Фан клуб - РК Вардар

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Да да сега е Мартиновиќ ама претходно беше Чаневски. НУЛА одбрани и двајцата...

EDIT:ПРВА ОДБРАНА ВО ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ ВО 56-ТА МИНУТА...
И пробивање едно Прибак што изнуди и одбранет зицер на Милиќ.Се одбранивме 3-4 напади во второ полувреме :icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.642
И пробивање едно Прибак што изнуди и одбранет зицер на Милиќ.Се одбранивме 3-4 напади во второ полувреме :icon_mrgr:
Абе тоа пробивањето после првата одбрана беше, срамови невидени :icon_mrgr:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Вујо мајсотреее Вујо мајстореее :pos:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Подобра игра од вчера, треба уште малку да се уиграат. Не правете спредба со барцелона, погледнете какви играчи има кој имаат атлетски предиспозиции, брзина, висина и сила, и затоа тешко се игра против такви играчи и во одбрана и во напад. Но во сеха лига и во наше првенство нема да играме против таков клуб, и со ваква игра од прво полувреме ќе остваруваме позитивни резултати.

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92
ЖРК Вардар СЦБТ

Ина Суслина - голман

Саидова Нигина-голман

Ивана Петковска - лев/среден бек

Андреа Кликовац - десен бек

Евгенија Жулјикина - лев/десен бек

Ана Виноградова - лево крило

Ива Стојковска-лево крило

Екатерина Љубјанаја - десно крило

Марина Дмитровиќ-десен бек

Ивана Маневска- среден бек

Марија Штериова -Десен Бек

Олесија Кирии - пикер

Марија Лојпур-Пикер

Екатерина Костјукова - десно крило

Оксана Орехова - лев бек

Анастасија Светлова - десен бек

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Значи вечер од 6 е првата утакмица. Баш сакам да видам како ќе изиграат :)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Игра трагичноооооо,Вардар игра трагичнооо.......
Стварно срамота е ова на што личи Вардар.Еден Ловќен не плеска,уште и судии за нас требаа да крадат во пријателска за да изгубиме пристојно.Јест да овие се засилени и каде каде појаки од лани (Вујо мали и Даскаловски ),али не смееш да си дозволиш бе цела утакмица со нив на домашен терен да ја губиш 7-8 разлика бе.
Резили,кој од кој полоши,немам ни воља да коментирам многу многу за тоа што го гледав.Еден куп зицери утакмици,во одбрана на моменти очајно,а колку погрешни додавања имавме не беше нормално.Абе ни помлади пионири нема толку грешни додавања да направат и да примат ефтини голови.Без ни малку преувеличување едно 20 грешни додавања имаше сигурно.Голманите да не зборам колку беа лоши.
Џамбо се гледа дека знае,но очигледно има потежок степен на куроболка,Мартиновиќ ги има најнеартиклулираите движења на светот.Брани само ако го погоди топка,нит осет за да се постави,нит чита шутеви,реакција како мртво магаре.......а движењата како церебралец да е.Најтрагично од се беше Чаневски бранеше најдобро и со него за малце не ја свртевме.Даскаловски испадна професор за сите наши голмани,а пред нос ни беше до пред некој месец.
Петриќ го помина времето....најмногу грешни додавања од сите (при толку голема конкуренција),а цело време изгледаше како да нема здив.
Најмомент на утакмицата беше промашувањето на Лазаров :pos::pos: Ми се плачеше,утнаа 3-4 зицери и пенал по ред,али неговиот ме згази од смеење.Иде у контра и голманот ни пола метро не беше излезен од линија,зима му ја пука од земја меѓу нозе и успеа да го префрли голот и тоа убаво да го префрли :pos:После тоа се виде дека се избедира,па сврза уште неколку грешки.
Како и да е не ми изгледа на арно работава.Лигата е поквалитетна од лани,а ние изгледаме ужасно.Цел оптимизам ми спласна.

Saber Rider пак на утакмица беше типот со салата во Кавадарци :icon_mrgr:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
^ Ај да не барам постови од почетокот на ланската сезона кога сите плукавме по играчите.... Па на крај СЕХА и купот ги освоивме. ;)
Малце ноншалантно влегоа нашиве, и после како тешко да им беше да фатат ритам. Ме радува тоа што Столе го видов на паркет. Од новите засилувања Раковиќ ми остави добар впечаток, тој 21 кој и да е ко изгубен германец играше..... Папата:icon_mrgr: малце поигра не беше лош, ќе користи за у ротација. Недановски солиден. Новиот голман е трагедија невидена....
Од старите Петриќ катастрофа беше, Прибак со повремени блесоци ама ништо посебно.Вујо го играше Абутовиќ како лев бек у напад.... Одбраната прилично слаба беше, фалеше железната рака на Куковски :LOL:
За разлика од другаров погоре ја сум оптимист за оваа сезона. :)

Иначе на трибина беа и бившите Вардарци, Ракчевич, Алушевски и Додер. Минчо ги пратил да скаутираат излеа :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom