Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
SONY XPERIA TIPO,
T-MOBILE MOVE BALANCE,
HTC EXPLORER
HTC DESIRE C
LG E510

od vie vaka, kako stojat koj najvekje mi se isplati, koj e najdobar, koj necini i slicno ?
Од овие, никој не е нешто нај нај.... Али би ти препорачал да си земеш Sony Ericsson Live With Walkman...Предобро телефонче за ефтини пари.. Ако сакаш нешто повеќе да дознаеш прашај ме по ПП, го имам 2 месеци....

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Иам еден другар шо сака да си купи Samsung Galaxy Nexus од Америка (моментално е таму).
Дали тој ќе работи на нашиве мобилни оператори?
Сака да го купи дирекно од Play Store.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Иам еден другар шо сака да си купи Samsung Galaxy Nexus од Америка (моментално е таму).
Дали тој ќе работи на нашиве мобилни оператори?
Сака да го купи дирекно од Play Store.
Според тоа што го имам прочитано, тој GNex што го продаваат на PlayStore треба да работи на операториве низ светов, а најверојатно и кај нас. За секој случај, најубаво е да им пише на Google и да праша за сигурно. Кај нас операториве, а и низ Европа работат на фреквензии 900/1800 (http://roamtheworldcellphones.com/gsmmacedonia), ако му побараат како информација.
Ако добие одговор, пиши тука како информација, колку да знаеме за сигурно. Поздрав!

Член од
2 март 2011
Мислења
99
Поени од реакции
12
Здраво во септемви ми заврсува договорот со Т-мобаил и сакам да го продолзам договорот ама се мислам дали да прејдам во оне бидјеки овие Вип ич не ми праат кеиф а и многу е поисплатливо да си на ОНЕ бидејки многу моабет и не праам на телфон а на Т-мобаил идат огромни сметки ...

Втора работа сакам да прашам за мобилниве телефони со се мислам да ги купам ... треба два да се изберат :)
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l7_p700-4565.php Дали овој телефон се исплати за тие пари да го земеш воопшто или да гледам друг бидејки како што имам слушнато сите го серат ЛГ ама имам слушнато и дека овие телефони од Л серијата биле доста добри некој ако има искуство нека каже

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_live_with_walkman-4111.php Овој ми еден од поомилените сакам да прашам дали може андорид 2.3 да се напраи 4.0 дали со тоа ке се изгуби гаранцијата на телфонот и Што е разликата мегу 2.3 и 4.0 на овој телефон и некое искуство со телефонов

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tipo-4718.php телефончево добро ми се гледа вака не е лошо бар за тие пари само незнам дали ке можам да праам видео повици на скајп дека нема втора камера... и дали ке кочи бидејки е 800 MHz Cortex-A5 а е на 4.0 андроид

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_mini-3947.php и овој го загледав така ме интересираат мислења за него интересн ми се гледа па кажувајте

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_mini_2_s6500-3883.php и вториот фаворит кој мислам да го земам дали има можност да се напраи на 4.0 андорид дали ке има некакви нус појави хахаха да сецка да се заебе нешто и дали овој има можност за видео повици

Од мобилните не барам многу ги користам највеке за проверка на маил сурфање кратко и навигација и некоја апликација така да од барањава кој 2 телефони се најдобри

Член од
23 август 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Dali nekoj koristi SONY XPERIA TIPO kupena vo vip i dali moze da mi kazete koj android go koristi dali e 4.0 i dali go preporacuvate, ako ne ponudete nekoj tel so slicna cena

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ај некој да ми помогне како да префрлам музики од компјутер на iphone преку усб кабел ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Здраво во септемви ми заврсува договорот со Т-мобаил и сакам да го продолзам договорот ама се мислам дали да прејдам во оне бидјеки овие Вип ич не ми праат кеиф а и многу е поисплатливо да си на ОНЕ бидејки многу моабет и не праам на телфон а на Т-мобаил идат огромни сметки ...
Ти си знаеш за тарифите. Сепак мислам дек ВИП имаат најдобра тарифа, таа за 800 со 1000 минути кон сите е одлична, сепак штета што нема интернет. И ОНЕ имаат ок понуди, ми се свиѓа што имаат и интернет во тарифиве.
Од мобилните не барам многу ги користам највеке за проверка на маил сурфање кратко и навигација и некоја апликација така да од барањава кој 2 телефони се најдобри
Од овие што ги пиша, освен LG-то, другите имаат многу мал екран, што за сурфање не ти е баш добро. Би ти предложил да го размислиш и Алкател ОТ-995 (http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_995-4661.php). Има апгрејд на 4.0, исто и LG-то доаѓа со ICS. Не знам дали го имаш во ОНЕ алкателот, во ВИП знам дека го има.
--- надополнето: 23 август 2012 во 15:00 ---
Ај некој да ми помогне како да префрлам музики од компјутер на iphone преку усб кабел ?
Мораш преку iTunes, фолдерот што сакаш да го додадеш како музика, стисни му десно копче и Add to library. Во iTunes ќе ти ги покаже тие "libraries" што ти се на компјутер и ќе ти даде опција да ги префрлиш на телефон.
Еве едно видео што излезе прво на YouTube:

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Dali nekoj koristi SONY XPERIA TIPO kupena vo vip i dali moze da mi kazete koj android go koristi dali e 4.0 i dali go preporacuvate, ako ne ponudete nekoj tel so slicna cena
4.0.3 верзија на андроид има. Подобра варијанта само за малку повеќепари е Xperia live with walkman

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Значит од вчера се мачам со интернетов на телефонов.. Ми требаше интернет, и пошо сум корисник на Т-Мобиле го избрав дневниот неограничен пакет кој ме чини 29 денари. Арно ама нешто не ми било подесено на телефонот од кај нив, и интернетот не можев да го користам.. Операторот ми рече првин дека ќе ми испратат порака за да сум инсталирал нешто, но не испратија. После рекоја да свратм на 140 026 и автомацки да го подесам интернетот на телефонот, но таму ми вика поради технички проблеми не можело. Се јавив да прашам до кога се тие технички проблеми рекоја во текот на денот ќе е средено, но еве два дена поминаја ништо не е средено.
Значит сеа ми е прашањево, порано мислам дека имаше нешто на интернет, дали на страната од Т Мобиле или на некој други страни, го пишиш моделот на телефон и ти даваше се што треба да напрајш за да го користиш интернетот.. Ако има уште такво нешто прајќајте. Инече се работит за LG Optimus L7 P700. Не мојте кизнит шо да ми помогните, пошо проблемот воглавном е од Т-Мобиле, но секој совет или искуство би ми користеле.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.097
Поени од реакции
25.112
Јас имам прашање во врска со Sony Ericsson Xperia Tipo телефонот е закон можеби и најболје до сега смартфон за евтини пари се си е тип топ него прашањето ми е дали некој знае како или пак каде има organizer телефонот. На пример место каде што можам да си запишувам работи како notes. Обично во секој телефон има organizer/notes во овој нема. Прв смартфон ми е искрено задоволен сум ама ова ме нервира. Ако некој знае што како нека пише ПП.

Однапред благодарам.

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Јас имам прашање во врска со Sony Ericsson Xperia Tipo телефонот е закон можеби и најболје до сега смартфон за евтини пари се си е тип топ него прашањето ми е дали некој знае како или пак каде има organizer телефонот. На пример место каде што можам да си запишувам работи како notes. Обично во секој телефон има organizer/notes во овој нема. Прв смартфон ми е искрено задоволен сум ама ова ме нервира. Ако некој знае што како нека пише ПП.

Однапред благодарам.
Не го знам тел. Но сигурно има само треба да прочепкаш,а и да нема имаш еден мал милион такви апликации во маркет ,пиши нотес и ќе ти излезат па ти бирај која ти се допаѓа.

Sent from my HTC Hero using Tapatalk 2

Kajgana Shop

На врв Bottom