- Член од
- 8 април 2007
- Мислења
- 16.034
- Поени од реакции
- 9.126
Ај ако сакаш пообјасни малку за кои 2 ситуации би судел ти пенал? За првиот старт во прво полувреме на Рамос врз Санчез? Во таа ситуација, прво ја исфрли топката па после го собра малку и Санчез. Ама тоа е далеку од пенал, ДАЛЕКУ.Реално, и тоа како човек што мисли дека често Барса е фаворизирана во големи натпревари, вчера баш Реал беше тој што уживаше со попуштање кај судијата.
Освен голот во офсајд, јас исто така видов уште 2 ситуации во кои со мирна рака можеше да се свири пенал. Запамтете, секогаш сум зборел горе-доле против Барса кога станува збор за судии, така да сигурно не сум им нивен фан.
Според играта, Реал вчера требаше да изгуби 5-0, ама го имаат Overpowered Роналдо, а пак Барса го има "I AM SO FREAKIN STUPID" Валдез.
П.с. Најмерак ми беше кога го прими Валдез, секогаш кога си игра курот Барса позади со такви додавања (демек Пиќе и Бускетс се Чави и Иниеста) навивам да го примат така.
Втората беше ми се чини помеѓу Коентрао и Санчез. Е сега ако мислиш и на таа ситуација, не ме ду*и човече. Санчез излага пред Коентрао и му ја пика ногата меѓу нозе на Коентрао и бара пенал. Еве ако најдете клип од оваа ситауција, слободно изгледајте го и ако мислите дека и понатаму сте у право, реплицирајте ми на коментаров. И ја мислев у прв момент дека беше пенал, ама од кога ја видов повторената снимка...
И ова беше далеку од тоа дека судиите биле оваа утакмица наклонети кон Реал (намерно или ненамерно). Како што кажав, гол од офсајд, чисти фаули кои не ги судеше за Реал а при исти контакти судеше фаули за Барса (значи не е работата во критериумот на судијата како што кажа членот пред тебе, затоа што исти фаули судеше на спротивната страна). Епа сега кој е оштетен а кој не, размислите малку подобро
И пак ќе кажем дека ова не ми е оправдување за поразот или за нешто друго, интересна утакмица и мислим најреален резултат. Судијата освен на моменти што потфрли, ја отсуди многу добро утакмицата и на него треба најмалку да му се замери.