Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Ok batman fanboy#50.

Sto e za tebe fun i zabava? "legendarnata" uloga na mrtviot Heath deka e mrtov? <3
не оди толку ниско како прво, секој си има право да си кажи пофалба и критика, еве мене бетмен првите 2 дела ми се гледани и се закон, авенџерс ми беше како да го гледам expendables со супер херој, плитка приказна и класична акција
ме бендиса глумењето на локи,хулк и ајрон мен. другото просек.
јас му давам 7.5 за ефектите и поради тоа што ги собраја сите херои од марвел во еден ист филм

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Да, мене ми се допадна. Едноставен е, типична драма, на моменти изгледа бавен, ама поради тоа остава дејството да си тече и ликовите да се разработат. Сакав да пишам нешто повеќе кога го гледав, ама очигледно ме мрзело.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Искрено, ништо лично, али колку мрзам недефинирани филмови тоа е нешто страшно. Овој филм би го ставил во листата на преценети.
Забелешка на место. Не знам дали ја имаш прочитано книгата, но јас најпрво ја прочитав неа, па ја поврзав со филмот и може затоа не забележав некои нејаснотии и недефинирани елементи. Знаев во старт кон што цели филмот и секој момент со знаење го очекував. Да го гледав филмот прво може ќе имав исто мислење.
Инаку, филмот во голема мера отстапува од книгата. Еден добар дел од враќањето на Гренуј од планината до моментот кога прв пат ја сретнува девојката е скокнат. Исто така, премногу малку внимание е посветено на осаменоста и тагата на Гренуј која е клучна за создавањето на парфемот и неговата смрт кај канибалистите. Исто така и инфериорноста во очите на другите, неговата желба за супериорност над сите итн итн. Може и токму тоа се недотатоците кои го прават недефиниран филмот :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Забелешка на место. Не знам дали ја имаш прочитано книгата, но јас најпрво ја прочитав неа, па ја поврзав со филмот и може затоа не забележав некои нејаснотии и недефинирани елементи. Знаев во старт кон што цели филмот и секој момент со знаење го очекував. Да го гледав филмот прво може ќе имав исто мислење.
Инаку, филмот во голема мера отстапува од книгата. Еден добар дел од враќањето на Гренуј од планината до моментот кога прв пат ја сретнува девојката е скокнат. Исто така, премногу малку внимание е посветено на осаменоста и тагата на Гренуј која е клучна за создавањето на парфемот и неговата смрт кај канибалистите. Исто така и инфериорноста во очите на другите, неговата желба за супериорност над сите итн итн. Може и токму тоа се недотатоците кои го прават недефиниран филмот :)
Треба да се прочита книгата, се кладам дека е неколку класи над филмот, како и секоја друга ако се спореди со адаптацијата на истиот.

А

Анноун

Гостин
1. колку голема штета што пред 2 недели го гледав рускиот филм "12" , а денес легендарниот "12 Angry Men" .Не знаев дека 12 ќе биде што се вика по ист терк правен ( да не кажам копиран) Си го расипав филмов дефинитивно .
2. сега сигурно нема да го гледам "12 Angry Man" од 90тите обработката.Многу ќе ми дојде 3 пати ист филм да гледам :pos:
3. Зар смее вака рускиов филм да биде номиниран за Оскар :eek: ?Та едно исто е (скоро)

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Парфем е пропаднат обид од психолошка книга за генијалец да се направи хорор филм. А не можат да го вметнат делот на планината и да сакаат, би изгледало одвратно и глупаво на филм. Исто и со внатрешниот говор. Затоа ретко од некоја книга излегува добра филм.

Инаку, само што почна Hanna and her sisters на Woody Allen на TV1000. :love:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
1. колку голема штета што пред 2 недели го гледав рускиот филм "12" , а денес легендарниот "12 Angry Men" .Не знаев дека 12 ќе биде што се вика по ист терк правен ( да не кажам копиран) Си го расипав филмов дефинитивно .
2. сега сигурно нема да го гледам "12 Angry Man" од 90тите обработката.Многу ќе ми дојде 3 пати ист филм да гледам :pos:
3. Зар смее вака рускиов филм да биде номиниран за Оскар :eek: ?Та едно исто е (скоро)
Следен да го гледаш 12 мајмуни :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Следен да го гледаш 12 мајмуни :)
а после тоа оригиналот
http://www.imdb.com/title/tt0056119/ :cuc:
:)
А Департед шо зема оскар (n) , копија на
http://www.imdb.com/title/tt0338564/
дури и потполно исти кадри имаше

Kajgana Shop

На врв Bottom