- Член од
- 18 мај 2012
- Мислења
- 68
- Поени од реакции
- 38
Тука пак се согласуваме.искрено кажано јас или би го влечкал самиот до внатре или би ја истерал докторката на клоци надвор, едно од тие две.
Тука пак се согласуваме.искрено кажано јас или би го влечкал самиот до внатре или би ја истерал докторката на клоци надвор, едно од тие две.
Закани??Знаете дека у Велес работат со закани?
Се ближат избори.Закани??
Од кој,претпоставувам властите или има и други??
Ако во конкретниот случај сметаш дека е криво министерството, предлагам да поднесеш барање да се стави по еден човек пред секоја клиника и да гледа дали на некој ке му се слоши.Ај малку ставете се во "чевлите" на докторот.
Имате пациент кој има доверба во вас, на кого претходно сте му ветиле дека ќе се грижите за неговото здравје, и имате непријавен случај. Што ќе направите?
а)Ќе се клонирате за да им помогнете на двата пациента
б)Ќе ја ризикувате довербата и здравствената состојба на пациентот на кого претходно сте му ветиле помош за да му помогнете на човек чија состојба е непозната
Во секој случај, докторот си ја вршел својата работа, и немате право да го обвинувате. Ако некој е крив, тоа е министерството. Постои незадоволство во државниот сектор, и затоа повеќе доктори избегаа по приватни клиники и неможе еден доктор во државен здравствен објект да престаса за сите.
Во конкретниот случај сметам дека се криви добродушните загрижени луѓе што ја гледале ситуацијата со човекот што се тетерави.Ако во конкретниот случај сметаш дека е криво министерството, предлагам да поднесеш барање да се стави по еден човек пред секоја клиника и да гледа дали на некој ке му се слоши.
Извини, имаш роднина што е во здравство или ти да работиш ви здравство? Ова како што викаш треба да биде ама реалноста е сурова.Пак ќе речам, ИНТЕГРИТЕТ се покажува кога е ситуацијата тешка, кога е лесно и баба ми знае... Затоа и си имаме ваква власт, за да можеме да ја префрлиме одговорноста на некој друг. Законите се криви за тоа што го оставив човеков да умре...колку конформистички тоа звучи.
Едно е пауза бе Таруно, друго е за време на работа. Значи стварно не знам дали познавате лично вработени во здравство какви строги правила има и какви хајки се водат против луѓето.Докторот не смее да ја напушти болницата кога е на работа, а смее да излезе на цигара или по доручек!?
Оди па сфати.
Не бе, докторите не смеат да имаат пауза, не смеат да идат во тоалет, мора да се телепортираат од место до место за наносекунда и еден дежурен доктор да постигне да им помогне на 10 пациенти одеднаш.Едно е пауза бе Таруно, друго е за време на работа. Значи стварно не знам дали познавате лично вработени во здравство какви строги правила има и какви хајки се водат против луѓето.
Ќе се јавеа ли канал 5 ако докторкава останеше без работа, а ќе останеше? Не? Така и си мислев.
Еве јас познавам еден од многу вработни во здравство - буквално сеа со последниве измени ни до вц не можат да идат да напуштат а камоли надвор!Не бе, докторите не смеат да имаат пауза, не смеат да идат во тоалет, мора да се телепортираат од место до место за наносекунда и еден дежурен доктор да постигне да им помогне на 10 пациенти одеднаш.
Не знам дали се сеќавате на еден случај за 2-3 годишно девојче кое си пикнало кикирика во нос, а имало слабост на белите дробови и слаба здравствена состојба, родителите со денови не го однеле на доктор, кога го однеле било, за жал, пред умирање. Докторот направил сѐ што може за после родителите со месеци да го прогонуваат, да му се јавуваат на телефон и да му се закануваат, рикаа по телевизија, а никој не ги праша каде е нивната одговорност во случајот. Тоа отиде до таму што докторот психички попушти под целиот тој притисок, а не беше ни крив ни должен што после и се докажа. Каде беа тогаш телевизиите, кога се докажа невиноста? Битно е само да се збори како докторите се вакви или онакви, другата страна никој никогаш не го интересира.
Знам, јас познавам повеќе, за ракав ги тегнат пациентите кога ќе пробаат да отидат до вц.Еве јас познавам еден од многу вработни во здравство - буквално сеа со последниве измени ни до вц не можат да идат да напуштат а камоли надвор!