„Топки“ со Филе на Кајгана! (http://kajgana.com/topki)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Јас искрено немам почит кон човеков затоа што знае една дискусија да ја спушти на ниво на петгодишен. Тројанскиот коњ за Светското првенство му беше многу голема брука, особено една реченица паметам "тие ќе даваат голови, ама ние секогаш ќе даваме еден повеќе затоа што ние сме АРГЕНТИНА." :tapp:
Исто се сеќавам дека после поразот од Интер постапи многу непрофесионално, цела емисија ја посвети на статистиките и како тоа Барса требаше да победи, па офсајдите на Милито, па така нервозен и изреволтиран. Дај бе на телевизија што се пренесува на ниво на цела држава срамота е таков однос.
Еден другар мој, навивач на Барса го има на фејсбук и баш за натпреварот Барса - Милан на полувреме пишуваше статуси "Абијати пратен по семки и цигари.", па после кога Тијаго Силва го даде голот со глава 95та минута ги избриша сите статуси и коментари за натпреварот.
Своевремено дојде на форум и по неколку дискусии си замина.
Исто и на темава, Филе ја споменал Барса еднаш, три корнери му дал на Реал, десет на Еспањол - статистики, статистики до бескрај... Јас сакам да прочитам статистика, ама така ќе отворам лајфскор и резултати и нема да потрошам сообраќај.

Знам дека секој си завзема страна, ама толку пристрасност ми смета. Нека земе пример од Бранко Илиевски кој е деклариран интераш, а сепак многу реално и објективно си работи.

Тоа е мое мислење, ама знам дека многумина не се сложуваат, така да трансферов сигурно ќе испадне добар. Кајгана сигурно ќе профитира од ова затоа што има многу фанови на Барса и тие се отприлика тие што го пратат Филе.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Почекајте да почне човекот па после зборувајте...
Што да почне, го знаеме што човек е. Не значи дека ако дошол во Кајгана дека ќе ги смени своите навики. Башка уште нет да трошам за да го гледам :pos:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што да почне, го знаеме што човек е. Не значи дека ако дошол во Кајгана дека ќе ги смени своите навики. Башка уште нет да трошам за да го гледам :pos:
Па шо знаеш, можеби ќе смени нешто во концептот. По претпоставка дека ќе ја прочита темава, ќе прифати некои критики и ќе се подобри.
Затоа викам дека на нероден Петко капа не му се крои... :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Па шо знаеш, можеби ќе смени нешто во концептот. По претпоставка дека ќе ја прочита темава, ќе прифати некои критики и ќе се подобри.
Мислиш дека не ги знае критиките до сега? Се ова што е напишано тука може преку 100 пати му е напишано на друго место...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Зар има некој што го следи и гледа Филе ?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ја никад не сум го гледал, ни па планирам да го гледам. Чим еднаш кажал за кого навива тој неможе да биде објективен спортски новинар!

Да очекуваме наскоро Миленко Неделковски - кајгана роуд шоу?:)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Ќе смени?
Изглеа не се сеќаваш на периодот коа он беше на Кајгана а и го немаш на фејсбук каде сите мора да се согласуваат со него у спротивно ги брише ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Некој треба да му даде линк од темава на фејсбук :D

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
човеков не го поштувам ич и не ми се допаѓа неговата емисија, но сепак мислам дека добар бизнис сте направиле со неговото носење на кајгана.
... и понекогаш навистина ме интересира зошто? што ли пак тебе сум ти згрешил за така да ме оквалификуваш како личност кога воопштои не ме познаваш? но очигледно тоа е тоа... класичен македонски филм... за жал.... :-(
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:15 ---
А што толку ви пречи Филе? Знае да ја затера на моменти, ама човекот си ја брка работата како што треба :), без разлика на тоа што е фан на Барселона. Одамна го немам гледано човекот низ ТВ, додуша не ни гледам многу телевизија, ниту пак знам во последно време на која телевизија идел.

И да... едно време кога споделуваше спортски блогови кај него во емисија, пред некои си ~4 години, направи рецензија за еден мој блог за Реал Мадрид. Видиш... не бил толку анти настроен. :)
...никогаш моите лични и приватни емоции не сум ги ставал во емисијата, ако ја следевте на пример минатата сезона од Шпанија во живо, ќе забележевте дека само во 6 епизоди се зборуваш за Барса, во 26 за Реал, и во останатите за сите мешано. И? А ова е чиста статистика. Така да, џебе се муабети напамет.
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:18 ---
Дур сум жив ќе памтам како ја заврши расплакан емисијата во 2010 после ремунтадата, човекот немаше ни доблест да признае пораз, ја прекина емисијата.
Колку ви се исплаќа потегов незнам, ама да гледам анализи на играта на барса не ме интересира, ја театарот го сакам во театар не на фудбалски терен.
...многу ти е лош коментарот, но тоа е...само ќе следам и ќе одговарам тоа што сакам...а ова не ти е на место, верувај ми...
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:21 ---
Само да не го ТУПИ со Барса и Реал аман...
НИКОГАШ ама баш НИКОГАШ никој во МК не направил специјална емисија за Атлетико Мадрид. А јас направив 2 лани и бевме во живо на Реал-Атлетико. Штета што не си ги гледал минатогодишните епизоди. Емисјата и прилозите за Чоло и на тренинг во Махадаонда... хм хм хм се што бикажал понатаму е вишак....
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:22 ---
Незнам дали добро се сеќавам(или халуцинирам), но Филе беше едно време активен на форумов и памтам се искара со навивачи некои,чинам на јунајтед...нешо ги извреѓа и се откажа од форумов...
ова не е точно :))))) урбана легенда хахахахаха...а вчера ме запре еден тип во Струмица и истотоме праша...му објаснив...а некогаш ќе објаснам пак...кога нема да мемрзи да раскажувам.
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:23 ---
Осеќам дека пак ќе биде: Леванте се ок екипа али да видите како добро игра Barcelona C...
хахахахахахахахахаххахаха абе абе ...не ми се верува... хахахахахаха
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:24 ---
Минатата сезона емисиите му беа со многу јака содржина
Барса
Барса
Барса
еспањол ( ама од аспект на ривалството со Барса)
Барса
Барса
Барса
....
ЛОШО и НЕТОЧНО...за жал...ме мрзи пак да објаснувам. :)
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:24 ---
Само не дозволувајте да бара Кајгана да се прекрсти во Аргентина, Лацио, Барса, Меси, Моу Камп...
ДА СПОРЕД ТВОИТЕ ПРЕТПОСТАВКИ ВЕЧЕ СЕ СЛУЧУВА ТОА. ТАКА ДА....ТОАЕ ТОА,...

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
Никогаш нема да го заборавам текстот за тоа како Аргентина лесно ќе ја победи Германија на СП 2010 :pos: Никогаш не сум видел поголем epic fail, човекот потона во земја... Инаку не сум некој фан, ама се труди дечково да си ја работи својата работа, иако е пристрасен како 8-годишно дете.
...И ДЕН-ДЕНЕС СЕ ГОРДЕАМ СО ТОА.... :)
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:30 ---
Прашање:Филе ја чита темава?Планира да ја прочита?Ако да баш ме интересира како ќе реагира.Ќе треба да цитира еден куп мислења :)

Еј ај дај линк од текстот :)
ДА. Со задоволство. Влезницата за денешното Класико му ја подарив на Бетмен Велит (од ФБ) можете да го прашате :) иако требаше утринава веќе да сум во градот, дома. Но , здравствен проблем ме спречи воопшто до понеделник да не можам да летам. Ова ми е прво Класико во поседниве години кое го пропуштам, но набргу ќе наодкнадам. Во живо од 1 септември од Шпанија... инаку да, вечерва срцето ми плаче што не сум таму, туку приморан да ја гледам на стрим... :```(

Kajgana Shop

На врв Bottom