Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Мене ми чуе ако него ич кур да не му чуе.Цитро да не имаш фетиш да ти ги трошат парите за глупости?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Мене ми чуе ако него ич кур да не му чуе.Цитро да не имаш фетиш да ти ги трошат парите за глупости?
Ти ако имаш мк пасош он нема и нема потреба да му чуе како што мене не ми чуе у Ќустендил што се прави,нити па паламудам по нивни форуми..тоа сакав да кажам..

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Нема потреба да му чуе али информацијата му е точна а темата е за тоа.
Тоа што бугаров нема попаметна работа у животот не значи дека не е у право за мислењево па да дефокусираш со бугар бркај работа.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Нема потреба да му чуе али информацијата му е точна а темата е за тоа.
Тоа што бугаров нема попаметна работа у животот не значи дека не е у право за мислењево па да дефокусираш со бугар бркај работа.
Ти си цел дефокусиран,па почни да му го дудлаш и на бугарот што чекаш. Ако за тебе некоја ствар е глупост тоа е твој проблем,не наметнувај мислења и на други,пошто не си компетентен бе дечки,а плус уште си малолетен,заврши прво со средно па после збори што е глупост а што не,кога ќе добиеш лична карта ќе имаш право на глас..ајт.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Ти си цел дефокусиран,па почни да му го дудлаш и на бугарот што чекаш. Ако за тебе некоја ствар е глупост тоа е твој проблем,не наметнувај мислења и на други,пошто не си компетентен бе дечки,а плус уште си малолетен,заврши прво со средно па после збори што е глупост а што не,кога ќе добиеш лична карта ќе имаш право на глас..ајт.
Ајде кажи што имаше неточно?дека имаат 250 пати поголем буџет од нас е измислица на бугарот?Глуп човек си е глуп човек,и 20 години да си постар нема попаметен да станеш и натака ќе му го дудлаш на грујо и ќе штедиш за у дојран додека пастирот ти одмара у Турција.

Член од
9 август 2012
Мислења
285
Поени од реакции
1.309
Колку години имаш?
9 , а ти ?
--- надополнето: 26 август 2012 во 13:34 ---
Според мнозинството на овој форум дојдов до следниов заклучок :
Подржавачи на Скопје 2014 мора да се:
- Партиски војници
- Адолесценти
- Психички пореметени
- Со пречки во развојот
- Со ниски страсти

Противници на Скопје 2014 се :
-Спротивно од горенеаведеното .

Машала !!!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Ајде кажи што имаше неточно?дека имаат 250 пати поголем буџет од нас е измислица на бугарот?Глуп човек си е глуп човек,и 20 години да си постар нема попаметен да станеш и натака ќе му го дудлаш на грујо и ќе штедиш за у дојран додека пастирот ти одмара у Турција.
Они трошат милијарда за една 1 зграда..ние 300 милиони за 10 згради плус споменици,плус фотани,плус уредување итн.. и тоа од 7 годишни буџети. И немој да ми го дудлаш и да ми мрсиш многу со пастири и слични срања дете,лесно е да се правиш паметен пред монитор,сите сте јаки и муда имате пред компјутер.
--- надополнето: 26 август 2012 во 13:43 ---
9 , а ти ?
- Партиски војници
- Адолесценти
- Психички пореметени
- Со пречки во развојот
- Со ниски страсти

Машала !!!

Не стварно,ја и ти а и сите други 276 души кои гласале за сме глупи и неписмени,а плус и го дудламе на партијата на власт..па ако сме неписмени и глупи,како ондак имаме корист од политиката? Глуп човек сам до вц незнае да отиде , а камо ли нешто повише..ебати таквата реторика,абе македонска работа,секој што не мисли како тебе да се уништи и омаловажи.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Они трошат милијарда за една 1 зграда..ние 300 милиони за 10 згради плус споменици,плус фотани,плус уредување итн.. и тоа од 7 годишни буџети. И немој да ми го дудлаш и да ми мрсиш многу со пастири и слични срања дете,лесно е да се правиш паметен пред монитор,сите сте јаки и муда имате пред компјутер.
Да али тоа е истиот државен апарат на Норвешка која изгуби скоро 350 милијарди од своите 600 милијарди заштеди од профитот од нафта во една година со лоши инвестиции.

Тоа е истата држава која не дава да се увезуваат млечни производи дека имаат една државна млекара што често прави недостатоци на пазарот на одредени продукти.

Тоа е истата држава каде не си го поседуваш домот туку го изнајмуваш од државата.

Тоа е држава каде што полицијата може да те држи бесконечно во затвор ако сметаат дека си закана без воопшто нешто да си направил.

Тоа не е баш државата од која сакаме да зимаме пример како да работи државен апарат освен ако не сакаме пак да ја вратиме ѕвездата на државниот грб и да се викаме Социјалистичка Република Македонија.

Плус таа држава ги има парите за фрлање ( зошто имаат ресурси нафта,риба,железо,дрво а ние немаме ништо ) ние сме сиромашни како цигани.За дупла популација имаат скоро 20 пати повеќе БДП од нас .

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
И немој да ми го дудлаш и да ми мрсиш многу со пастири и слични срања дете,лесно е да се правиш паметен пред монитор,сите сте јаки и муда имате пред компјутер.
Нашол кој да каже, кажи колку од плата ТИ издвојуваш за Скопје2014?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
9 , а ти ?
- Партиски војници
- Адолесценти
- Психички пореметени
- Со пречки во развојот
- Со ниски страсти

Машала !!!
Доволно за да сфатам дека имаш негде 6-7 оти ги спореди Македонија и Норвешка.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Една две згради, некој спомен белег ајде ама кога светот се дрма во некоја криза, кога Македонија е криза до гуша, повеќе од несериозно па и криминално е да се троши на вакви бесполезни проекти.
Самата влада во одбрана на повлекување на потенцијалните инвеститори изјавува дека заради кризата не вложуваат, се повлекуваат за недајбоже...а Македонија фрла пари како да има скандинавска економија. Стварно треба човек да не размислува ичи или ич со своја глава па да поддржува зголемени вработувања службеници, градба на толку објекти, да се фрла пари на стотици споменици низ цела РМ.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Доволно за да сфатам дека имаш негде 6-7 оти ги спореди Македонија и Норвешка.
Ај ја ќе ја баталам Норвешка,ќе ја споредам Македонија со Холандија..еве ти прост пример.. Секој ден низ Скопје неможеш пешки да поминеш пошто може некој со кола да те удри,секој втор вози кола а секоја трета фамилија има по 2 коли,а сите кукаат дека немаат пари за бензин,а улиците полни.. Холанѓаните секој со точак си иде до работа или до продавница,по град повеќе точкови ќе видиш него ли коли..и што е заклучокот? Македонците се побогати од Холанѓаните или Македонците се поглупи од Холанѓаните? Или обратно?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ај ја ќе ја баталам Норвешка,ќе ја споредам Македонија со Холандија..еве ти прост пример.. Секој ден низ Скопје неможеш пешки да поминеш пошто може некој со кола да те удри,секој втор вози кола а секоја трета фамилија има по 2 коли,а сите кукаат дека немаат пари за бензин,а улиците полни.. Холанѓаните секој со точак си иде до работа или до продавница,по град повеќе точкови ќе видиш него ли коли..и што е заклучокот? Македонците се побогати од Холанѓаните или Македонците се поглупи од Холанѓаните? Или обратно?
Тоа е култура и нема ништо со кој е побогат.

Во Франција сега ниеден владин службеник не смее да поседува државна возило ( сите ќе бидат досегашни возила дадени на аукција ).

Сите министри и висок ешалон ќе добијат и по 50% кратење на пари.

Да не е нашата влада побогата од Француската ?

Kajgana Shop

На врв Bottom