Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.856
- Поени од реакции
- 8.406
Kako be nema vojska jas slusnav deka masovno ce vikale od MK onie koi imaat Bg pasosi za vo vojska ..
Kako be nema vojska jas slusnav deka masovno ce vikale od MK onie koi imaat Bg pasosi za vo vojska ..
Друже, ти каде живееш? Нептун, Марс, Јупитер, 1877 година?Треба да има редовна војска после секое наполнување на 18 год секое машко лице треба да оди во војска ако не 9 ама 6 месеци мора да отслужи . Држава без војска не е ништо ПРОТЕКТОРАТ
Од каде знаеш, може има јаки врски за да влезе таму...За да влезе платена војска има многу муви да лапа. Никој на лепе очи не те става таму. За да влезеш платена војска прво треба 3 месеци да служиш обична војска, и да имаш еден тон врски.
Има многу други начини на кои може да се докаже машкоста. Секоја машкост значи и борбен дух, а војската не е единственото место каде што може да се стекне борбениот дух.Ако сакаш реално да говориме за маж; за мене дефиниција за маж е оној човек кој е способен да се бори во животот, да придонесува за фамилијата и да не паѓа на препреките кои му ги прави самиот живот, туку да стане и да се движи т.е. да се бори.а како мислиш да се ожениш, не служен војска-значи не те бива
женските ќе бегаат од тебе,а и татко и ќе праша исто па не ја дава на таков
значи упропастен живот,затоа оди си служи да си на сигурно,како во мое време,прво војска после „путка“-дури затоа и некој доброволци се јавуваа
2012 , 21 век , Македонија ? Лична карта матичен нешто да не треба ?!?!?!?! Е што ако не да почнеме мажи да се лакираме и танга да носиме ????? ВОЈСКА !!Друже, ти каде живееш? Нептун, Марс, Јупитер, 1877 година?
Дали ако жена отиде во војска ќе стане маж?2012 , 21 век , Македонија ? Лична карта матичен нешто да не треба ?!?!?!?! Е што ако не да почнеме мажи да се лакираме и танга да носиме ????? ВОЈСКА !!
Нема фала богу , Израел мислам е единствената земја каде што има најголемо пријавување на жени во војскаДали ако жена отиде во војска ќе стане маж?
ПС . Ако си од таа вероисповед што си напишал на потписов "секоја ти чест"Дали ако жена отиде во војска ќе стане маж?
Атеист сум. Инаку сум отворено негативно настроен спрема албанското население. Те цитирав бидејќи мислам дека војска=маж е малку глупаво, од следниве причини.Нема фала богу , Израел мислам е единствената земја каде што има најголемо пријавување на жени во војска
--- надополнето: 20 август 2012 во 17:02 ---
ПС . Ако си од таа вероисповед што си напишал на потписов "секоја ти чест"
Не ти држи ова вода! Младите спартијати кои биле психо-физички способни биле одземани од нивните семејства после нивната 7ма год и биле праќани во посебни воени гимназии што им фалело нив тогаш ? машките биле војници и храбри а девојките ги спремале за здрави мајки па спарта како воено олигархиско-аристократска држава можам да кажам имала една од најаките армии . А што сме ние сега немаме ништо "пошто нас треба да не чува нато" кога ќе си го видам тилот. А иначе потписот ти е одвратен промени го бидејќи со тоа "многубожците" ги додирнуваш чувствата на некој форумџииАтеист сум. Инаку сум отворено негативно настроен спрема албанското население. Те цитирав бидејќи мислам дека војска=маж е малку глупаво, од следниве причини.
Прво треба да се сфати дека мала платена војска е 100 пати повредна од голема група регрути на жими мајка 3 до 6 месеци обучени. Бидејќи не секој има психофизички предиспозиции да биде вистински професионален војник нормално е да се тренираат само тие способни за истата работа. Напоменав, на земјава не и се потребни регрути туку тренирани убијци.
За сите останати, војската е трошење време.
Технички, поентата е дека кога веќе се стремиме кон тоа да државата полезува од нас, паметно е човечките ресурси адекватно да се алоцираат.
Првиот болд:Не ти држи ова вода! Младите спартијати кои биле психо-физички способни биле одземани од нивните семејства после нивната 7ма год и биле праќани во посебни воени гимназии што им фалело нив тогаш ? машките биле војници и храбри а девојките ги спремале за здрави мајки па спарта како воено олигархиско-аристократска држава можам да кажам имала една од најаките армии . А што сме ние сега немаме ништо "пошто нас треба да не чува нато" кога ќе си го видам тилот. А иначе потписот ти е одвратен промени го бидејќи со тоа "многубожците" ги додирнуваш чувствата на некој форумџии
Сега фала богу дека нема на 7 год да одземаме деца али кога би имал јас функција војската за секој 18 годишњак ќе биде задолжителна 9 месеци . А зошто да биде навредлив ? шириш ли некое про-исламско учење по форумиве или што сакаш да докажеш ?Првиот болд:
Седум години v.s Осумнаесет години. Огромна разлика. Башка, денес општеството е значително поразлично. Системот е далеку пософистициран и потребна е работна рака во многу повеќе сектори. Затоа не може да им се попречува основното образование на жителите. Апропо не можеш да наметнуваш примитивизам таму каде што не му е местото.
Вториот болд:
Потписот е токму затоа ставен. Да биде навредлив.
Која иронија човече!Сега фала богу дека нема на 7 год да одземаме деца али кога би имал јас функција војската за секој 18 годишњак ќе биде задолжителна 9 месеци . А зошто да биде навредлив ? шириш ли некое про-исламско учење по форумиве или што сакаш да докажеш ?