Печалбарски леб. Америка, Италија, Словенија, Црна Гора, Авганистан?

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Нема везе на вас човек да ви даде милион евра нема да знаете што да им праите ќе си ставите миле над ТВ и ќе гледате шпански серии.
ти тоа за гејците пишуваш или?:pos:

B

Black Guard

Гостин
Јас планирам Африка да одам за некоја година, сега сум млад за во Авганистан.
Можеш да ја одбереш Јужно Африканската Република,меѓу другото има и најценети школи за тетовирање(настрана природни ресурси)...Што се однесува за АВГАНИСТАН-слушај ваму таму ни ѓавол не ни ора ни копа а не па луѓе,тоа е само доказ дека алчноста на луѓето нема граници ама кога после 5+ години за годишната плата од 60 000 долари ќе бидат "наградени" со леукемија или рак на тироидна жлезда.дебело црево,дроби,кожа најреално нема да ги жалам оти од ЦЕЛА ЕВРОПА,САД,КАНАДА му текнало нда оди во контаминирана(буквално нема место без 100 пати поголема радијација од нормалата па се до 1000 пати) држава така да човек со здрав разум не оди таму каде и ѓаволот нема да издржи макар е ха-це а после кога парите ќе ги трошат на лекови никој од нас нема да биде виновен-туку самиот тој или оние кои го пратиле, најчесто алчни родители,сеедно е која е причината и да не добие никаква болештина нека се праша што поколени е ќе има и колкави се шансите кутрото да биде деформирано!!

Баталете Афганистан,имам пријатели кои одеа во катар,некои на брод-имате избор,немојте да си ја загрозувате иднината.

I

Immigration man

Гостин
здраво на сите.ако можи да ми кажите каде можи да се аплицира за иселеничка виза за нов зеланд дали има овде во македонијава наша некоја агенција (y)

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
здраво на сите.ако можи да ми кажите каде можи да се аплицира за иселеничка виза за нов зеланд дали има овде во македонијава наша некоја агенција (y)
Agencija ili registriran agent za NZ nema vo Makedonija. Nekoi informacii mozes da najdes vo forum rubrikata Makedonska dijaspora - Kako se emigira vo AU i NZ. Ako nesto podetalno te interesira mozes da mi pustis poraka bidejki vo NZ sum veke dve godini i sam ja vodev procedurata.

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Agencija ili registriran agent za NZ nema vo Makedonija. Nekoi informacii mozes da najdes vo forum rubrikata Makedonska dijaspora - Kako se emigira vo AU i NZ. Ako nesto podetalno te interesira mozes da mi pustis poraka bidejki vo NZ sum veke dve godini i sam ja vodev procedurata.
Што е потребно за да се добие иселеничка виза за во НЗ,пари,среќа,пријатели,школо,занат,јазик..?

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Што е потребно за да се добие иселеничка виза за во НЗ,пари,среќа,пријатели,школо,занат,јазик..?
Tvojata struka da se naoga na lista na potrebni i poznavanje na angliski jazik, sreka i prijateli ne ti trebaat no sekogas se plus a bez pari nisto ne se pravi bidejki samo aplikacijata e 2200 evra i nikoj ne ti garantira pozitiven ishod.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
По професија е багерист, пред да замине ....
Дватројца мои колеги што се разбираа од градежништво отидоа у ЦГ. Сите беа доста задоволни...мислам дека си останаа таму. Газда наш приватник од задникот ќе си ксне за ваква плата, ко змија да имаат у џеб.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Дватројца мои колеги што се разбираа од градежништво отидоа у ЦГ. Сите беа доста задоволни...мислам дека си останаа таму. Газда наш приватник од задникот ќе си ксне за ваква плата, ко змија да имаат у џеб.
Рикна и таму веќе..пред 3-4 години имаше,ама сега слабо и таму.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
Да @Citro ама ако не ЦГ, се наоѓа друга држава за печалба. Испадна ЦГ појака држава или посредена во односот кон работникот па од Македонија одат на печалба таму, алал да им е.

Kajgana Shop

На врв Bottom