Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
20 ноември 2011
Мислења
68
Поени од реакции
11
Што е разликата помегу кни и ики кое е всушност подобро за програмери и зошто?

G

gk77

Гостин
ЛУЃЕ ШТО Е ПОТЕШКО според вас дискретна математика или калкулис ?????????? (финки)(феит)

Член од
8 ноември 2009
Мислења
30
Поени од реакции
15
ЛУЃЕ ШТО Е ПОТЕШКО според вас дискретна математика или калкулис ?????????? (финки)(феит)
Претпоставувам дека калкулус е потежок ако немаш добра основа алгебра.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Зависи што повеќе ти оди. Ако си повеќе по логика, комбинаторика и слични ствари, тогаш Дискретна нема да ти е проблем, а пак ако повеќе ти одат функции, изводи,интеграли итн, тогаш Калкулусот ќе ти е полесен. Мене лично Дискретната ми беше боза, а со Калкулусот потешко ми одеше, ама не значи дека така е за сите. Знам и луѓе што положија калкулус со солидни резултати, а паднаа на Дискретна. И така... :)

G

gk77

Гостин
Зависи што повеќе ти оди. Ако си повеќе по логика, комбинаторика и слични ствари, тогаш Дискретна нема да ти е проблем, а пак ако повеќе ти одат функции, изводи,интеграли итн, тогаш Калкулусот ќе ти е полесен. Мене лично Дискретната ми беше боза, а со Калкулусот потешко ми одеше, ама не значи дека така е за сите. Знам и луѓе што положија калкулус со солидни резултати, а паднаа на Дискретна. И така... :)
ухх добра е по логиката сум а матем само 2 години средно имав :P бар неам у смеров калкулис само дискретна : )

Џ

ЏинЏер

Гостин
ухх добра е по логиката сум а матем само 2 години средно имав :P бар неам у смеров калкулис само дискретна : )
Во голема предност си што немаш Калкулус, пошто вчудовидувачки е мал бројот на студенти кои успеваат да го положат во првата сесија... материјалот и не е кој знае колку тежок, ама испитите знаат да ги направат зезнати :mad: А дискретна у прв семестар претежно само на логика ќе се задржиш, конјункции, дисјункции, импликации, еквиваленции и ред слични ствари :)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
Шо е бе ова 4000 денари за тој подготвителен курс по математика? :eek: Лани слушнав дека било 2000.

Г

Грејвдигер

Гостин
Шо е бе ова 4000 денари за тој подготвителен курс по математика? :eek: Лани слушнав дека било 2000.
Не ми текнува колку беше лани, но ги имаше доста што не беа задоволни. Се објаснувале работи од средно што се учеле, а и некои дури не ни биле во програмата на ДМ или К.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
И ти ли на финки?
2000 математика, 2000 физика беше
по бескорисно нешто у живот нема да присуствуваш....so ive heard :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.557
Поени од реакции
11.537
дечки дали моеже вонредно да се запишам на финки?

Kajgana Shop

На врв Bottom