција чинат еден тон ).Пола град вози како луд а полицајцине се ебани ѓубриња.

Колите не ми се проблем пешаците ми прават поголем проблем ( 3 баби идат на цела ширина на тротоар )али пак подобро е одколку со кола.
--- надополнето: 26 август 2012 во 13:58 ---
Не е култура,тоа е некултура наша..скап бил бензинот а до продавница одиме со кола,сме немале пари за леб,а на Ленинова или на кеј неможеш од народ да се разминеш испоседнати на кафе и триста глупости. Ај најди нзс и логика.
Абе тоа се 5-10 илјади народ.На кеј вкупно дали 3 илјади може да собере.Тоа е од 600 000 народ.Тоа е 1-2% од популацијата што е многу нормално,.

На пример вчера се враќам низ центар во 10 сабајле со точак на цел кеј сите кафичи беа до пола пуни.Тоа не се луѓе што работат најчесто се втор или трет ешалон во влада,државни бизнисмени и странци.

Тоа не ја прави разликата ако земеш да се прошеташ низ населбите во петок,сабота навечер.Најголем дел веќе немаат пари ни за пиво да земат и во градски парк да седат туку седат по клупи и паркови низ населби.А таму има многу повеќе од тие што идат во центар.

Порано населбите беа празни.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Јас купив точак иако имам кола дека ми се смачи да возам со палестинци низ градот.Пола град вози како луд.

Колите не ми се проблем пешаците ми прават поголем проблем али пак подобро е одколку со кола.
Не знам кај живееш али едина опција за нормално возење со точак е ако си блиску до кеј па да возиш по патеката,ја пример би морал по тротоари или по учица да возам.Шансите да се утепаш се исти и со 2те опции.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Не знам кај живееш али едина опција за нормално возење со точак е ако си блиску до кеј па да возиш по патеката,ја пример би морал по тротоари или по учица да возам.Шансите да се утепаш се исти и со 2те опции.
НЛ во Аеродром има двоен тротоар плус скоро секаде и столбови за да не можат коли да се качуваат.На тој до улицата може да се вози слободно. После од центар дали преку плоштад-парк-илинденска директно нагоре накај карпош ти се иде или пак можеш од кај поранешен сцетен пазар па од кај католичка тоа си е твое.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
офф топик
Ох бе цитро, коли земени на кредити шо ќе се исплаќаат 20 години вс земја со средена инфраструктура, образование, правен систм.....и ко демек немаат коли таму по улици? И
таму има метежи, ама од коли ко мерцедес, бмв...
Да не ти какам многу на постот, ама пред некое време, едни пријатели од надвор дојдоа на гости. Падна нешто муабет за автомобили и заклучокот беше дека таму и не ги сакаат баш големите автомобили, бар не за низ град.Луѓево преферираат мали нови автомобилчиња и велосипеди, попрактични им биле. А не е работата дека немаат пари, едноставно начинот на размислување им е таков.
Ние пак овде, чал'м да не убие. Кредити се земаат само за да се купу втор половен автомобил, мерцедес по можност, со поминати само 100 000 километри.
Мислам wtf, мегаломани невидени. Ако треба нема да се јаде само за да знам дека "мојот е поголем од твојот"<---- Овој дел не е баш Офф топик

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Добро е од таму,али од странава кај Птт и Хемиско накај мичурин е по хардкор 1 тротоар кој негде е паркинг или 3та лента за претицување а негде и го снемува:)
А иначе за финансиската ситуација до кај ни е,самото тоа што народот го смета седнувањето во кафич за луксуз треба јасно да ни е до кај сме.Не дај боже да седнеш да јадеш надвор мора рокфелер да си:facepalm:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Добро е од таму,али од странава кај Птт и Хемиско накај мичурин е по хардкор 1 тротоар кој негде е паркинг или 3та лента за претицување а негде и го снемува:)
таа улица е катастрофа.

Од Ново Лисиче со точак си сегде за пола саат ,четириесет минути највеќе. Освен Ѓорче,али кој воопшто сака да иде во Ѓорче

Освен што има јасни предности од инфраструктурен тип да се живее во Ново Лисиче или крајот на Аеродром ако е само за транспорт да живееш спроти Тобако 2 или накај Три бисери трговскиот е најдобра локација.

Член од
11 декември 2010
Мислења
51
Поени од реакции
7
На будалаштинава мора да ѝ дојде крајот што е можно поскоро.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Зини да ти кажам! Ајде зинииии.
Многу елоквентен и длабокоумен одговор од иден академски граѓанин.

Друже моли се на бога да те земат во администрација партиските пајташи, во приватен сектор ти можеш само малтер да мешаш или да си го потиш газето на авганистанското сонце.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Ова од википедија:
"In a speech at the opening of Porta Macedonia in January 2012, Prime Minister Nikola Gruevski claimed that Skopje 2014 was his idea." :pos:
Јас не би се фалела дека циркусов е "моја" идеја, срамота е да речеш дека кичерајава тебе ти текнала. Колку кретенско звучи ова само.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Многу елоквентен и длабокоумен одговор од иден академски граѓанин.

Друже моли се на бога да те земат во администрација партиските пајташи, во приватен сектор ти можеш само малтер да мешаш или да си го потиш газето на авганистанското сонце.
За твоја жал ама ич не ми е предизвик административна работа,ама ич. Така да мора да те разочарам или да те усречам дека немам книшка,а нити па ми е сон да се затворам у 2 квадрати канцеларија со тројца,еден рамковен и еден ром.

Член од
9 август 2012
Мислења
285
Поени од реакции
1.309
Ова од википедија:
"In a speech at the opening of Porta Macedonia in January 2012, Prime Minister Nikola Gruevski claimed that Skopje 2014 was his idea." :pos:
Јас не би се фалела дека циркусов е "моја" идеја, срамота е да речеш дека кичерајава тебе ти текнала. Колку кретенско звучи ова само.

Нема потреба да го исмејувате , за две три години кога проектот ќе си "легне" ќе размислувате на друг начин , уверен сум .

П.С. - Не , не сум член на ниедна политичка партија , ниту ме интересира политика .

Kajgana Shop

На врв Bottom