M
Muranyi
Гостин
Така не сум пробалМислев исклучиво на овес или некакви мусли со вода.Еднаш пробав и ќе го оставев џигерот во чинијаБаш ќе пробам вака како што велиш ти.Не е ако додадеш праска, банана, бадеми, семки .
Така не сум пробалМислев исклучиво на овес или некакви мусли со вода.Еднаш пробав и ќе го оставев џигерот во чинијаБаш ќе пробам вака како што велиш ти.Не е ако додадеш праска, банана, бадеми, семки .
Така ни јас не би јал, нема шанси . Ќе земеш 10 до 15 мелени свежи бадеми, семки од сончоглед или тиква (свежи) помешај со неколку лажици овес во вода и додади една до две праски и банана. На тоа можеш по желба и малку какао и супер вкус ќе добиеш.Така не сум пробалМислев исклучиво на овес или некакви мусли со вода.Еднаш пробав и ќе го оставев џигерот во чинијаБаш ќе пробам вака како што велиш ти.
Не треба да се мешаат во цел ден.Ако денес внесуваш јаглехидрати внесувај цел ден само тоа.Значи ако денес јадиш благо подобро е цел ден да јадиш благо.Или ако утре јадиш макарони цел ден јади макарони.Јас лично тоа го применувам и ми успева да си ја задржам тежината и да не се поправам.Ме интересира она што сум го слушнал неколку пати.. "Не мешај јаглехидрати и протеини", што всушност значи, да не се мешаат во еден оброк, во цел ден или?
Од кај тој факт дека не треба да се мешаат јаглехидрати со протеини.Цела година сум јадел така и немало никакви негативни ефекти.Протеините се есенцијални,јаглехидратите не се.Единствено нешто што ќе добиеш од премногу јаглехидрати е здебелување,додека ако јадеш само протеини и масти нема никогаш да се здебелееш.Теоријата е дека протеините го зголемува нивото на инсулин и некој го зголемуваат како млекот затоа што состои лактоза кој е дисахарид од галактоза и глукоза и го зголемува ем инсулинот ем IGF-1 кој се анаболични хормони.Не треба да се мешаат во цел ден.Ако денес внесуваш јаглехидрати внесувај цел ден само тоа.Значи ако денес јадиш благо подобро е цел ден да јадиш благо.Или ако утре јадиш макарони цел ден јади макарони.Јас лично тоа го применувам и ми успева да си ја задржам тежината и да не се поправам.
Од такви диети како еден ден јади вака еден ден јади онака никогаш нема да стопиш сало.За да стопиш сало потребно е да внесуваш што е помалку калории -20% од BMR без разлика дали тоа се протеини и масти.За активен човек и рекреативец потребни се 1.5 грам протеин на секој кг.За подигање на мускулна маса од 2 грама протеин нагоре.Комбинирањето на јаглехидрат и протеин го намалува и гликемичниот индекс затоа што за протеините се потребни повеќе енергија да се разградат попознато како термички ефект на храната.Протеините имаат 15-20% TEF и некој предлагаат да протеините имаат калориска вредност од 3кцал заради тоа.Друго нешто што треба да пазиш е да го зголемиш протеинскиот внес и зеленчукот се со цел да стопиш сало.Скробните јаглехидрати даваат енергија ама исто така и никогаш не те здебелуваат за разлика од една голема салата со месо или урда која те држи многу долго.Ме интересира она што сум го слушнал неколку пати.. "Не мешај јаглехидрати и протеини", што всушност значи, да не се мешаат во еден оброк, во цел ден или?
Од искуство, диетата е претешка за кој било организам, а кај мене го имаше јо-јо ефектот, ослабев 4-5 кг ама за 6 месеци ги вратив двојно изгубените килограми 10-12. Не би ја препорачал, поарно броење калории (малку досадно е ова), вежби... само вакво гладување и исцрпување на организмот НЕ .Ја пробал некој медицинската диета во последно време?И какви резултати имала на вас...
Која количина на салати и овошје малку или? И за колку време ослабе 23 кг? Јас исто еве месец како исто јадам скоро па само салати и овошје и сакам да симнам 5 килца па не иде...А повеке јадам овошје па можеби ради тоа...Започнав да јадам само 1 до 2 пати на денот и тоа само салата и овошје.
Па зависи. Можи со една до две праски на ден пример. Салата шопска претежно јадев/јадам со 1 крастајца и 1 домат. И спортував. За 3 месеци 15-20 кг ослабев.--- надополнето: 4 септември 2012 во 20:40 ---
Која количина на салати и овошје малку или? И за колку време ослабе 23 кг? Јас исто еве месец како исто јадам скоро па само салати и овошје и сакам да симнам 5 килца па не иде...А повеке јадам овошје па можеби ради тоа...