СРАМНО: Офицери на АРМ се поклонија на споменикот на УЧК

Статус
Затворена за нови мислења.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Договорена работа не може да биде, бидејќи ова не може да заврши win-win.
Моја претпоставка за евентуална ,,теорија на заговор''. ДУИ добива амнестија на хашките случаи, плус билдаат политички поени со тоа што ја ,,натераа'' АРМ да се поклони пред терористите. Од друга страна, ДПМНЕ го изработува и предлага законот за бранителите и го враќа епитетот ,,патриотска партија'' пред народот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.167
Моја претпоставка за евентуална ,,теорија на заговор''. ДУИ добива амнестија на хашките случаи, плус билдаат политички поени со тоа што ја ,,натераа'' АРМ да се поклони пред терористите. Од друга страна, ДПМНЕ го изработува и предлага законот за бранителите и го враќа епитетот ,,патриотска партија'' пред народот.
Не е доволно за ДПМНЕ да го врати авторитетот кај членството, а не пред народот. Лоша математика, ако играат така, ама не верувам.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Од следната година АРМ нека го усвојат и ова за марш! СРАМОТА!!!!!!!!:facepalm:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Обид на америчката амбасада да ја руши позицијата на патриот на Грујо. И ќе успеат во тоа деколку Груевски не го разреши Бесими. ДУИ не се решава на хазардерски чекори, без да биде многу сигурен во тоа што го прави, или без некој однапред да ги поддржи. Договорена работа не може да биде, бидејќи ова не може да заврши win-win.

Законот за бранителите е одговор на ДПМНЕ со кој си обезбеди повторно силна позиција во својата база. Доколку се реши да ја растура коалицијата со ДУИ (нешто што мора да го направи веќе, ако ДУИ не се луди и прифатат мирно заминување на Бесими) законот ќе му биде одличен аргумент за повторна мобилизација на членството.
Мислев договор не за конкретниот случај, туку генерално за министерските места. Мене ми изгледа како ниту еден албаски министер не му дава отчет на Грујо.
Инаку се согласувам дека ова не е договорена работа и ДПМНЕ се фатени во небрано со овој екцес на ДУИ.
Не помислив воопшто на американскиот фактор и нивната тесна поврзаност со албанските партии.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.167
Мислев договор не за конкретниот случај, туку генерално за министерските места. Мене ми изгледа како ниту еден албаски министер не му дава отчет на Грујо.
Инаку се согласувам дека ова не е договорена работа и ДПМНЕ се фатени во небрано со овој екцес на ДУИ.
Не помислив воопшто на американскиот фактор и нивната тесна поврзаност со албанските партии.
Албанските министри не можат да бидат сменети без директен меѓупартиски договор и му иде исто како Ахмети да им е премиер. Доколку бидат сменети ќе падне коалицијата. Дури имавме и признание на бивш премиер (Бучковски) за тоа. Садула Дураку (тогашниот министер за земјоделие чиј изглед е сеуште мистерија за јавноста :D ) му рекол дека единствен кој може да му нареди да се појавува во јавност повеќе е Али Ахмети. Во момент кога ДУИ го обезбедува владеачкото мнозинство во парламентот не верувам дека работата е поинаква. Депешите на амбасадата на САД кои излегоа на Викиликс се уште еден доказ. Истиов Бесими (како министер за економија) се жалел дека односот на Груевски кон него бил потценувачки и некоректен.

Инаку, гледај ги официјалните соопштенија и реакции на ВМРО-ДПМНЕ. Има повеќе директни одговори на соопштението на амбасадата на САД, отколку напади кон Бесими.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Повели на тацна.
1. Не знам каде сум кажувал дека сме биле необразоваи пред 10 год, просветли ме!!!
2. Вистина е дека моментално сте пообразовани од нас, тао е факт, сигурен сум дека македонците имаа и дедовци со факултети а татковци да не зборуваме....
А кај албанците ректи се случаевите кој има татко со високо образование....

Брат кога кажувам дека вие сте биле пообразовени, не значи дека тука тогаш немало ниту еден албанец со високо образование, кои секако не завржиле тука, туку во Албанија или Косово, кои со години паузирале и не биле вработени....да се разбереме.........

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
1. Не знам каде сум кажувал дека сме биле необразоваи пред 10 год, просветли ме!!!
2. Вистина е дека моментално сте пообразовани од нас, тао е факт, сигурен сум дека македонците имаа и дедовци со факултети а татковци да не зборуваме....
А кај албанците ректи се случаевите кој има татко со високо образование....

Брат кога кажувам дека вие сте биле пообразовени, не значи дека тука тогаш немало ниту еден албанец со високо образование, кои секако не завржиле тука, туку во Албанија или Косово, кои со години паузирале и не биле вработени....да се разбереме.........
Значи нема потреба да се докажуваме, албанците живееле (па и сега) големо мнозинство во селски средини. И нормално е дека од таму не мжеш да очекуваш многу луѓе со високо образование. Проблемот е што вие одеднаш викате еј чекај многу малку има со дипломи ај ќе ги печатиме на машина дипломите за да надоместиме. Е па не иде тоа така. Си има процес кој трае со години...кога брзаш само создаваш проблеми и со другите и кај себе.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Малцинска влада е невозможна ситуација денес. Тоа би обзнанило коалиција помеѓу ДПМНЕ и СДСМ и не би и дало на СДСМ простор да делува опозиционо. Нема мали партии во парламентот за таква работа да успее.
Има но тоа ќе биде тешка мисија и секако нестабилна влада. Може и привремено како малцинска влада со поддршка на некој пратеници плус ама немаме таква традиција и во таков случај нови избори сигурно се најдобро решеније.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Вие самите сте си креирале некој таков филм.Ако ми дојдат на работа Аце и Беким, еднакво ќе се поставам спрема нив.Се до моментот кога Беким ќе ми речит после 22 пати објаснување за нешто, објасни ми по 23 пат, не те разбирам.Или дај ми превод на албански.

И после го добиваш вториот болд.Како бре цел живот да си во една држава, а јазикот не си го научил, а не се ни трудиш?Свесно гетоизирање е ова, не е од нас.Си помислил зошто Македонци се во добра комуникација и на работа и на факс и сегде....со Турци, Роми, Власи, Срби... сеедно, а само со (најголем дел) од вас не?Дали се тие поспособни од вас дека научиле јазик на државата во која живеат и се снаоѓаат некако (исто како и Македонците, со фрки, со чекање по шалтери за глупости, со фалење секој пат на уште еден потпис или документ, со врски сеедно)...или само се прилагодиле?
1. Турци, власи, роми, срби, сите заедно се околу 10%
2. за турците уште не знаете со кого имате работа
3. па секако дека со србите ќе се разбирате
4. власите веќе се асимилирани исто како ортодоксните албанци кои никогаш не ги спомнувате....
5. сите овие заедници го сакаат резултатот од конфликтот, ги сакаат вработувањата по рамковен, со прст не мрдаа а работни места си фаќаат, со исклучок на србите кои немале проблем со дискриминацијата и се дволични во изгласувањето на националноста....

И кажи ми што е полошо?
- неискусен албанец (според тебе: неспособен ) кој работи на шалтер е бавен и не ги знае добро работите, или
- искусен македонец кој работи на шалтер и те зеабава, намерно те шета наоколу, ти вика чекај доколку испушам цигара или пијам кафе, кога пишува име на матична НАМЕРНО греши само за да се зеабава со шиптарот кој нема каде да се жали....

Јас сум сигурен дека неискусен албанец ќе си научи ама лошиот македонец тешко дека ќе се лечи....

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Ако сме веќе кај високото образование, дали има статистики колку проценти од запишаните студенти и навистина го завршуваат факултетот? Би било интересно да видиме дали ете на пример во Тетовскиот 100 од 100 се.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
И кажи ми што е полошо?
- неискусен албанец (според тебе: неспособен ) кој работи на шалтер е бавен и не ги знае добро работите, или
- искусен македонец кој работи на шалтер и те зеабава, намерно те шета наоколу, ти вика чекај доколку испушам цигара или пијам кафе, кога пишува име на матична НАМЕРНО греши само за да се зеабава со шиптарот кој нема каде да се жали....

Јас сум сигурен дека неискусен албанец ќе си научи ама лошиот македонец тешко дека ќе се лечи....
Мене два извода ми имаат згрешено, во едниот ме направија женско во другиот го згрешија името на мајка ми. Како што гледаш не е намерно против вас туку толку им е акалот.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Мене два извода ми имаат згрешено, во едниот ме направија женско во другиот го згрешија името на мајка ми. Како што гледаш не е намерно против вас туку толку им е акалот.
Мене ми го згреши г-ѓицата името за лична карта после 10 пати повторување.И наводно некако се разбравме, ко гледам пак погрешно име.Сигурно не е намерно, можда е од неискуство.Или едноставно не ја бивало.

И кажи ми што е полошо?

Првото.Ете го мојот пример со г-ѓицата од твоја националност, како да не помислам дека е намерно...али ете ти викаш неискуство.Јас викам не ја бивало, зошто 13 години е таму.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Аман па вие ај во администрација а со цајканиве што прајме? Мене ме запраа еднашка му давам документи, па ги гледа 5 мин ги врти за на крај да ме праша дали се во ред документите. Да му викам и ме пушта да продолжам. Е ај сега кој е крив тука?!

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
ФОТО: Еве што остана од каменуваниот вагон во кој се повредени навивачи и полицаец

Македонија | 19. август 2012 - 23:33
Според последните информации потврдени и од полицијаѕта, во вечерашниот инцидент во Скопје Север, повредени се четворица навивачи на Вардар и еден полициски службеник.

573
Навивачите на Вардар се враќале од натпреварот против Напредок во Кичево кога нивниот воз бил пресретнат и каменуван од група од околу 30-40 насилници.
Повредените се пренесени во Градската хируршка болница. Полицијата врши увид.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Мене ми го згреши г-ѓицата името за лична карта после 10 пати повторување.И наводно некако се разбравме, ко гледам пак погрешно име.Сигурно не е намерно, можда е од неискуство.Или едноставно не ја бивало.

Првото.Ете го мојот пример со г-ѓицата од твоја националност, како да не помислам дека е намерно...али ете ти викаш неискуство.Јас викам не ја бивало, зошто 13 години е таму.
Ако не го знаела јазикот нормално дека ќе погреши. Нивните грешат од незнаење нашите од немукает а сите губиме време по шалтери, ова од сите страни сардисан.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom