Што би направил ако крадец ти влезе дома?

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
зависно од нанесените повреди ќе платиш оштета и најверојатно ќе подлегниш во затвор некое време

Жива вистина... Не смее влакно да му фали. Конкретен пример ми е у Кочани, каде шо на крај уствари домаќинот го јаде стапот, давејќи се у тужби и бирократски процедури и процеси.

Законски треба да и титнеш на Гоца Јанкуловска.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ќе му пуштам нешто од Гулабицата..:pos::vozbud: А за друг пат да бидам сигурен и постер ќе си закачам, ако не се појави пак барем ќе го бркам поштарот да не носи сметки.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Би скокнала од балкон, најверојатно.
На кој спрат живееш?Јас да скокнам од 4ти спрат од зграда врз 2 реда бутици и врз нив приземје ...тешко некоја коска од мене да остане доле..

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Ќе му пуштам нешто од Гулабицата..:pos::vozbud: А за друг пат да бидам сигурен и постер ќе си закачам, ако не се појави пак барем ќе го бркам поштарот да не носи сметки.
Не ми ја вреѓај комшиката! :) На 2 врати од мене живее! Па ке и го пратам нејзе тој бре, веќе нема да помисли на враќање!

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не ми ја вреѓај комшиката! :) На 2 врати од мене живее! Па ке и го пратам нејзе тој бре, веќе нема да помисли на враќање!
Тогаш ти живееш во најсигурната зграда во Велес, никој нема да ти дојде уживај. :D

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Крадецот е добро информиран каде има, а каде нема. Знае кој колку пари има и колку злато има сигурно нема да врши кражба тогаш кога се сите дома, туку ќе краде тогаш кога се сите излезени. Инаку да дојде дома крадец ќе нема да знам на која страна да фатам и да се сокријам од пусти став.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Со оглед на тоа дека во државава
-ако те тепаат не смееш да се браниш.(посебно ако те тепаат албанци)
-ако те ограбуваат не смееш да се спротиставиш.(посебно ако рекет ти вршат албанци)
останува на тоа со насмевка да им го посочам сефот и се разбира да им го кажам кодот за отклучување.

М

Мартин`

Гостин
Крадецот е добро информиран каде има, а каде нема. Знае кој колку пари има и колку злато има сигурно нема да врши кражба тогаш кога се сите дома, туку ќе краде тогаш кога се сите излезени. Инаку да дојде дома крадец ќе нема да знам на која страна да фатам и да се сокријам од пусти став.
Секогаш постојат грешки, па и “трикови“ :)

1.gif

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711

Леле ногиштееее....тоа се тие гени,за бодибилдинг...
--- надополнето: 20 август 2012 во 14:00 ---
Инаку,би пробал да го вразумам...(yeah,right):D

B

Borg_Drone

Гостин
Би му ја местел баба ми.
--- надополнето: 20 август 2012 во 16:37 ---
А знаеш дека има крадци и од оние кои ти влегуваат дома и ти здиплуваат по нешто и ти кажуваат на крајот намерно дека ќе одат на „некоја“ дестинација со цел да остават впечаток врз тебе дека ете, ако е он крадец како тогаш ќе го каже местото каде што отишол?! ;-)

Kajgana Shop

На врв Bottom