Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

S

Stef Bachatero

Гостин
http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/beta-krealkalyn.aspx

Стеф Шеф,дали мислиш дека е боље ова+креатин+исо 93 ? ми изгледа примамливо...

и што е разликата помеѓу ова,и пример Super Charge или Razor 8 и такви pre-workout-и ?
За кре-алканин не сум користел сум земал само NO-xplode повеќе сум за Creatine HCL и Creatine magnesium chelate кој имаат 10 % подобар ефект од креатинот монохидрат и се 3-4 пати поскапи.
Разорот има 1,3-DI-METHYL-AMYLAMINE не знам колку е тоа сигурно не сум пробал но имам добри резултати со NO xplode 2.0.Од тие два лабрадата ми изгледа посигурен и подобар во состојки.Но можеш да пробаш да си направиш сам pre-workout 1 доза протеин 2 таблетки бета аланин 1 лажичка креатин + 0.4 мг на секој кг кофеин и постирај тука колку енергија ќе имаш :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
За кре-алканин не сум користел сум земал само NO-xplode повеќе сум за Creatine HCL и Creatine magnesium chelate кој имаат 10 % подобар ефект од креатинот монохидрат и се 3-4 пати поскапи.
Разорот има 1,3-DI-METHYL-AMYLAMINE не знам колку е тоа сигурно не сум пробал но имам добри резултати со NO xplode 2.0.Од тие два лабрадата ми изгледа посигурен и подобар во состојки.Но можеш да пробаш да си направиш сам pre-workout 1 доза протеин 2 таблетки бета аланин 1 лажичка креатин + 0.4 мг на секој кг кофеин и постирај тука колку енергија ќе имаш :)
Брат,кажи ми за тие погоре што ти ги постирав,или некој друг нека каже...дали е добра таква комбинација ?

језда се таблети,ама...и не би пиел 6 апчиња на ден,никако :D би пиел тие 3 апчиња пред тренинг само...

S

Stef Bachatero

Гостин
Брат,кажи ми за тие погоре што ти ги постирав,или некој друг нека каже...дали е добра таква комбинација ?

језда се таблети,ама...и не би пиел 6 апчиња на ден,никако :D би пиел тие 3 апчиња пред тренинг само...
Џабе ќе дадеш пари за кре-алканин.Земи креатин монохидрат+декстроза ќе испадне поефтино и поефикасно.Ако имаш пари земи и бета аланин и супер си да почнеш да вежбаш.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Џабе ќе дадеш пари за кре-алканин.Земи креатин монохидрат+декстроза ќе испадне поефтино и поефикасно.Ако имаш пари земи и бета аланин и супер си да почнеш да вежбаш.
Дај ми добар бета аланин од тука ? јас колку што гледав,нема во течност тоа ? а нели апчињата се лоши.. ?

и дали да пијам по препишана доза(пример,од гет реди бета аланинот пишува да се пие по 4 таблети на ден) или тоа е максимум дозата ?

и вака нешто би идело- бета аланин пред тренинг доза,после тренинг протеин веј+креатин+декстроза ?

S

Stef Bachatero

Гостин
Дај ми добар бета аланин од тука ? јас колку што гледав,нема во течност тоа ? а нели апчињата се лоши.. ?

и дали да пијам по препишана доза(пример,од гет реди бета аланинот пишува да се пие по 4 таблети на ден) или тоа е максимум дозата ?

и вака нешто би идело- бета аланин пред тренинг доза,после тренинг протеин веј+креатин+декстроза ?
Бета аланин прашок нема кај нас апчињава се 1500 мг 2 такви пред и после тренинг исто и креатин 1 лажица и 1 после.За протеинот 1 доза пред и 1 после.Декстрозата потоа 1 гр на секој кг :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Бета аланин прашок нема кај нас апчињава се 1500 мг 2 такви пред и после тренинг исто и креатин 1 лажица и 1 после.За протеинот 1 доза пред и 1 после.Декстрозата потоа 1 гр на секој кг :)
Зошто бета аланин после тренинг,кога имам креатин..?

btw-најдов прашок..-http://www.napumpajse.com/shop/amino-kiselini/beta-alanine.aspx

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
дали има некој искуство со пиење на ZMA и дали има некои придобивки и резултати како и несакани последици??? и ме интересира кој пиел ZMA дали самиот си го правел со посебни внесувања на цинк, магнезиум и б6 или .. ???

S

Stef Bachatero

Гостин
Зошто бета аланин после тренинг,кога имам креатин..?

btw-најдов прашок..-http://www.napumpajse.com/shop/amino-kiselini/beta-alanine.aspx
Пред тренинг наместо протеин од сурутка ќе земеш 250 грама белки имаат многу л-тирозин кој ќе те направат да се осеќаш супер фокусиран.
http://tnation.t-nation.com/free_online_forum/diet_performance_nutrition_supplements/l_tyrosine
После ќе земеш протеин од сурутка за брзо апсорбирање на а-киселините.
Значи да направиме доза за суплементација за пред вежбање.
250 мл белки
1 лажица креатин
3 гр бета аланин
нескафе 2 чаши 120 мг кофеин можеш и 3 дози
вежбај и постирај какви резултати ќе имаш
l-arginine во кикирики 3.4 грама во 100 гр(опционално)
После вежбање
1 гр на секој кг Декстроза 1 доза протеин и креатин +бета аланин за повеќе енергија и плус подобро закрепнување од тренинг.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Пред тренинг наместо протеин од сурутка ќе земеш 250 грама белки имаат многу л-тирозин кој ќе те направат да се осеќаш супер фокусиран.
http://tnation.t-nation.com/free_online_forum/diet_performance_nutrition_supplements/l_tyrosine
После ќе земеш протеин од сурутка за брзо апсорбирање на а-киселините.
Значи да направиме доза за суплементација за пред вежбање.
250 мл белки
1 лажица креатин
3 гр бета аланин
нескафе 2 чаши 120 мг кофеин можеш и 3 дози
вежбај и постирај какви резултати ќе имаш
l-arginine во кикирики 3.4 грама во 100 гр(опционално)
После вежбање
1 гр на секој кг Декстроза 1 доза протеин и креатин +бета аланин за повеќе енергија и плус подобро закрепнување од тренинг.
Какви се тие 250 мл белки ?? мислиш на белки во прав ? негде читав дека лошо било за организмот,не сме имале доволно ензими за да ги апсорбира или такво нешто....?

нескафе колку лажици(мали) ?

а кога имам тренинг џит кун до(вештина е тоа) нели е подобро тие 3 г бета аланин да ги земам пред тој тренинг ? наместо после теретана ? 3 г пред теретана,3 г пред ЏКД ? а кога немам ЏКД,да пијам ко што кажа..?

S

Stef Bachatero

Гостин
Какви се тие 250 мл белки ?? мислиш на белки во прав ? негде читав дека лошо било за организмот,не сме имале доволно ензими за да ги апсорбира или такво нешто....?

нескафе колку лажици(мали) ?

а кога имам тренинг џит кун до(вештина е тоа) нели е подобро тие 3 г бета аланин да ги земам пред тој тренинг ? наместо после теретана ? 3 г пред теретана,3 г пред ЏКД ? а кога немам ЏКД,да пијам ко што кажа..?
Било каков тренинг помага бета аланин+креатин+кофеин.Особено за ЏКД каде што се бара издржливост и експлозивност.Јас со NO-xplode 3 часа вежбав и имав уште енергија :) ама затоа плус јадев како вол :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
“Милилитри“ не е прав :D течност е.
белките од жолчките ќе ги одвоиш и тоа е тоа
Ме збуни,дека пиша МЛ :D и као ќе знам дали имам 250 ? неам вага асална дома :D
--- надополнето: 21 август 2012 во 17:04 ---
Било каков тренинг помага бета аланин+креатин+кофеин.Особено за ЏКД каде што се бара издржливост и експлозивност.Јас со NO-xplode 3 часа вежбав и имав уште енергија :) ама затоа плус јадев како вол :)
значи можам така,кога имам тренинг џкд и теретана да ми вака(само за пред тренинг ти зборам)

бета аланин
нескафе

и колку лажици нескафе да ставам ? мали

за храна неам гајле,и јас ко вол ќе јадам...ем мајка ми ми прави,ем јас сеа се научив сам :D

S

Stef Bachatero

Гостин
Ме збуни,дека пиша МЛ :D и као ќе знам дали имам 250 ? неам вага асална дома :D
--- надополнето: 21 август 2012 во 17:04 ---

значи можам така,кога имам тренинг џкд и теретана да ми вака(само за пред тренинг ти зборам)

бета аланин
нескафе

и колку лажици нескафе да ставам ? мали

за храна неам гајле,и јас ко вол ќе јадам...ем мајка ми ми прави,ем јас сеа се научив сам :D
3 лажици нескафе :)
http://wp.me/p2BVga-5Y

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ама скап бе у прашак ова бета аланинов...за 15 дена ќе ми трае максимум...додека бета креалкалин,трае 25 дена ако пијам по 8 апчиња...

Kajgana Shop

На врв Bottom