LCD телевизори

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
цртани филмови е работава....
кај мене па ич не кочи ниту менито ниту ништо инаку натурал моушн е глупост со тоа се сложувам сосема, е сега од тоа што ми го имаат кажано другари кои што имаат тродуло поскапи телевизори од мојот е дека филипсот вади ептен солидна слика поготово како што кажав на ХД канали, инаку сведок сум дека на некои телевизори од филипс менито им кочи и е доста споро, што морам пак да кажам кај мене не е проблем тоа, истотака сум видел на лг модели кај другари дека менито е многу срање и многу недефинирано односно комлицирано без потреба... Зет ми сега зема незнам кој модел на лг со лед смарт и човекот беше многу изненаден како изгледаше сликата на филипсот на ерстеХД кога гледавме футбал европско првенство дури неколку пати ми повтори... незнам за другите ама јас сега за сега сум задоволен од мојот филипс телевизор, не сум имал никаков проблем со него до сега а го имам скоро две години. Секој ден е пуштен скоро 12 саати без никаков проблем до сега, ист како што го купив...

П.С на филипс треба да се апдејтува оригиналниот биос ако така може да се нарече кој што е доста спор и кочи, јас видов 100% подобрување кога му направив апдејт
--- надополнето: 21 август 2012 во 12:24 ---
да надополнам брат ми има филипс 7*** серија (56000 ден) со 3Д лед смарт амбилајт итн. а вујко ми има самсунг со 3д со актив шатер наочари (72000) со истите функции без амбилајт нормално, во иста кука живеат на различен спрат јас само ке кажам од тоа што го гледам со очи е дека самсунгот може вода да му носи на филипсот, тоа го тврди и вујко ми се разбира негов е самсунгот...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
П.С се чита усб портот на телевизорот, не шири дезинформации ако немаш искуство или познавање на истите
Дали може да пушти HD филм(.mkv) поголем од 4 GB и да му ставиш превод од УСБ?

П.С. Не е ова некоја хипотетичка ситуација затоа што купуваш HD телевизор и сакаш да чита HD филмови кои 80% се во .mkv формат и се над 4GB...

Него genius2, види ги во Нико ГТЦ Quart телевизорите, изложени се до LG и Phillips модели, сликата и боите им се одлични, за ефтини пари.
Е сега, не знам каков квалитет ќе бидат и слично, ама во Македонија ништо не ти е гарантирано.
Мене на пример многу ми е важно телевизор да чита се од УСБ затоа што не планирам да купувам посебни плеери од 100 евра.

А во врска со овие брендови, за дома земав едно вивакс ДВД, а во друга соба имам Панасоник. Е сега на ова вивакс цело време се појавувааат некои багови и пропусти.
На пример ставам ДВД, преводот го нема, на панасоникот најнормално си работи преводот...
Мислам дека и со телевизорите ке имаат такви некои пропусти, прашање е колку време ке издржи телевизорот. А и разлика во цена не е многу голема.

Јас никогаш не би ризикувал со овие брендови кога се работи за телевизор...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Дали може да пушти HD филм(.mkv) поголем од 4 GB и да му ставиш превод од УСБ?

П.С. Не е ова некоја хипотетичка ситуација затоа што купуваш HD телевизор и сакаш да чита HD филмови кои 80% се во .mkv формат и се над 4GB...
.Mkv чита само не сум пробал поголеми од 4ГБ да видам дали пушта, мене телевизорот ми приклучен преку хдми со компјутерот така да воопшто не ми менува ништо уесбето дали пушта или не, со превод или без... компјутер сите знаеме дека пушта се... :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
.Mkv чита само не сум пробал поголеми од 4ГБ да видам дали пушта, мене телевизорот ми приклучен преку хдми со компјутерот така да воопшто не ми менува ништо уесбето дали пушта или не, со превод или без... компјутер сите знаеме дека пушта се... :)
Многу логично да го поврзеш со ПЦ, поврзување со екстерен УСБ драјв едино ако е ПЦ-то е во сосема друга соба :).

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Да, заснован е само на тој факт...Али сум видел и LG, па затоа и го напишав тој поуст...Повеќе ми беше да кажам дека LG е полоша марка одколку Филипс (за ист буџет)
Ти само си видел така чим само имаш видено нема што да солиш памет тука која марка е подобра од која бидејки имаш само видено

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
За LG телевизорите, одличен избор се заедно со Панасоник, а тој моделот што некој го спомна LS3400 или кој било модел што пишува 100Hz MCI, реално е 50 херци, тоа MCI му е (Motion Clarity Index) нешто како вештачки добиени 100херци, а оние модели што имаат реално 100херцно процесирање (TruMotion) кај нив пишува 400Hz MCI, така да пазете се од маркетиншки трикови, исто и кај Самсунг прават превари со 100Hz CMR, а реални 50 Hz се у питање.

За читање MKV видеа, да читаат, ама моделите од 2009 до 2011 год отприлика не поддржуваат DTS аудио, пошто LG не откупи некоја лиценца тамо, така да ќе треба симињате филмови 720p со AC3 звук или да се малтретирате со конвертирање...

И јас еве 1 год гледам гледам и никако да земам ТВ, буџетот ми е околу 40к денари, за тие пари што гледав во потесен избор ми се следниве:
Panasonic TX-L42E5E - IPS LED, 150Hz, MKV со DTS поддршка, LAN, WiFi, Skype итн.
LG 42 LM 620 - 3D LED, 100Hz (400Hz MCI), MKV ваљда со DTS (уште не отидов да проверам), LAN, DLNA итн.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Ja pred nekoj den zemav Sony 46" hx75 3D Led TV, uste go nemam prikluceno doma ali u prodavnica go pustivme i GAZI!

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Дај некој да ми препорача некој добар ЛЦД телевизор до 21,000 ден. зошто многу малку се разбирам, бев во амц и таа женската почна да ми кажува триста податоци а јас само климам со главата:eek:, ми вика овој ти е лед, овој тие е смарт, единсвтвено што запамтив е дека што е подобра херцажата подобра слика вадел.

Мене ми треба пред се за гледање на спорт во ХД, (планирам да ставам од тотал тв) и за филмови да може да ми пушта (али тоа не е најважно). Најважно ми е квалитетот на сликата за кога гледам спортски канали. Планирам да биде окулу 32 инча.
Отворен сум за секоја сугестија:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Дај некој да ми препорача некој добар ЛЦД телевизор до 21,000 ден. зошто многу малку се разбирам, бев во амц и таа женската почна да ми кажува триста податоци а јас само климам со главата:eek:, ми вика овој ти е лед, овој тие е смарт, единсвтвено што запамтив е дека што е подобра херцажата подобра слика вадел.

Мене ми треба пред се за гледање на спорт во ХД, (планирам да ставам од тотал тв) и за филмови да може да ми пушта (али тоа не е најважно). Најважно ми е квалитетот на сликата за кога гледам спортски канали. Планирам да биде окулу 32 инча.
Отворен сум за секоја сугестија:)
False.

Иначе за тие пари, не би знаел. Вистински квалитетните LCD, почнуваат од 35+

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Philips не ми е бренд од познавање, мислам дека се нешто како 2 класа бренд кога се работи за LCD TV, врвот го држат LG, Panasonic, Sharp итн.

Како и да е може и да сум грешка, почекај другите да ти одговорат.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
За тие пари е добар,ама смарт тв и менито на телевизорот е многу грдо исто опцијата за интернет е многу бавна претерано бавно ако го користиш за интернет како да работиш на компјутер P3 со Windows Vista

Ако бараш нешто по квалитетно би ти препорачал нешто како Самсунг и ЛГ

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Избегни ги филипс.
Philips не ми е бренд од познавање, мислам дека се нешто како 2 класа бренд кога се работи за LCD TV, врвот го држат LG, Panasonic, Sharp итн.

Како и да е може и да сум грешка, почекај другите да ти одговорат.
Не си грешка за филипс, панелите им се крш и имаат страшен backlight bleed. Во сите посериозни страни и магазини кои се занимаваат со телевизори филипсот никогаш не е во самиот врв.

Тоа 100Hz што ти кажала продавачката не е за подобрување на слика, туку за „помазна“ слика еве ти еден пример.

(Лево 50Хз, Десно 100Хз)
Не е толку приметно ама за спорт дефинитивно се препорачува 100Hz.

Моја препорака
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=201966
3000 денара е поскап од твојот буџет ама сепак не купуваш телевизор секој ден. Ако сега го земеш филипсот ке се каеш наредни 5+ години :icon_lol:

Смарт ТВ имаш апликации како на пример јутјуб на телевизор директно, 100Hz, Full HD, Led и ги чита сите формати од УСБ.
П.С. Во врска со филипс прочитај ја темава
http://forum.kajgana.com/threads/lcd-philips-32-3606-58h.60486/

П.П.С. Psyside грешка си дека нема добар ЛЦД испод 35к. Еве пример овој со IPS alpha панел дали е добар?
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=202663

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Ок де генерално зборам, 30 -35, онака спомнав сума :)

Секако дека е добар, таа серија на Panasonic направи ршум низ форумите за LCD-мултимедија.

Kajgana Shop

На врв Bottom