За мене поубава земја од Македонија нема,нити ќе има,само овде се чувствувам убаво,ама само поради фактот што е моја земја.Државата како формат е за никаде,,политиката е срање,системот е крах,ама тоа е друга песна.Јас работам приватно,завршив факултет како и секоја втора личност во државава и можам комотно да се измочам на дипломата.Образовниот систем ни е катастрофа,сите станавме учени,а овците нема кој да ги чува.Би му препорачал на умешен/снаодлив човек никогаш да не губи време и пари на факултет,ако планира да останува во Македонија,освен ако не е тоа некоја лична сатисфакција.Јас не се жалам од работата,дај боже се повеќе нека ја има само што не стигаат парите.Господ здравје да им даде на моите,што ми обезбедиле место за живеење,т.е што тоа гајле ми е тргнато иначе ќе сисав весла.Си кажувам дека во ова време јас да бев под кирија,којзнае на кој брод ќе бев до сега.Со овие пари што ги заработувам и овие трошоци што сите ги имаме,би ми требало минимум 30 години за да си обезбедам 60 квадрати мочан стан.Ги разбирам сите што бегаат од државава,толку е неправеден системот во кој живееме што неможеш ни една фамилија да изгураш,ни жена да задржиш.Што мислите луѓе,разводиве кои се во огромен раст,се од курташак?Не бе брат,нема пари,нема иднина.Гледаш млади дечки со коли по 70-80.000 евра и ти паѓа тешко човече,треба да си морон тоа да не те тангира.Класните разлики се огромни тука,огромни.Уште па ако си криминалец добиваш статус на успешен човек,им фуфка на сите комшии од тебе бидејки не те гони закон,врзан си со горните.Во оваа држава,најчесно да си разјасниме може да се "успее" само со криминал.Само со криминал можеш да успееш да извадиш Германски стандард,само со криминал нема да те тангираат цените на производите,бензинот,струјата,парното итн.Остајте овие партискиве прдежи што викаат убаво им е,нормално се дур не напраи детенце.Дур седи кај мама и кај тато,тие 500 евриќи што ги зима зашто лежи на работа му се доволно за лумпување навечер.Сите се запнале државно да работат.Земаа книшки,дипломираа во партија и сега четворица седат на биро каде што треба еден да работи.Епа мојот данок го јадеш бе мамата,што сакаш да ти речам браво?Па пизда му матер,со проштење на израз,со пишливи 500 евра ли ќе праиш фамилија?Ајде мајсторе земи ти 500 евра,жена ти ќе работи за 200,700 евра епа удри ја математиката ако имаш едно дете,удри ако си под кирија,стави тука школо,градинка,струја,парно,дрва.Епа ај минусирај и провери дали ќе заштедиш за стан.Секој може да отиде да поработи надвор,ама не се враќаат зашто е депресивно овде,крајно депресивно.