Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не не... не сум јас слуга на лукавиот... јас сум полукав и од најлукавиот...:cool:
Туку веќе не ми прај муабет нема потреба... не сме на иста фрекфенција... џабе е...

Слуга си брат, и тоа еден од најлојалните негови поданици.

Таквите ко тебе се предвесник за апокалипсата.

Не си ти лукав, замаен си. Тоа е различно.

Среќа моја што не сме на иста фреквенција.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Слуга си брат, и тоа еден од најлојалните негови поданици.

Таквите ко тебе се предвесник за апокалипсата.

Не си ти лукав, замаен си. Тоа е различно.

Среќа моја што не сме на иста фреквенција.
Пази се доаѓа апокалипсата јас сум еден од јавачите со труба ја најавувам... се викам јавачот на смрта и носам лоши вести за тие како тебе...
А вестите се и пази ова директно од Господ иде: Целата работа со судниот ден, рај и пекол, кралството божјо, грев и доблест, апокалипса итн итн... се беше тоа една јака шега, заебанција... значи како ве изиграв... сега само ке си седам на небо у удобен облак ке си чешлам брадата и ќе се смеам на вашата рекација и ликот кога ке ви се смени кога ке ја слушнете пораката дека се беше една добра космичка шега... а вие бевте изиграните и кловновите... Фак јеа...:cuc: Благодарам благодарам (аплауз во позадина)... Тхе Енд... И тоа беше крај на светот...
Поздрав од мене и повеќе не ти коментирам чесен збор...
Онтопик... никој не ми одговори уште на прашањето погоре напишано...? ајде чекам...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Битно е да се извади нервозата за сон бре Доналд...
Тие се налутени бидејќи атеисти им коментираа на христијанство и ислам (а не се ниту христијани ниту муслимани, ами ниедна вера се) и испадна дека знаат поеќе од верниците отколку самите верници.
Што е најстрашно, атеисти може да се сложат околу некој став дури и во врска со религијата, но замисли...
Православен христијанин и протестант и јеховин сведок да се сложат околу нивното „таканаречено исто божество“.
Тие самите се раздор и поделба на божественото. Затоа и се немоќни и бедни и се надеваат дека баш бедните ќе наследат нешто. Бајка... бедните на лавовите оделе. Како во добрата стара Спарта!

Но, добро е тоа... РАЗДЕЛИ па ВЛАДЕЈ! Но, дали ќе го надминат тие тоа? Не! И не смеат да го надминат ниту сега ниту некогаш во иднина. Бидејќи сам тогаш ќе се појави анти-христот, анти-будистот кој што ќе им е* мајка и ним и на Земјата :)
Брејјјј... Што ви е на вас бе ало... И никој не ми одговри на прашањето а за офтопик сите верглате нагоре надоле... Кул сте нема што... Ја да се тргнам од ова религија темиве изгледа вие владеете со нив... извинете што ви сметав...
Поздрав...;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Брејјјј... Што ви е на вас бе ало... И никој не ми одговри на прашањето а за офтопик сите верглате нагоре надоле... Кул сте нема што... Ја да се тргнам од ова религија темиве изгледа вие владеете со нив... извинете што ви сметав...
Поздрав...;)

Тоа е првиот чекор од двата. Стори го.

После дојди во нашето трло. Тоа е вториот чекор кон целта и вистината.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Што е бре момче, зарем не е така?
Зарем не се сложуваат подобро атеистите кои се и те како различни како единки, за разлика од ревносните верници кои мислат дека ако се најгласни тоа ги прави и добри верници, а се семе на раздор.
Не е така?
Подобро е да си го гледаш Ошо и неговата школа каде што не се меша во политиката на светот. Најдобро е... паметен избор.

M

Muranyi

Гостин
Поздрав...;)
Искрено,прв пат ги читам тие стихови и првичната реакција ми беше:facepalm:Да ти кажам право,поима немам што сакал Исус да каже со тоа,за мене е уште една небулоза од многуте во христијанската света книга.

M

Muranyi

Гостин
Матеј 10
37 Кој го љуби таткото или мајката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене, и кој го љуби синот или ќерката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене.
Да,првично и јас помислив токму на овие стихови.Сепак Ошо алудирал на сосема друг дел од Библијата.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Заебан фетиш имаш.
Ахаххахааа :pos:Јако да си е* векот :)
gurdjieff има фетиш кон телемити, атеисти и сите кои не мислат ко него дека деветте краци на Гурџиев не решаваат ништо.
Сонце :love:
Ете и за Тесла и неговиот живот знае, а не прочитал ништо од него и неговите размисли.
Абе овој е видовит... :facepalm:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ахаххахааа :pos:Јако да си е* векот :)
gurdjieff има фетиш кон телемити, атеисти и сите кои не мислат ко него дека деветте краци на Гурџиев не решаваат ништо.
Сонце :love:
Ете и за Тесла и неговиот живот знае, а не прочитал ништо од него и неговите размисли.
Абе овој е видовит... :facepalm:
vistinata e edna...djabe se treskate deka razbirate nesto...:P
--- надополнето: 26 август 2012 во 01:24 ---
Претпоставувам се рабудил со твоја огромна помош?
sekoj sam si odi po patot do vecnosta....
i na tebe ne ti e kasno

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Bese ateist toj na vremeto..potoa se razbudi od vecniot son.....nikad nije kasno
Умот ми е атеистички...
Срцето религиозно(по ова подразбирам исполнето со љубов и разбирање)
А јас сум над, како орел лебдам во прав од облаци, и со будно око ја посматрам целата игра на променливоста, и како змија мудро ја исфрлам старата кожа секој нов момент неврзувајки се за ништо ја играм играта весело знаејки дека е сепак само врвна космичка шега... :P

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
sekoj sam si odi po patot do vecnosta....
i na tebe ne ti e kasno
Секогаш одговараш на провокациите:)
Никогаш не одговараш на конкретните прашања ви дискусијата.

Гурџиеф ти за Тесла не знаеш ама баш ништо. Имаш прочитано две интервјуа и некое објаснување на некој Американец оиколу теслините размисли, и ги присвои како свои размислувања.

Трите прашања се од животот на Тесла, а не се споемнати во двете интервјуа кои си ги прочитал.

Можеш ли да ги одговориш?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Умот ми е атеистички...
Срцето религиозно(по ова подразбирам исполнето со љубов и разбирање)
А јас сум над, како орел лебдам во прав од облаци, и со будно око ја посматрам целата игра на променливоста, и како змија мудро ја исфрлам старата кожа секој нов момент неврзувајки се за ништо ја играм играта весело знаејки дека е сепак само врвна космичка шега... :P
More Tesla..ova e recnikot na Tesla....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom