Абе а вистина е она шо викаат после дарување крв поубаво си се чувствувал ?
Нема врска во смисол на физичко задоволство,но јас дарувам уште од средно и Да после дарување чувството е добро бидејќи помагаш а таа крв ќе се користи за да спаси нелиј живот.
Можеп да даруваш кога сакаш,никој не ти брани треба да си 17+ над 55 килограми,да немаш сланокрвност,да не си моментално
под било каква терапија вклучувахќи антибиотици,седативи па и аминокиселини и креатин исто така ќе те прашаат и дали си педер било усмено или писмен
о бидејќи педерите бемаат право да даваат крв поради ризикот од вирусни инфекции како хепатит Ц,ХИВ и бактериски гонореа,сифилис бидејчи се промискуитетни-И гледај поледните две недели пред да дадеш крв да намилиш алкохол пороци ако ги има како никотин или кофеин,да дадеш што е можно поквалитетна крв(живот е во прашање) јас порано така правев и при перење мајка ми ја утна,легитимацијата буквално се раствори...распадна и сега како ме поебаа баш поради тоа што крв сум давал во повеќе градови од 14 пати дадена крв ми признаа само 4 т.е тие кои беа на повик.
Ако имаш желба да даруваш трансфузија е местото каде треба да одиш во општа болница спротиво од Црквата е(бог да чува до болницата има црква),порано од 8-9 часот најдобро и да не претераш уште сабајле со многу шеќер и кафе,инаку можеш да даваш крв на секои 3 месеци(така правев првите 2 години) али не е препорачливо т.е на 4 месици општо има согласување дека не е негативно за организмот инаку сега сум малку разочаран поради ова непризнавање ама тоа е тоа,
моја вина е документ не се чува во заден џеп на панталони кои одат за перење),исто така можеш и да им оставиш телефонски број па кога има потреба ќе те викнат јас веќе преминав на тој пристаоти ти кажуваат има пациент,оа треба операција за два дена и ако можеш да помогнеш искрено не наоѓам причина зошто да не.
Планирам наскоро да донирам и коскена Срж иако некако процедурата е како да се изразам НЕстандардна но иако се мали шансите да има некој човечки организам со ДНА како мојата би го спасила, само се надевам нема Ф15 зависност од кофеин
но константно го на,алувам,откажав и енерџи ама кафето беее како
Али ајде полека,валеријана и маточина многу помагаат.
П.С ако си Нула тоа е причина + да дадеш крв бидејќи е најретка и секој може да ја прими не само што е ретка туку се случува и да има дефицит,исто ако имаш некој твој другар или другарка со нула(и да не е нула) повикај ги заедно ќе дадете крв а додека даваш ме се напрегај,не зборувај(малце може) и полежи барем три минути после давањето крв оти видов еден мажиште абе стана и го прашуваат како си, овој само што рече добро и падна,јас чекам минута али во седечка позиција,исто ти е али во главно дај му бар минутка на организмот да надохнади-мозокот сака многу крв
Потоа за дарителите следува два дена одмор.
Поради ова и доста се одлучуват да дадат крв.
ОК е ако работат треба одмор но мотивот не треба да биде отсуство од настава туку самиот хуман акт.