Што би направил ако крадец ти влезе дома?

• Креатор на темата Креатор на темата Sacki
  • Време на започнување Време на започнување
зависно од нанесените повреди ќе платиш оштета и најверојатно ќе подлегниш во затвор некое време

Жива вистина... Не смее влакно да му фали. Конкретен пример ми е у Кочани, каде шо на крај уствари домаќинот го јаде стапот, давејќи се у тужби и бирократски процедури и процеси.

Законски треба да и титнеш на Гоца Јанкуловска.

Ќе му пуштам нешто од Гулабицата..:pos::vozbud: А за друг пат да бидам сигурен и постер ќе си закачам, ако не се појави пак барем ќе го бркам поштарот да не носи сметки.
gulabica2.jpg

Би скокнала од балкон, најверојатно.
На кој спрат живееш?Јас да скокнам од 4ти спрат од зграда врз 2 реда бутици и врз нив приземје ...тешко некоја коска од мене да остане доле..

Ќе му пуштам нешто од Гулабицата..:pos::vozbud: А за друг пат да бидам сигурен и постер ќе си закачам, ако не се појави пак барем ќе го бркам поштарот да не носи сметки.
gulabica2.jpg
Не ми ја вреѓај комшиката! :) На 2 врати од мене живее! Па ке и го пратам нејзе тој бре, веќе нема да помисли на враќање!

Не ми ја вреѓај комшиката! :) На 2 врати од мене живее! Па ке и го пратам нејзе тој бре, веќе нема да помисли на враќање!
Тогаш ти живееш во најсигурната зграда во Велес, никој нема да ти дојде уживај. :D

Крадецот е добро информиран каде има, а каде нема. Знае кој колку пари има и колку злато има сигурно нема да врши кражба тогаш кога се сите дома, туку ќе краде тогаш кога се сите излезени. Инаку да дојде дома крадец ќе нема да знам на која страна да фатам и да се сокријам од пусти став.

Со оглед на тоа дека во државава
-ако те тепаат не смееш да се браниш.(посебно ако те тепаат албанци)
-ако те ограбуваат не смееш да се спротиставиш.(посебно ако рекет ти вршат албанци)
останува на тоа со насмевка да им го посочам сефот и се разбира да им го кажам кодот за отклучување.

Крадецот е добро информиран каде има, а каде нема. Знае кој колку пари има и колку злато има сигурно нема да врши кражба тогаш кога се сите дома, туку ќе краде тогаш кога се сите излезени. Инаку да дојде дома крадец ќе нема да знам на која страна да фатам и да се сокријам од пусти став.

Секогаш постојат грешки, па и “трикови“ :)

1.gif

gulabica2.jpg

Леле ногиштееее....тоа се тие гени,за бодибилдинг...
--- надополнето: 20 август 2012 во 14:00 ---
Инаку,би пробал да го вразумам...(yeah,right):D

Би му ја местел баба ми.
--- надополнето: 20 август 2012 во 16:37 ---

А знаеш дека има крадци и од оние кои ти влегуваат дома и ти здиплуваат по нешто и ти кажуваат на крајот намерно дека ќе одат на „некоја“ дестинација со цел да остават впечаток врз тебе дека ете, ако е он крадец како тогаш ќе го каже местото каде што отишол?! ;-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom