Казаки
Атаманот - Army of Christ
Што може да биде еднa буква како F ???????????
Најверојатно вака е натписот:
EIMI AXWNERON XAIRE (I am Achoneron, Greetings!)
Еве малце посликовито, како треба да изгледа F, ако имаме А како на саркофагот!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што може да биде еднa буква како F ???????????
Еве малце посликовито, како треба да изгледа F, ако имаме А како на саркофагот!
![]()
Тој не бил влав најверојатно. Тоа ти е исто како Љупчо да речи дека сме бугари.Влав ми го рече тоа .............
jes da sme malku ponazad so vremeto nie albancite, mozebi ziveeme uste so kanunot, krvnite odmazdi i slicni sranja ama barem ne negirame, go terame nasiot film i znaeme koi sme sto sme i kakvi sme. ama sto k*r ste vie majka mu, ni samite ne znaete, dosega sum sretnal 100 makedonci so koi sum zborel za vakvi temi i sum dobil 100 razlicni mislenja vo vrska so toa sto k*r ste vie. srbi? bugari? mesani srbi so bugari? anticki makedonci? samo edno znam, vie narod uste ne ste, za da bides narod treba da imas svoja tradicija, vie ne se razlikuvate so nisto kako narod, so nesto svoe! a pointeresno e toa sto site go znaete toa, deka nemate v od vrska so aleksandar makedonci, majka mu, zboruvate slovenski jazik a makedonci ste bile, ma ne be, kolku pobrzo da gi ostavite ovie filmovi i kompleksi, tolku podobro ke ziveete.
Голема е Македонија, младо момче.... Од Албанските планини до Места, Од синиот Егеј до Прохор Пчињски.И Македонија е во Солун, што бара тогаш макеоднија во Скопје...........???????????
Тогаш да не бевте Алиени? Вие сте биле албанци, сте биле илири...ни самите не знаете зашто од илири сте преминале во албанци.http://www.nytimes.com/interactive/2012/08/24/science/0824-origins.html?smid=fb-share
Eve so fakti koj sme nie. Nashiot jazik se zborese od pred 5.000 godini. I cel sveet znae za toa, osven vas koj ni samite ne znaete sto se. Ides vo Strumica Shtip gi prasas sto si? vikat Bugari ides vo Kumanovo Tetovo sto si? pola vikat srbi pola Makedonci. ides vo skopje site se "anticki Makedonci" .
ova e kompleks
Бере? Бери? Не ви е малку славјанско, или македонско зборчето? Онака малку?Ар: се употребува на албански за нива, обработлива земја.........
Арбериа (средоновековно име на Албаниа) ( Арбениа на диа. гег) значи:
Ар - нива
Бере/бен - да прави, обработи........
Имало маало, можеби. Имало и турска касарна. Ја нема. Власите се таму, турците ги нема. Албанци има, во околните селаИмам еден професор кој е влав, и вели јасно и гласно дека во крушево имало е маало на ортодоксни албанци, но тоа никогаш во јавноста не е покажувано, така да не се чуди, кога ортодоксните власи бегале од Али Паша со нив бегале и ортодоксните албанци...
Во алсат-м неодамна имаше еден гостин албанец ортодокс Манојловски мислам се викаше, тој јавно рече дека бил присилно асимилиран, дури посочи и други имиња на албанци кои денеска се појавуваат како македонци во јавноста, само еден ми текнува мислам дека беше академик Матеја Матевски.....но нивна одлука е како се изјаснуваат, јас го почитувам тоа, но вие е безполезно што сакате да го бришете тој факт....којзнае можеби подоцна сите тие албанци ќе се појавуваат пред алсат- м ....
Не не....пишува
I am general ZOD, KNEEL.................
Ova ne e argument koj moze da go otfrli prevodot........
Тој не бил влав најверојатно. Тоа ти е исто како Љупчо да речи дека сме бугари.
На сликава го имаш Трајан Басеску, претседател на Романија. Види го знамето кое го вее и забележи го симболот. Забележи дали има некој вид на двоглав орел.
![]()
Кој најде да кажува. Вие сте биле илири, ама затоа па сте ги менувале имињата од Илири, Дарданци, Арнаути, Арбанаси, Албанци, Албанци. Некаде се сретнувате како племиња: Геги, тоски, Чами.
Голема е Македонија, младо момче.... Од Албанските планини до Места, Од синиот Егеј до Прохор Пчињски.
Тогаш да не бевте Алиени? Вие сте биле албанци, сте биле илири...ни самите не знаете зашто од илири сте преминале во албанци.
Бере? Бери? Не ви е малку славјанско, или македонско зборчето? Онака малку?
Имало маало, можеби. Имало и турска касарна. Ја нема. Власите се таму, турците ги нема. Албанци има, во околните села
Ајде сега сликај сеКога ќе ми најдиш уште еден текст каде заедно се F и А (како на саркофагот) тогаш ќе има напредок за тебе, дотогаш барај...
А подобро ќе беше да речеше дека Илирите имале своја азбука, и така да се вадиш од калта, и да ја фураш таа теза дека саркофагот е испишан на Илирска азбукаАли повеќе ќе беше за жалење отколку за смеење
--- надополнето: 25 август 2012 во 14:42 ---
Преводот на кој?? На албанските националисти?! Дај кажи кој компетентен го прифатил вашиот превод??
Од националист, објективен историчар никогаш нема да биди!
КОЛКУ КОМПЕТЕНТНИ ИСТОРИЧАРИ САКАШ КОИ КАЖУВААТ ДЕКА АЛБАНЦИТЕ СЕ СТАРОСЕДЕЛЦИ ВО БАЛКАНОТ???????????
И кажи колку компетентни историчари кажале дека албанците се дојденци?????????
тоа е напишано пред 2300 год. да не сакаш и граматиката да биде иста како денеска??????
Можеби сум националист, но се базирам на објективни историчари...
Илирите живееле и во Италија и во балканот, затоа дека најпрво тие имаа контакт со латинскиот свет.......и нема да биде невообичаено ако помешаат некоја буква,
И јас кога пишувам на албански често употребувам кирилица.......но се знае што сум јас.......
Е тој Тито што направи,која грешка,сега морам да читам глупости од тебе,да не беше тој и тебе ќе те немаше и не ќе мораше тебе да те читам,гробот негов да му ..... што направиbrat na kogo mu objasnues.
cel svet ima ista istorija samo ovie imat druga. prasaj go sto e slavo makedonec ili anticen ili ili bugar ili srbin.
Ne znae ni sam.
Ah tito tito...
Тој не бил влав најверојатно. Тоа ти е исто како Љупчо да речи дека сме бугари.
На сликава го имаш Трајан Басеску, претседател на Романија. Види го знамето кое го вее и забележи го симболот. Забележи дали има некој вид на двоглав орел.
![]()
Кој најде да кажува. Вие сте биле илири, ама затоа па сте ги менувале имињата од Илири, Дарданци, Арнаути, Арбанаси, Албанци, Албанци. Некаде се сретнувате како племиња: Геги, тоски, Чами.
Голема е Македонија, младо момче.... Од Албанските планини до Места, Од синиот Егеј до Прохор Пчињски.
Тогаш да не бевте Алиени? Вие сте биле албанци, сте биле илири...ни самите не знаете зашто од илири сте преминале во албанци.
Бере? Бери? Не ви е малку славјанско, или македонско зборчето? Онака малку?
Имало маало, можеби. Имало и турска касарна. Ја нема. Власите се таму, турците ги нема. Албанци има, во околните села
brat na kogo mu objasnues.
cel svet ima ista istorija samo ovie imat druga. prasaj go sto e slavo makedonec ili anticen ili ili bugar ili srbin.
Ne znae ni sam.
Ah tito tito...
Илирите живееле и во Италија и во балканот, затоа дека најпрво тие имаа контакт со латинскиот свет.......и нема да биде невообичаено ако помешаат некоја буква,
И јас кога пишувам на албански често употребувам кирилица.......но се знае што сум јас.......
Кажи искрено дали има ортодоксни албанци во Македонија? ако знаеш.....
И вие велите дека сте: Бриги, пајонци, македонци, пелазги, емати, хити, десарети итн....што сте навистина?
Македонија колку и да била голема, никогаш не била во скопје........
Не бере, туку Bërë, bën, baj, boj, bo - различни диалекти......и значи креирам, правам, работам
Бере - или славјанско или македонско, одлучи се!!!!
Каде во Италија? Во кој дел поточно?
Каде во Италија? Во кој дел поточно?