да нормално дека треба подобро напојување на 700 w ,но за игри кој не поддржуваат CF не е проблем,со наредните драјвери се решава проблемот,за греењто грее малку повеке кога се две но ако станува збор на мидренџ графички во CF нема потреба од додатни вентилатори на куќиштето пошто и не греат којзнае колку.А за матична се разбира дека треба да поддржува CF ili SLI но сега веке е сите плочи имаат поддрша за тоа доколку имате core i 7 или слично,а ако имате кор 2 дуо не вреди да се реди една 6850 а камо ли 2.Туки мене ме нервира начинот на рендирање на графичките кога се во SLI или CF.Пошто не работат паралелно двете,еден фрејм рендира едниот GPU а другиот одмара и обартно,А кај ПЦ процесорот не е случај,сите јадра работат заедно.Така ка CF i SLI е полоша игривоста со 25 фпс одколку со СИНГАл GPU која дава 25 фпс.И тука е меморијата која е маркетинг трик.Пример AMD 6990 пишува дека има 4 GB ram а уствари има 2 Gb,пошто е поделена по 2 гб на двата GPU a,така да кога едниот GPU raboti другиот одмара,значи одмара и 2 Gb меморијата што е на него.А и нема некоја потреба од CG i SLI барем за повекето.Една SINGAL GPU HIGH END е повеке од доволна за да се игра на на 1920x1080 со максимални детали и 8xAA.
GTX580/570/480 или AMD 6970/6950/5870 е доволно за максимални подешавања.Јас имам ASUS HD 6970 и сум презадоволен.