Г
Гучи
Гостин
И ја имам проблем со енкодингот, го имам ова во head али нејќе.Како го менуваш енкодингот?
Стави <meta charset="utf-8"> во head делот.

ЕДИТ:
Се снајдов не се секирајте

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И ја имам проблем со енкодингот, го имам ова во head али нејќе.Како го менуваш енкодингот?
Стави <meta charset="utf-8"> во head делот.
Истите слики ги има и на линкот галерија ... проба од таму да ги преземеш? А иначе финта има ... имињата на сликите се шаблонски така да можеш како линкови да ги учукаш директно во твој html и со save as на страницата си завршил работа. Обчно за вакви шаблонски имиња користам excel![]()
Не мислам на тоа. Флешот што е на сред страна, кај што се менуваат сликите.... кога ќе го симнам цел сајт (пробано преку повеќе програми) тоа ми го нема! Еве пример, го симнав цел сајт и го закачив локално, види што фали на главната страница.
Нормално дека не си мислел, дури и ме чудеше тоа да беше прашањето ... не е нормално да е од тебе
Зошто не го симнеш директно флешот: http://korun.comyr.com/flash/main/idea.swf
... па во локалната страница да го додадеш делот за ембедирање на флеш?
Едит: може проблем да ти прават дополнителниот swf кој е вклучен (expressInstall.swf) ако истиот не се снима при снимање на страницата.
Сакам поискусните тука да предложат свои мислења и искуства околу правењето веб-страни. Конкретно сакам совет околу тоа која платформа е најдобра за правење сајт со информативна содржина, нешто како Кајгана да речеме. Инаку од персонал скилс можам да кажам дека многу добро баратам со Фотошоп, а од кодирање делот, имам работено .НЕТ со Визуал Студио 10, ама то беше пред 2 години, така да доста работи имам заборавено.
Ајде чекам одговори![]()
Од тоа што го знаеш да програмираш, баш и нема некоја корист во тое што јас ќе ти предложам, а фотошоп е добредојден секогаш.
Мои предлози ти се WordPress или Drupal, од тоа што за WordPress имаш еден мал милион готови додатоци и теми што ќе ти се најдат за било што и од тука одма уште од старт ти е олесната работата и нема да си имаш проблеми со програмирањето. Се зависи од твоите барања.
Тука некаде е и Drupal-от. Ја немам користено последната верзија, но ми имаат кажано дека имало исто така голем дел на готови модули.
Овие се пхп-базирани или ?
А кој е наједноставниот начин јас прво да си ја дизајнирам страната во Фотошоп и после да ја пренесам на некој CMS?
Значи овие се некаква алатка шо се инсталира локално на компјутерот, нешто како Dreamveawer? Си ја работиш страната и на крај ја закачуваш на некој сервер, така? Хостот, поддршка, тие работи, како одат....?
Ооо добар туторијалhttp://wordpress.org и читни на http://wpmak.wordpress.com/category/почетници/ имаш нешто од порано што го имам пишано. ме мрзи да пишувам многу и да се повтарам по 100 пати.![]()
Не ми кажа...дали е изводливо, дизајнот да се направи во Фотошоп и после да се интегрира во Вордпресс?Ооо добар туторијалќе прочитам, фала. А домејнот и хостот треба да ми се обезбедени претходно пред да почнам да ја правам странава или....?