Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не не... не сум јас слуга на лукавиот... јас сум полукав и од најлукавиот...:cool:
Туку веќе не ми прај муабет нема потреба... не сме на иста фрекфенција... џабе е...

Слуга си брат, и тоа еден од најлојалните негови поданици.

Таквите ко тебе се предвесник за апокалипсата.

Не си ти лукав, замаен си. Тоа е различно.

Среќа моја што не сме на иста фреквенција.

Слуга си брат, и тоа еден од најлојалните негови поданици.

Таквите ко тебе се предвесник за апокалипсата.

Не си ти лукав, замаен си. Тоа е различно.

Среќа моја што не сме на иста фреквенција.
Пази се доаѓа апокалипсата јас сум еден од јавачите со труба ја најавувам... се викам јавачот на смрта и носам лоши вести за тие како тебе...
А вестите се и пази ова директно од Господ иде: Целата работа со судниот ден, рај и пекол, кралството божјо, грев и доблест, апокалипса итн итн... се беше тоа една јака шега, заебанција... значи како ве изиграв... сега само ке си седам на небо у удобен облак ке си чешлам брадата и ќе се смеам на вашата рекација и ликот кога ке ви се смени кога ке ја слушнете пораката дека се беше една добра космичка шега... а вие бевте изиграните и кловновите... Фак јеа...:cuc: Благодарам благодарам (аплауз во позадина)... Тхе Енд... И тоа беше крај на светот...
Поздрав од мене и повеќе не ти коментирам чесен збор...
Онтопик... никој не ми одговори уште на прашањето погоре напишано...? ајде чекам...

Битно е да се извади нервозата за сон бре Доналд...
Тие се налутени бидејќи атеисти им коментираа на христијанство и ислам (а не се ниту христијани ниту муслимани, ами ниедна вера се) и испадна дека знаат поеќе од верниците отколку самите верници.
Што е најстрашно, атеисти може да се сложат околу некој став дури и во врска со религијата, но замисли...
Православен христијанин и протестант и јеховин сведок да се сложат околу нивното „таканаречено исто божество“.
Тие самите се раздор и поделба на божественото. Затоа и се немоќни и бедни и се надеваат дека баш бедните ќе наследат нешто. Бајка... бедните на лавовите оделе. Како во добрата стара Спарта!

Но, добро е тоа... РАЗДЕЛИ па ВЛАДЕЈ! Но, дали ќе го надминат тие тоа? Не! И не смеат да го надминат ниту сега ниту некогаш во иднина. Бидејќи сам тогаш ќе се појави анти-христот, анти-будистот кој што ќе им е* мајка и ним и на Земјата :)
Брејјјј... Што ви е на вас бе ало... И никој не ми одговри на прашањето а за офтопик сите верглате нагоре надоле... Кул сте нема што... Ја да се тргнам од ова религија темиве изгледа вие владеете со нив... извинете што ви сметав...
Поздрав...;)

Брејјјј... Што ви е на вас бе ало... И никој не ми одговри на прашањето а за офтопик сите верглате нагоре надоле... Кул сте нема што... Ја да се тргнам од ова религија темиве изгледа вие владеете со нив... извинете што ви сметав...
Поздрав...;)

Тоа е првиот чекор од двата. Стори го.

После дојди во нашето трло. Тоа е вториот чекор кон целта и вистината.

Што е бре момче, зарем не е така?
Зарем не се сложуваат подобро атеистите кои се и те како различни како единки, за разлика од ревносните верници кои мислат дека ако се најгласни тоа ги прави и добри верници, а се семе на раздор.
Не е така?
Подобро е да си го гледаш Ошо и неговата школа каде што не се меша во политиката на светот. Најдобро е... паметен избор.

Поздрав...;)
Искрено,прв пат ги читам тие стихови и првичната реакција ми беше:facepalm:Да ти кажам право,поима немам што сакал Исус да каже со тоа,за мене е уште една небулоза од многуте во христијанската света книга.

Матеј 10
37 Кој го љуби таткото или мајката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене, и кој го љуби синот или ќерката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене.
Да,првично и јас помислив токму на овие стихови.Сепак Ошо алудирал на сосема друг дел од Библијата.

Заебан фетиш имаш.
Ахаххахааа :pos:Јако да си е* векот :)
gurdjieff има фетиш кон телемити, атеисти и сите кои не мислат ко него дека деветте краци на Гурџиев не решаваат ништо.
Сонце :love:
Ете и за Тесла и неговиот живот знае, а не прочитал ништо од него и неговите размисли.
Абе овој е видовит... :facepalm:

Ахаххахааа :pos:Јако да си е* векот :)
gurdjieff има фетиш кон телемити, атеисти и сите кои не мислат ко него дека деветте краци на Гурџиев не решаваат ништо.
Сонце :love:
Ете и за Тесла и неговиот живот знае, а не прочитал ништо од него и неговите размисли.
Абе овој е видовит... :facepalm:
vistinata e edna...djabe se treskate deka razbirate nesto...:P
--- надополнето: 26 август 2012 во 01:24 ---
Претпоставувам се рабудил со твоја огромна помош?
sekoj sam si odi po patot do vecnosta....
i na tebe ne ti e kasno

Bese ateist toj na vremeto..potoa se razbudi od vecniot son.....nikad nije kasno
Умот ми е атеистички...
Срцето религиозно(по ова подразбирам исполнето со љубов и разбирање)
А јас сум над, како орел лебдам во прав од облаци, и со будно око ја посматрам целата игра на променливоста, и како змија мудро ја исфрлам старата кожа секој нов момент неврзувајки се за ништо ја играм играта весело знаејки дека е сепак само врвна космичка шега... :P

sekoj sam si odi po patot do vecnosta....
i na tebe ne ti e kasno

Секогаш одговараш на провокациите:)
Никогаш не одговараш на конкретните прашања ви дискусијата.

Гурџиеф ти за Тесла не знаеш ама баш ништо. Имаш прочитано две интервјуа и некое објаснување на некој Американец оиколу теслините размисли, и ги присвои како свои размислувања.

Трите прашања се од животот на Тесла, а не се споемнати во двете интервјуа кои си ги прочитал.

Можеш ли да ги одговориш?

Умот ми е атеистички...
Срцето религиозно(по ова подразбирам исполнето со љубов и разбирање)
А јас сум над, како орел лебдам во прав од облаци, и со будно око ја посматрам целата игра на променливоста, и како змија мудро ја исфрлам старата кожа секој нов момент неврзувајки се за ништо ја играм играта весело знаејки дека е сепак само врвна космичка шега... :P
More Tesla..ova e recnikot na Tesla....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom