Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Вистината е Една!
Но кај тебе имам прочитано:
Вистината е Триделна, законот на три, вистината е седумделна законот на седум... па додај девет...

А да се решиш без логика за тебе што е вистина и да не „трачариш“ наоколу за работи што слабо ти одат.
Ајт, марш да учиш :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Умот ми е атеистички...
Срцето религиозно(по ова подразбирам исполнето со љубов и разбирање)
А јас сум над, како орел лебдам во прав од облаци, и со будно око ја посматрам целата игра на променливоста, и како змија мудро ја исфрлам старата кожа секој нов момент неврзувајки се за ништо ја играм играта весело знаејки дека е сепак само врвна космичка шега... :P

Оти бе младо момче вака.

Си се запустел на млади години.

Покај се во првиот храм божји.
Побарај ја милоста Христова да влезе во твоето срце.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Тој е веќе длабоко навлезен и замаен од нас... нема враќање. Се вклучија и последните фрустрации и сега збеснува. Ако издржи после 2 часот уште да е активен на форумот, значи ептен сме го збркале. Утре уште во 8 и 30 ќе е овде, со цитати и “без логика разбирање на нештата“!
Ќе видиш :)

Тој е наш :)

Штета што го банираа на темата телема, инаку и таму ќе го извадев од такт и ќе коментираше се и сешто неразбирајќи ништо од темите на кои пишува... Ама штета :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Секогаш одговараш на провокациите:)
Никогаш не одговараш на конкретните прашања ви дискусијата.

Гурџиеф ти за Тесла не знаеш ама баш ништо. Имаш прочитано две интервјуа и некое објаснување на некој Американец оиколу теслините размисли, и ги присвои како свои размислувања.

Трите прашања се од животот на Тесла, а не се споемнати во двете интервјуа кои си ги прочитал.

Можеш ли да ги одговориш?
abe ne mi pravi smeski...pa jas samo davam citati i postavuvam prasanja...i se smeam na vaseto neznaenje nerazbiranje
nisto nemam prisvoeno nitu pak komentirano...
ako sakam da odgovorat na prasanjeto...tocno znam na kogo da se obratam...znam deka ti hepta nemate odgovor

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
abe ne mi pravi smeski...pa jas samo davam citati i postavuvam prasanja...i se smeam na vaseto neznaenje nerazbiranje
ako sakam da odgovorat na prasanjeto...tocno znam na kogo da se obratam...znam deka ti hepta nemate odgovor
Ок, значи твојот избор и понатака е да бидеш форумски кловн.

Направи уште еден дупли јузер, и сам одговарај си на прашањата.

Тесла се превртуе у гроб.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти до кај стигна?Терај си го патот,вака ако подзастануваш и се расправаш со нас секташите никогаш нема да стигнеш до вечноста....а можеш и да се изгубиш по пат:pos:
neli nemase da me citiras...te grepka vistinata?
ne me interesira ama sakam da znam..:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
А да дадеш твое мислење?
Цитати се даваат за да се поткрепи својот став, а не за да се поставуваат прашања.
Ти не само наука, не знаеш ниту зошто се цитатите користат.

Ти само разбираш по форумот, со нула логика, без математика... само онака си фураш гурџиев разбирање - Кур ми е Двор ми е што викаат французите на нивниот јазик :pos:

Абе само на Гурџиев си или...? Сомнителен си ми...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Вистината е Една!
Но кај тебе имам прочитано:
Вистината е Триделна, законот на три, вистината е седумделна законот на седум... па додај девет...

А да се решиш без логика за тебе што е вистина и да не „трачариш“ наоколу за работи што слабо ти одат.
Ајт, марш да учиш :)
more...pa zakonot za tri go imam citirani i kaj tesla...so negov citat...ne deka jas go izmisliv
7 8 i 9....sega za sega se tajna.....
ti rekov deka se e matematika

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ок, значи твојот избор и понатака е да бидеш форумски кловн.

Направи уште еден дупли јузер, и сам одговарај си на прашањата.

Тесла се превртуе у гроб.
izborot sekogas e moj....nikako tvoj

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
more...pa zakonot za tri go imam citirani i kaj tesla...so negov citat...ne deka jas go izmisliv
Јас се сложувам дека се е математика (секој ден работам со нејзе), но ти не знаеш математика. Не те интересира тоа.
Ако го решиш ова ќе дојдеш до големо разбирање:

((3/7)/(8/9))/4=?

Ти цитираш Гурџиеви бладања кај стигнеш, бидејќи ти без логика,туку нели со разбирање (да си јадиш ушите за оваа изјава, ме орасположи) приоѓаш на темите на кои пишуваш. И телема, и овде и кај Тесла... а не си свртел ниту една книга од темите на кои „цитираш“ за да поставиш прашање, а не да си потркепиш став, бидејќи нели, цитатите се ти да си поставуваш прашања, демек ти преку цитати разбираш, не преку логика. Абе... како успеваш да ми ти доаѓаат вакви размисли? Не си спиен, изморен си од медитација цел ден на работа? Што е проблемот со тебе?
Ако мислиш да чуваш тајни за твоето разбирање на работите, што бараш од нас комуникација?

Ти фалат пријатели во животот што ќе ти се диват на твојата „без логика, разбирање“?
Абе МАРШ ДА УЧИШ морееее :D :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
izborot sekogas e moj....nikako tvoj
Џабе везеш.

Секоја директна дискусија ја избегнуваш.

Се држиш само до офтопик дискусиите и провокациите, оти тука си на сигурен терен, ионака сите те рендаат, па не може ништо спектакуларно да се случи.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас се сложувам дека се е математика (секој ден работам со нејзе), но ти не знаеш математика. Не те интересира тоа.
Ти цитираш Гурџиеви бладања кај стигнеш, бидејќи ти без логика,туку нели со разбирање (да си јадиш ушите за оваа изјава, ме орасположи) приоѓаш на темите на кои пишуваш. И телема, и овде и кај Тесла... а не си свртел ниту една книга од темите на кои „цитираш“ за да поставиш прашање, а не да си потркепиш став.
Ако мислиш да чуваш тајни за твоето разбирање на работите, што бараш од нас комуникација?

Ти фалат пријатели во животот што ќе ти се диват на твојата „без логика, разбирање“?
Абе МАРШ ДА УЧИШ морееее :D Како мало дете си ми веќе :)
Zamisli eden broj od 1-9...puta 2..+3..puta 5.. dodaj uste eden broj od 1-9 i kazi mi rezultat
ako veke rabotis so matematika i si sef....

M

Muranyi

Гостин
Абе дај не не мотај тука:) Пред да те снема од форумов некое време,еден пост немаше напишано за Тесла.Во меѓувреме можеби си прочитал некое интервју со Тесла и одеднаш почна негови цитати да пишуваш,па и закони да толкуваш,а самиот признаваш дека немаш ниедна книга од него прочитано:D
Еве оставаме на тебе да ги откриеш законите на 7,8,9 итн...дека се е математика,не за друго:P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom