Барселона - Реал Мадрид [ЕЛ КЛАСИКО], четврток, 23.08, 22:30

Кој ќе биде победник во првиот дуел?

• Вкупно гласачи
    119
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Реално, и тоа како човек што мисли дека често Барса е фаворизирана во големи натпревари, вчера баш Реал беше тој што уживаше со попуштање кај судијата.

Освен голот во офсајд, јас исто така видов уште 2 ситуации во кои со мирна рака можеше да се свири пенал. Запамтете, секогаш сум зборел горе-доле против Барса кога станува збор за судии, така да сигурно не сум им нивен фан.

Според играта, Реал вчера требаше да изгуби 5-0, ама го имаат Overpowered Роналдо, а пак Барса го има "I AM SO FREAKIN STUPID" Валдез.

П.с. Најмерак ми беше кога го прими Валдез, секогаш кога си игра курот Барса позади со такви додавања (демек Пиќе и Бускетс се Чави и Иниеста) навивам да го примат така.
Ај ако сакаш пообјасни малку за кои 2 ситуации би судел ти пенал? За првиот старт во прво полувреме на Рамос врз Санчез? Во таа ситуација, прво ја исфрли топката па после го собра малку и Санчез. Ама тоа е далеку од пенал, ДАЛЕКУ.
Втората беше ми се чини помеѓу Коентрао и Санчез. Е сега ако мислиш и на таа ситуација, не ме ду*и човече. Санчез излага пред Коентрао и му ја пика ногата меѓу нозе на Коентрао и бара пенал. Еве ако најдете клип од оваа ситауција, слободно изгледајте го и ако мислите дека и понатаму сте у право, реплицирајте ми на коментаров. И ја мислев у прв момент дека беше пенал, ама од кога ја видов повторената снимка...
И ова беше далеку од тоа дека судиите биле оваа утакмица наклонети кон Реал (намерно или ненамерно). Како што кажав, гол од офсајд, чисти фаули кои не ги судеше за Реал а при исти контакти судеше фаули за Барса (значи не е работата во критериумот на судијата како што кажа членот пред тебе, затоа што исти фаули судеше на спротивната страна). Епа сега кој е оштетен а кој не, размислите малку подобро :)

И пак ќе кажем дека ова не ми е оправдување за поразот или за нешто друго, интересна утакмица и мислим најреален резултат. Судијата освен на моменти што потфрли, ја отсуди многу добро утакмицата и на него треба најмалку да му се замери.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Па вие Реаловци први почнавте да кењате за офсајдот тек после ние ви пишаме за тој пеналот.А сега демек ние сме си се фатиле за таа грешка,како судиите прават грешки бла бла бла....
Ајде нека не се прават детски муабети и да разбериме дека и судиите се луѓе и можат да грешат...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па вие Реаловци први почнавте да кењате за офсајдот тек после ние ви пишаме за тој пеналот.А сега демек ние сме си се фатиле за таа грешка,како судиите прават грешки бла бла бла....
Ајде нека не се прават детски муабети и да разбериме дека и судиите се луѓе и можат да грешат...
Да, само разликата е што навивачите на Реал зборат за гол постигнат од офсајд (што може да се потврди), а вие зборите за непостоечки пенали. Тоа е разликата.
Ама ипак, барем од моја страна немаше жалење на судијата (ако најдеш слободно копирај) за голот од офсајд, ама ми боде у очи што гледам дека стартовите на Рамос и Коентрао некој ги карактеризира како доволни за да се суди пенал. Смешно!
А и исто ми боде у очи тоа што кога се прават грешки на ваша сметка, плукате по судии и вашиот коментар е “некој не сака Барса да биде шампион“, а кога е во ваша полза викате дека и судиите се луѓе. Многу ми е смешно, али ипак баталите ова, има и реванш па ќе видимо што и како ќе биде :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Како што кажав, гол од офсајд, чисти фаули кои не ги судеше за Реал а при исти контакти судеше фаули за Барса (значи не е работата во критериумот на судијата како што кажа членот пред тебе, затоа што исти фаули судеше на спротивната страна). Епа сега кој е оштетен а кој не, размислите малку подобро :)

И пак ќе кажем дека ова не ми е оправдување за поразот или за нешто друго, интересна утакмица и мислим најреален резултат. Судијата освен на моменти што потфрли, ја отсуди многу добро утакмицата и на него треба најмалку да му се замери.
Ај кога си вака "реален", кажи ми дали Албиол не беше печен за жут уште у прво полувреме ?

А за вториот болд, жими таквото најреален...

Поклонете му се по еднаш на Валдес, ништо повеќе.

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Да, само разликата е што навивачите на Реал зборат за гол постигнат од офсајд (што може да се потврди), а вие зборите за непостоечки пенали. Тоа е разликата.
Ама ипак, барем од моја страна немаше жалење на судијата (ако најдеш слободно копирај) за голот од офсајд, ама ми боде у очи што гледам дека стартовите на Рамос и Коентрао некој ги карактеризира како доволни за да се суди пенал. Смешно!
А и исто ми боде у очи тоа што кога се прават грешки на ваша сметка, плукате по судии и вашиот коментар е “некој не сака Барса да биде шампион“, а кога е во ваша полза викате дека и судиите се луѓе. Многу ми е смешно, али ипак баталите ова, има и реванш па ќе видимо што и како ќе биде :)

Фаулите врз Санчез можеа да се судат, али како што кажав претходно, зависи против кој се суди... Судиите секогаш замижуваат за Реал во Шпанија... на судијата му требаа дури 3 фаули доволно груби за да се досуди пенал за да покаже на белата точка...

А што се однесува до офсајдот, линискиот судија не е робот, па да може да виде толку минимален офсајд, а вие, фановите на Реал (не сите секако, има и нормални фанови) се тешите и ја наоѓате кривицата за поразот во судиите, а не во надмоќноста на Барса...

пс: време е Валдес да излезе со изјава дека уште од мал навива за Реал :icon_lol:

ппс: оваа слика треба да ти ги освежи мемориите за тоа колку се помага на Реал во Шпанија... ;)

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Офсајдот имало боде во очи, а пенали неееее, епа сега она што ни одговара да го видиме го гледаме она што не, не го гледаме торламе за офсајд до трт, а ретко кој од фановите на реал да кажа дек реал одигра бедно и лесно можеше да си отиде со поголема негатива за реванш, но за то се погрижија двата голмани.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.592
Поени од реакции
14.399
ппс: оваа слика треба да ти ги освежи мемориите за тоа колку се помага на Реал во Шпанија... ;)

Дај ми слика каде на Реал во натпревар против Барселона не му досудиле таков офсајд, во натпревари против Валенсија и останати тимови јасно е дека и на Реал и на Барса секогаш им помагале и ќе им помагаат пошто се алфа и омега во Шпанија.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Brat ziti sve ne mi pravi sega da baram 1 sat samo za da ti dokazam deka penal imase vrz Alexis...Ne znam koj od vasite mu ja pikna nogata pred ovoj da sutira,ista situacija kako Pujol sto mu napravi na Cesc na LS i dosudeno bese penal...

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Oсвен пеналот над Иниеста не видов друг на утакмицата. Ама па и вие од Реал што се буните за офсајдот, тешко е да се процени, а и ете споредете со погорната слика и кое беше полесно да се процени. Имаше фаули што ги судеше за Барса, за Реал не. Само тука потфрли судијата, инаку беше на ниво. На крај Валдес го напраи поинтересен реваншот и тоа е тоа.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ај кога си вака "реален", кажи ми дали Албиол не беше печен за жут уште у прво полувреме ?

А за вториот болд, жими таквото најреален...

Поклонете му се по еднаш на Валдес, ништо повеќе.
Да, беше. Ми споредуеш гол од офсајд, со жолт картон....браво браво.

Ако гледамо според поседот на топка, да вие заслуживте да тепате. Само мислим дека не е тоа што се бара у фудбалот, и со Челзи ми се чини имавте 80% посед на топка а на крај си заминавте дома.

Ние ќе му се поклониме на Валдес, барем голот беше регуларен. Вие поклоните му се на линискиот, за нерегуларниот гол.
Фаулите врз Санчез можеа да се судат, али како што кажав претходно, зависи против кој се суди... Судиите секогаш замижуваат за Реал во Шпанија... на судијата му требаа дури 3 фаули доволно груби за да се досуди пенал за да покаже на белата точка...

А што се однесува до офсајдот, линискиот судија не е робот, па да може да виде толку минимален офсајд, а вие, фановите на Реал (не сите секако, има и нормални фанови) се тешите и ја наоѓате кривицата за поразот во судиите, а не во надмоќноста на Барса...

пс: време е Валдес да излезе со изјава дека уште од мал навива за Реал :icon_lol:

Ај те молим доста тропаш глупости више. На Реал увек му гледале низ прсти, а на Барса слабо а? Дај не ми врти муабети ка на дете од 10 године, долго време пратим Примера за да знаем дека и на Реал и на Барса им прогледуваат низ прсти. Затоа не се прај многу паметен, си изгледал едно Ел Класико и сега ќе кажуеш овде на Реал му гледале низ прсти.
Brat ziti sve ne mi pravi sega da baram 1 sat samo za da ti dokazam deka penal imase vrz Alexis...Ne znam koj od vasite mu ja pikna nogata pred ovoj da sutira,ista situacija kako Pujol sto mu napravi na Cesc na LS i dosudeno bese penal...
Слободно најди брат, ја сум уверен дека единствен пенал на утакмицата беше тој што го досуди судијата, другите два немаа ни П од пенал. Слободно дај ми линк и разубеди ме.
Oсвен пеналот над Иниеста не видов друг на утакмицата. Ама па и вие од Реал што се буните за офсајдот, тешко е да се процени, а и ете споредете со погорната слика и кое беше полесно да се процени. Имаше фаули што ги судеше за Барса, за Реал не. Само тука потфрли судијата, инаку беше на ниво. На крај Валдес го напраи поинтересен реваншот и тоа е тоа.
Не се буним за офсајдот, може некој друг се бунел. Ама чим више се фаќаат за “пеналите“ кои не им ги досудиле, каде што немаше пенали, зошто и ја да не се фатим за голот од офсајд?
Ама јасно ми е дека со фан на Барса неможеш да се разбереш, ако треба и до утре ќе ти тераат инает и кога ќе се откажеш мислат дека се у право.
Океј, судијата ни помогна иначе ќе не тепавте 10-0. Прејаки сте, само да не плачете пак на крај ;)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Да, беше. Ми споредуеш гол од офсајд, со жолт картон....браво браво.

Ако гледамо според поседот на топка, да вие заслуживте да тепате. Само мислим дека не е тоа што се бара у фудбалот, и со Челзи ми се чини имавте 80% посед на топка а на крај си заминавте дома.

Ние ќе му се поклониме на Валдес, барем голот беше регуларен. Вие поклоните му се на линискиот, за нерегуларниот гол.
Да добиеше Албиол жут у прво како што зслужи, шансите ќе беа големи црвен да крка у второ, ако не друго барем немаше да може да прави груби стартови во остатокот од натпреварот. ( не ми се тера ваков муабет али мора малце и ја као вас да цепидлачам ):)

Да не ја гледав утакмицата ќе мислев дека Педро бил два метри у офсајд, а не дека ногите им беа у линија а телото на Педро беше 2 милиметри понапред. Ајде сега кажи дека заради таа предност на Педро од 2 милиметри он го постига голот.
Офсајд си е офсајд, да, али у такви ситуации како таа, тешко е да процениш дали било или не офсајд, ептен цепидлачите.

Никој не спомна дали имало и или не пенал над Санчез се дур не се фативте како слепи за стап за офсајдот на Педро, кој пак ќе кажам, многу е тешко да се види.

Друго, го гледаше ли натпреварот убаво, задоволен ли си со тоа што Реал имаше само еден удар у рамки на гол ? Па уште и израмнети сме биле ....:facepalm:
Ако се занемари резултатот, ако гледаме само по играта, мене Реал ми делуваше како екипа од долниот дел на табелата од Примера, no hard feelings, поздрав.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Слободно најди брат, ја сум уверен дека единствен пенал на утакмицата беше тој што го досуди судијата, другите два немаа ни П од пенал. Слободно дај ми линк и разубеди ме.

Eve brat,ova e cist penal....

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Да добиеше Албиол жут у прво како што зслужи, шансите ќе беа големи црвен да крка у второ, ако не друго барем немаше да може да прави груби стартови во остатокот од натпреварот. ( не ми се тера ваков муабет али мора малце и ја као вас да цепидлачам ):)

Да не ја гледав утакмицата ќе мислев дека Педро бил два метри у офсајд, а не дека ногите им беа у линија а телото на Педро беше 2 милиметри понапред. Ајде сега кажи дека заради таа предност на Педро од 2 милиметри он го постига голот.
Офсајд си е офсајд, да, али у такви ситуации како таа, тешко е да процениш дали било или не офсајд, ептен цепидлачите.

Никој не спомна дали имало и или не пенал над Санчез се дур не се фативте како слепи за стап за офсајдот на Педро, кој пак ќе кажам, многу е тешко да се види.

Друго, го гледаше ли натпреварот убаво, задоволен ли си со тоа што Реал имаше само еден удар у рамки на гол ? Па уште и израмнети сме биле ....:facepalm:
Ако се занемари резултатот, ако гледаме само по играта, мене Реал ми делуваше како екипа од долниот дел на табелата од Примера, no hard feelings, поздрав.
Ќе ти реплицирам само за последниов пасус, зошто мука ми е више да ви објаснуем дека ме заболе за офсајдот кој немаше ни да го спомнем да не го видов муабетот за пеналите (зборим за мене, зошто немам читано низ темава и незнам кој почнал).

Иначе Реал имал два шута...лелелее. Некој што не ја гледал утакмицава ќе мисли дека сте се утепале од шутирање на гол, а уствари Реал имаше 2 шута а вие 6 шута на гол. Абе доминација :))

И не реков дека Реал изиграл којзнае како, незнам што ми го вртиш муабетов зошто ја нигде не го спомнав тоа. И да, пак ќе повторим, РЕАЛЕН РЕЗУЛТАТ! Реал не изигра ништо, ама ни Барса не беше којзнае што. Може беше за нијанса подобра, и затоа тепаше 3-2 и тоа е реален резултат. Ама ти изгледа не праеш разлика помеѓу желба и реалност.
И пак мислите дека само поради поседот на топката заслужуете да ги освоите сите трофеи. Ви покажа лани Челзи дека не е све до поседот, Реал си имаше своја тактика на натпреваров и за малку ќе му успееше (да не ги пресечеше голот од офсајд една минута по водството, друга ќе беше песната).
Така да, ај искулирајте малку со муабетов, ќе праеме муабет после реваншот ;)

Eve brat,ova e cist penal....
Хах....океј, твое мислење. После ова завршуе секаков муабет од моја страна за пеналите. Смешно е за вакви ситуации уопште да се прае муабет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom