Значи сакав да кажам дека и покрај се тој се смета за зависник но не од тој тип да продава се за да стигне до дрога ме сваќаш,
епа сега... тоа не може одма да се стане, со тек на време и континуирана употреба како и да е, во почетокот сите мислат дека можат да имаат контрола, има и такви кои на време размислиле и престанале... а и такви кои мислат дека можат да престанат кога сакаат а уствари се навлекуваат уште повеќе. Таков беше и тој.
На марихуана?
Нема нити физичка нити психичка зафисност.
Додуше, има малце психичка, од самиот факт што знаеш дека не е ништо штетна и фино ти е додека ја земаш.
Ама како и да е, кога се наоѓа човек во ситуација да оди на одмор или да патува со авион и ако нема пристап до марихуана 2-3 месеци пак му е сеедно, не дека ќе се тресе за да конзумира.
Небитно, стапив во брзо време во контакт со лице кое е на нешто повеќе од марихуана (искрено незнам што).
Не ми беше партнер, но имаше можност за такви намери се додека не ја видов дотичната особа под дејство на нешто и ми остави многу лош впечаток.
Како, преку ден истата личност комуницира најнормално, меѓутоа навечер ... неможеше нормален муабет да се сврти.
Сеуште стојам на ставот дека ако ми се свиѓа партнерот дури и кога е под дејство на нешто, јас не би бил тој кој што би му кажал да прекине. Нејзин живот, нејзина работа.
Се додека не влијае врз мене, океј е.