Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

П

Паган-др

Гостин
Не ти ја отвора страната. Дај пиши ми по пп ако имаш пробано вакво нешто, оти мене нетов етен ме заебава.
И ја прв пат планирам рутер да зеам, не ми е прв пат.

Иначе глеам сега стварно не го отвара линкот, се работи за тп-линк од 999 денари од еми-медиа, не ми ја отвара мене страната сега.

Член од
2 март 2011
Мислења
99
Поени од реакции
12
Дали постои некоја програма каде ке можам да го дознаам пасвордот на некој ФБ акаунт ако има од каде може да ја симнам

Член од
17 август 2012
Мислења
18
Поени од реакции
14
Сериозно мислиш дека постои програма со која би го дознал пасвордот на рандом фејзбук профил?

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Земав вчера рутер за да поврзам и кога го поврзав ама снема на компјутерот интернет а на другите уреди фаќаше и без пасворд без ништо! И сега шо треба да праам?Ваљда до модемот е , брат ми вика купи антена и ќе можело така, после му дадов него тоа што е за местење пасворт и јусер ама за тоа треба интернет да има!Хелп?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Сериозно мислиш дека постои програма со која би го дознал пасвордот на рандом фејзбук профил?
Постои, ако има муда да иде кај таа личност дома. Или да прати заразен фајл, ако се знаат.

Како и да е јас би го банирал тој корисник, заради несоодветно прашање - лоши намери.

Член од
17 август 2012
Мислења
18
Поени од реакции
14
Да, секако ако веќе има пристап до компјутерот на таа личност и еден обичен keylogger ќе му заврши работа. Е сега што најобичен и најпрост антивирус ќе го забележи тоа е веќе друго.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Да, секако ако веќе има пристап до компјутерот на таа личност и еден обичен keylogger ќе му заврши работа. Е сега што најобичен и најпрост антивирус ќе го забележи тоа е веќе друго.
Зависи, која верзија на килогер, (ако е zer0 day) антивируси како MSE, Avira, ESET, AVG...нема да го детектираат најверојатно.

Дури и старите килогери од секогаш биле незгодни за детекција.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Имам проблем со логирање на Yahoo Имат ли и некој друг ваков проблем имано

Ф

Фидо Дидо

Гостин
Како може да направам VPN ако може да објасни некој? Користам интернет од Blizoo

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Имам проблем со логирање на Yahoo Имат ли и некој друг ваков проблем имано
Ова не е проблем, туку верификација. Внеси број од мобилен, ќе ти стигне порака со код, внеси го кодот во соодветното поле.

Како може да направам VPN ако може да објасни некој? Користам интернет од Blizoo
За што ти треба VPN, т.е. како мислиш да го користиш?

Ф

Фидо Дидо

Гостин
Код:
 [quote="Овердрајв, post: 5273453, member: 1185"] За што ти треба VPN, т.е. како мислиш да го користиш?[/quote]
Ми треба за користење Интернет со надворешна словенска IP адреса.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ми треба за користење Интернет со надворешна словенска IP адреса.
Ако серверот од таму е веќе среден, тогаш треба само да направиш конекција на твојот компјутер. Оди во Network and Sharing Center (Windows 7) или Network Connections (Windows XP) и таму ќе најдеш опција Set up a new connection или нешто слично. Најди опција Connect to VPN или work(place) и внеси адреса од серверот и корисничко име и лозинка што ти ги дале од таму.

Член од
23 јули 2012
Мислења
23
Поени од реакции
6
Ми треба помош како да го сменам password-ot на Wireless-ot, комшиите некако ми го дознале ме одраа :tapp:

Ф

Фидо Дидо

Гостин
Ако серверот од таму е веќе среден, тогаш треба само да направиш конекција на твојот компјутер. Оди во Network and Sharing Center (Windows 7) или Network Connections (Windows XP) и таму ќе најдеш опција Set up a new connection или нешто слично. Најди опција Connect to VPN или work(place) и внеси адреса од серверот и корисничко име и лозинка што ти ги дале од таму.
Ти благодарам.

Дали има начин кој ги избегнува веќе постоечките продавачи кои нудат готови услуги од овој вид.

Помошта е добродојдена

Kajgana Shop

На врв Bottom