Рок музика и рокерски бендови

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
МСВ немој да навредуваш, да видов порано ке ти го избришев постот, пази другпат

А што се однесува на Нирвана, нормално дека нема да ги сака, кога нирвана ги однесе у к*рац сите бендови од 80-тите, може затоа ги мрази, откога се појави гранџот, хед-бенгерсите изумреа и цела метал сцена од 80-ти, Нирвана го смени рокот, сите овие бендови што искочија од 90-тите се со влијание од нирвана, може и не ја сака Нирвана дека е тотално различна од сите тие што ги наброја бендови од неговиот пост, можеби му смета популарноста на нирвана, и сигурен сум дека за инат не ги сака, неверувам ни дека им дал шанса да ги послуша, толку музички стручњаци кажале колкава вредност има Нирвана за музиката, и сега некој ке најде да се напрај најпаметен од сите, со изговор демек не вределе музиката им била од два акорда, не се важни тие два акорда, нека е и еден, важна е душата на музиката, и тоа како успева да допре до толкава маса на народ

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Гижо у право си тотално, секој бенд си потфатил своја маса на луге. :msc3: Мое мислење е дека со 2 корда не може толку талентирани рифови да се направат. Има толку многу добри звуци и после копираат еден со друг само менуваат лирикс (блиску така нешто).

Јас и до ден денес ја слушам "The Man Who Sold The World" i studioto i od Unplugged in New York, ама како шо знаеш добар cover е тоа а не оригинал.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Wolf Pack напиша:
Гижо у право си тотално, секој бенд си потфатил своја маса на луге. :msc3: Мое мислење е дека со 2 корда не може толку талентирани рифови да се направат. Има толку многу добри звуци и после копираат еден со друг само менуваат лирикс (блиску така нешто).

Јас и до ден денес ја слушам "The Man Who Sold The World" i studioto i od Unplugged in New York, ама како шо знаеш добар cover е тоа а не оригинал.
ама како што кажав, не се толку важни тие два корда, важна е душата на песната, и се како тоа е споено, енергијата, во гранџот јес да нема техничари, меѓутоа важен е карактерот на музиката, земи слушни нешто од Соник Јут како препорака, тие два корда не се основа за да не почитуваш еден бенд или стил на музика, пак ке кажам важна е душата на музиката

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
A што е важно дали се два акорда песните?

Па Molly's Lips е два акорда, а песната е закон.....
Абе, не е се до акордите, и да е песната два акорда пак е закон....

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
po moje....sto po malce akorda vo pesna podobro...nejkam kompleksi pesni.......

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Mesaja напиша:
LouWeed напиша:
po moje....sto po malce akorda vo pesna podobro...nejkam kompleksi pesni.......
Затоа не си добар гитарист......
:lol: .upravo si nikakov...ama na ziva svirka nema po jak od mene,togas ke vidis koj e LouWeed.poranesniot nick mi bese fasteddieclark....ama site mislele jas sum toj bivsiot od motorhead...i taka da nema bunenje...si go smeniv

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Е........на жива свирка со спуштена гитара до земја си најдобар :? :? :? :? :? :? абе седи таму.....треба вежбање.....оди сега уклучи појачалото и земи да свириш.....по 10 саати дневно доволно е...... :wink: :wink:

PANKERKA

ANTISOCIAL BITCH
Член од
6 август 2005
Мислења
259
Поени од реакции
6
rokot voopsto nikogas nema da izumre oti sekogas ke postojat vakvi badijaldzii kako nas so ke znaat so e dobra muzika :P ja definitivno...ako imam deca...uste od mali ke gi naucam da slusaat rok...i taka... :D

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
pocni so himnata....LET THERE BE ROCK....... :lol: :lol: :lol:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Rock rock rock....eh u posledno vreme poveke na metal ama rock-ot i punk-ot ke mi ostanat prva ljubov.... :wink: :twisted:

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Goddess of Chaos напиша:
u posledno vreme poveke na metal ama rock-ot i punk-ot ke mi ostanat prva ljubov.... :wink: :twisted:
И ја сум поише на метал сеа аама панкот и гранџот ми се прва љубов....

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Mesaja напиша:
Goddess of Chaos напиша:
u posledno vreme poveke na metal ama rock-ot i punk-ot ke mi ostanat prva ljubov.... :wink: :twisted:
И ја сум поише на метал сеа аама панкот и гранџот ми се прва љубов....
си ги слушал Л7 ??

Kajgana Shop

На врв Bottom