Некролог во два дневни весници за помошникот Хитлер!

Статус
Затворена за нови мислења.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ехх што би дала сега Европа за неколку Хесовци..........

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.873
Поени од реакции
4.577
:tapp: Ај просветли ме која година и во која категорија има добиено нобелова награда?
моја грешка - номиниран за нобелова награда за мир 1939 и бил фаворит, ама на 1ви септември почнала војната

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
каде е цаката?

ај вака да замислиме
еве
замислете дека доаѓа асален човек на власт
поставува диктатура со негов режим
ја обединува цела Македонија, сите нејзини делови, Егејот во целост, Пирин во целост, Вердарските парчиња што недостигаат, делот во Албанија...
покрај тоа што ја обединува цела Македонија ги враќа сите Македонци во татковината, раселени Македонци, печалбари, избеглици итн итн
откога ќе ги обедини Македонија и Македонците тогаш Грција и Бугарија ќе му објавт војна и тогаш ќе ја окупира Грција, баш онака ќе ја посрамоти и силно ќе ја потисне Бугарија
ви се свиѓа приказнава?
звучи убаво?
верувам дека секој вистински Македонец би му зачукало срцето кога ќе го замисли ова
истото го направил и Хес со Хитлер своевремено
ги обединил сите германски земји, Австрија, територии со Полска, дел од Чешка, и коридорот Данциг, ги вратил сите германци во Германија и се одмаздил на Франција за понижувањето од првата светска војна и убаво ги посрамотил среде Париз
крај краева
кога почнува Хитлер да застранува и да прави глупости во војната со сојузниците Рудолф Хес е првиот што јасно му се спротиставува на Хитлер и пробува да направи мир со сојузниците што ќе го кошта цел живот во ќелија и на крај ќе се самоубие, не го штедел животот за татковината воопшто
епа
јас би го величал неговиот патриотизам, да беше нашиот менталитет пола од нивниот (а они се 60 години понапред) денес немаше да им ни рамковен, ни шипци ни цигани ни сиромаштии ни ВМРО ни СДСМ, ќе имаше Македонска нација со признаено име и територии и ќе бевме доминантни на балканот
ама зошто да го величаме патриотизмот, подобро да ги жалиме евреите
Објасни ми ја цаката со огромниот патриотизам на дотичниов, како тој патриотизам преминал во мисија за ИСТРЕБУВАЊЕ на еден народ?
Паралелата меѓу Македонија и нацистичка Германија ти е во најмала рака смешна. Даваш пример за обединување, а никаде не спомна при тоа замислено обединување на Македонија да се протераат сите други националности и да се праќаат во концентрациони логори.
Во еден таков случај твоите замислени примери се понижувачки како прво за Македонскиот народ ( им даваш оправдување на Грците и прогонот на Македонци од Егејска Македонија).

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.873
Поени од реакции
4.577
1. Објасни ми ја цаката со огромниот патриотизам на дотичниов, како тој патриотизам преминал во мисија за ИСТРЕБУВАЊЕ на еден народ?

2. Паралелата меѓу Македонија и нацистичка Германија ти е во најмала рака смешна. Даваш пример за обединување, а никаде не спомна при тоа замислено обединување на Македонија да се протераат сите други националности и да се праќаат во концентрациони логори.

3. Во еден таков случај твоите замислени примери се понижувачки како прво за Македонскиот народ
4. ( им даваш оправдување на Грците и прогонот на Македонци од Егејска Македонија).
1. комплетно ми го промаши постот со прашањево, но, Хитлер ја обединува својата нација како никој досега во историјата, а тоа го направил што на сите германци јасно им кажал кој им е непријателот
-јас би дал се' што е можно и неможно за да се обедини Македонскиот народ и да нема поделби, макар да тоа резултира со исчезнување на било кој друг немакедонски народ, уво ме боли за нив

2. Германија ги обедини распарчените делови од првата светска војна, ја соедини Австрија (втората германска држава) и мислам дека се викаше дело Јужна Осетија во Чешка- населен со Германци. Исто така ги протера сите странци, пољаци, чеси, руси, французи и ги закла евреите за да си ја исчисти државата и народот
- Јас би бил најсреќниот човек на светот кога би ја видел Македонија обединета со сите четири дела, сите Македонци што сакаат да се вратат да го направат тоа, да се подигне животниот стандард и да им се даде достоинствен живот, да се протераат сите други раси: албанци, турци, срби, цигани итн итн и како еднаква паралела еве јас би заклал било кој народ од наведениве сакаш по твој избор!
смеј се колку сакаш, ама за овие идеали многу наши денес величани херои си го дале животот

3. зошто да е понижувачко сплотување, обединување и кревање на здрави нозе?

4. грците си имаат свои идеали, убедувања, причини и оправдувања, и од тоа што до сега гледам, за наша несреќа, се доста успешни, тие сеуште го угнетуваат Македонскиот народ кој преостана таму, со други зборови они си ја бркаат нивната работа, а ние?

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
1. комплетно ми го промаши постот со прашањево, но, Хитлер ја обединува својата нација како никој досега во историјата, а тоа го направил што на сите германци јасно им кажал кој им е непријателот
-јас би дал се' што е можно и неможно за да се обедини Македонскиот народ и да нема поделби, макар да тоа резултира со исчезнување на било кој друг немакедонски народ, уво ме боли за нив

2. Германија ги обедини распарчените делови од првата светска војна, ја соедини Австрија (втората германска држава) и мислам дека се викаше дело Јужна Осетија во Чешка- населен со Германци. Исто така ги протера сите странци, пољаци, чеси, руси, французи и ги закла евреите за да си ја исчисти државата и народот
- Јас би бил најсреќниот човек на светот кога би ја видел Македонија обединета со сите четири дела, сите Македонци што сакаат да се вратат да го направат тоа, да се подигне животниот стандард и да им се даде достоинствен живот, да се протераат сите други раси: албанци, турци, срби, цигани итн итн и како еднаква паралела еве јас би заклал било кој народ од наведениве сакаш по твој избор!
смеј се колку сакаш, ама за овие идеали многу наши денес величани херои си го дале животот

3. зошто да е понижувачко сплотување, обединување и кревање на здрави нозе?

4. грците си имаат свои идеали, убедувања, причини и оправдувања, и од тоа што до сега гледам, за наша несреќа, се доста успешни, тие сеуште го угнетуваат Македонскиот народ кој преостана таму, со други зборови они си ја бркаат нивната работа, а ние?
Дали ќе оправдаш утре твоето дете или твој внук да објави некролог за Али Ахмети и да ти каже дека тоа го сторил на основ дека му се свиѓал Ахмети бидејќи придонел до обединување на Албанците во регионот?

1. Неубав болд

2. Јужна Осетија е во Грузија, пред некое време имаше војна таму.
Втор болд: мислам дека кога некои наши херои би го прочитале овој болд и за какви идеали зборуваш, никогаш не би се бореле и дека сега се превртуваат во гробот.

3. Понижувачко е бидејќи ги оправдуваш грците и нивната кауза за чиста грција без Македонци.
Се надевам немаш потекло од Егејска Македонија.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.873
Поени од реакции
4.577
Дали ќе оправдаш утре твоето дете или твој внук да објави некролог за Али Ахмети и да ти каже дека тоа го сторил на основ дека му се свиѓал Ахмети бидејќи придонел до обединување на Албанците во регионот?

1. Неубав болд

Втор болд: мислам дека кога некои наши херои би го прочитале овој болд и за какви идеали зборуваш, никогаш не би се бореле и дека сега се превртуваат во гробот.

3. Понижувачко е бидејќи ги оправдуваш грците и нивната кауза за чиста грција без Македонци.
1. тоа е твое мислење, мене повеќе ме загрижува Македонското НАС отколку глобалното НАС

2. областа во Чешка е Судетската област, тоа е моја збунка, мое извинување.
„Чиста, целосна обединета Македонија“ - ти ѕвони во главата цитат од комитско?

3. јас не ги оправдувам нив, кога би имал прилика би ги заклал како кучиња, само сакав да кажам дека тие си ја тераат нивната кауза и уво не ги боли за никој друг, затоа они се таму а ние сме тука, кога нас уво не би не болело за другите туку безобразно и бескрупулозно би си ги терале нашите идеали немало да бидеме на ова дереџе

П.С. болдот го заборавив, Али Ахмети не е Рудолф Хес. Хес нема никаква допирна точка со нас, ама Али има. Кога јас би бил евреин веројатно не би ми се допаѓало ова со Хес, но сум Македонец и не ми се допаѓа ова со Али. Како и да е, Рудолф Хес е лик од историјата кој може да не научи нас Македонците премногу, вклучувајќи ги и неговите грешки. Да земеш пример од неговото дело не значи да убиваш евреи (особено што Хајнрих Химлер е одговорниот ако не се лажам), туку да научиш дека треба да се сплоти се што е Македонско за да почне да функционира, вака раскарани и разочарани од се можеме да плукаме по државата, владата и политичарите и друг да ни биде крив за нашите гомна. Пцујте колку сакате ама додека не почнеме сами да се мачиме нема да излеземе од нив.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.635
Поени од реакции
786

1. Неубав болд

Не го оправдувам тоа што Хитлер го правел на другите народи на свои територии каде што живеат Германци .Тоа што го направил е да ги обедини сите во една држава додека Грците што го направија на нас Македонците е сосема друго тие не избркаа од наша земја Македонска а не од нивна и те молам да го разграничиштоа. Ахмети неможе да се слави и слично бидејки тој не ослободил Албански територии туку не брка нас Македонците од наша земја Македонска

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.218

Тешко е да се биде нацист.....
Во денешна Македонија можеш да објавиш што сакаш во некролозите, ако за тоа си платиш да бидеме реални.
Можеш за Сталин, За киро, За Тито, за Боб Марли, за Хитлер, за Мајкл Џексон.....
Не можеш да ги величаш фашиистите кои убивале Македонци во втора светска војна.
А да, некој спомна дека Словените биле на листата за убивање на Хитлер. Словенски држави кои застанале на страната на Хитлер:
  • Царство Бугарија
  • Независна Држава Хрватска
  • Словачка

УКРАИНА

патем да додадм уште нешто, секој има право да почитува кого сака без разлика на некого му се допага или не, негово право, и за крај, многу бе врева за бадијла, па Германците направија помала штета за Македонија него било кој друг, тргнувајки од комшиве па до сојузниците Македонија ем ја исподелија ем ја изгореа, денешново НАТО го изгоре Егејскиот дел од Македонија а ние треба да ги жалиме скапаните евреи кој го цицаат цел свет.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Во секој случај, створење како нацистот Хес, не е вреден да му се дава почит. Лошо е ако забега народот со некој нео-нацизам, а охрабруван од Партијата.
па кога може во МК да се дава почит на учковци од страна на официјални лица од Македонската армија, тогаш што има ненормално во почитта према Хес??

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
1. тоа е твое мислење, мене повеќе ме загрижува Македонското НАС отколку глобалното НАС

2. областа во Чешка е Судетската област, тоа е моја збунка, мое извинување.
„Чиста, целосна обединета Македонија“ - ти ѕвони во главата цитат од комитско?

3. јас не ги оправдувам нив, кога би имал прилика би ги заклал како кучиња, само сакав да кажам дека тие си ја тераат нивната кауза и уво не ги боли за никој друг, затоа они се таму а ние сме тука, кога нас уво не би не болело за другите туку безобразно и бескрупулозно би си ги терале нашите идеали немало да бидеме на ова дереџе

П.С. болдот го заборавив, Али Ахмети не е Рудолф Хес. Хес нема никаква допирна точка со нас, ама Али има. Кога јас би бил евреин веројатно не би ми се допаѓало ова со Хес, но сум Македонец и не ми се допаѓа ова со Али. Како и да е, Рудолф Хес е лик од историјата кој може да не научи нас Македонците премногу, вклучувајќи ги и неговите грешки. Да земеш пример од неговото дело не значи да убиваш евреи (особено што Хајнрих Химлер е одговорниот ако не се лажам), туку да научиш дека треба да се сплоти се што е Македонско за да почне да функционира, вака раскарани и разочарани од се можеме да плукаме по државата, владата и политичарите и друг да ни биде крив за нашите гомна. Пцујте колку сакате ама додека не почнеме сами да се мачиме нема да излеземе од нив.
прво никој од комитите и партизаните не се борел за ЧИСТА македонија..
прочитај го манифестот од 1903 (постои како официјален документ имаш интернет побарај)

ајде ако си спремен дај некој документ нешто што ќе потврди дека македонец војвода/партизан сакал чиста македонија и се залагал за бркање на албанците и турците

никој од тие што се бореле никогаш не се бореле за чиста македонија

абе аман барем ние словените* треба да ги мразиме нацистите.. човече после евреите и ромите ние сне биле следни...
колку партизани имаат загинато за СЛОБОДНА македонија... вие (подржувачите на нацистите) сте срам за оние кои животот го давале за Македонија (ама онака вистински, а не преку интернет колачи и бесачи)..

*тие што си се сметаат за антички нека не си земаат при срце

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
прво никој од комитите и партизаните не се борел за ЧИСТА македонија..
прочитај го манифестот од 1903 (постои како официјален документ имаш интернет побарај)

ајде ако си спремен дај некој документ нешто што ќе потврди дека македонец војвода/партизан сакал чиста македонија и се залагал за бркање на албанците и турците

никој од тие што се бореле никогаш не се бореле за чиста македонија

абе аман барем ние словените* треба да ги мразиме нацистите.. човече после евреите и ромите ние сне биле следни...
колку партизани имаат загинато за СЛОБОДНА македонија... вие (подржувачите на нацистите) сте срам за оние кои животот го давале за Македонија (ама онака вистински, а не преку интернет колачи и бесачи)..

Прво викаш никој не се борел за такво нешто после се фаќаш за Манифестот кој прашање е колку е автентичен а второ со сигурност е виден од не повеќе од 5 % од учесниците во востанието. Не викам дека Македонците биле некои расисти и шовинисти-убијци, ама искрено приказните од учебниците од СФРЈ со кој Македонецот е претставен како некој миротворец дури и со нашите најголеми крвници ми е глуп и тој само додава чувство на пасивност кај нас. Демек Турциве 500 години колеле беселе, ама не нашите комити и војводи кога наоѓале на цивил Турчин седнувале со него на маса му објаснувале што прават можда и сувенири му оставале...За албанците прочитај ја сердарот, прочитај и други дела за да видиш за што сме ги сметале тие одметници од албанија. Да не мислиш дека сме ги сакале качаците или дека на некого му паѓало жал ако некој убиел албанец? А да распрашај се и како поминале балистите и припадници на нивните семејства. А како да поминат, кога вршеле злосторства врз Македонците во втората светска војна а ја имале поддршката на мнозинството албанци во МК.
И на крај секако од човек со твое размислување следува и племенска одредница за нашиот народ - "Ние словените", да не живееш во земуница? Ние сме Македонци. Нашата етногенеза започнува неколку стотини години пред нашата ера.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.218

ова е многу дискутабилно, словените беа на ред а словенски земји на страна Хитлера, не дека ги подржувам нацистите ама ние како Македонци и Македонија повеќе штета имаме видено од ненацистиве.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Ти не сфаќаш дека Евреите во Германија во Хитлерово време биле лојални Германци и само поради нивната вера биле уништени. Тие беа еден важен столб на Германското општество а Германија до денес пати од потерувајнето на Евреите а Америка до денес има корист што ги прими. Значи тие Евреи не биле никаква закана за Германија и Германците тогаш туку биле убиени поради нивната вера. И да надопомнам дека не само Евреите биле жртви на Нацистите туку цела Европа пореди ним беше во војна, десетици милиони луѓе го изгубија животот и исто така ние на Балканот и во Македонија бевме жртви на нацизмот. А ти сакаш да го величам Хес, еден од топ5 нацисити? Немој не ме заебавај.

За разлика од тоа Евреити во Израел се опкружени со непријатели, крвни непријатели. Во секој момент се спремни да ги уништат Евреити, значи тие тоа го прават од самозаштита, дошле до заклучок дека подобро е да ги истераат Арапите од нивната држава пошто тие се постојана закана за нив. Тука е разликата. А дека е тоа така подврдуваат минатите војни и терористички напади врз Израел.
Потегот со некрологов е дебилен....
Со тоа што, капиталот бил во еврејски раце додека Германија гладувала. Децата евреи фрлале парче леб во кал пред нивните другарчиња германци за да им покажат дека имаат и дека нема да им дадат....не го величај Хес, ама прочитај во меѓувреме како е формирана еврејската држава и дали само на нив им припаѓа, па после прочитај како одговараат со бомбардери против луѓе со камења, колку луѓе тие имаат убиено за да ја одржат нивната света земја во живот, со какви методи се користат после СВ2 и колку е нормално таму да има етнички чиста држава во таков простор населен со повеќе народи.
Тоа што мислам дека ги испровоцирало овие пациенти е улогата на евреите на овие простори. На крај краева и мене баш ме заболе што праат евреите на блиски исток, кога нивната продолжена рака - УСА е главен мешетар на Балканот и главна улога во Босна и Косово двете најголеми црни дупки во универзумот, истите го тонат целиот регион и само го доразгоруваат наметнатиот конфликт со исламот кој не постоеше до 90-тите години и кој на нас толку многу ни го загорчува животот и постоењето...
Не дека Хитлер не сакал словени, туку ден денес Германците не можат да смислат ништо словенско - ова од лично искуство го кажувам, ама дека ционизмот е нешто многу подобар и дека ние треба да паѓаме во невсвест овде, воопшто не би се сложил....што е воопшто идејата да имате ваков однос кон евреите!? Сожалување за холокаустот? Во ред, ама не е лошо и да се гледа од денешна перспектива....

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
ова е многу дискутабилно, словените беа на ред а словенски земји на страна Хитлера, не дека ги подржувам нацистите ама ние како Македонци и Македонија повеќе штета имаме видено од ненацистиве.
да не барам низ говорите на Хитлер каде словените ги нарекува ѓубре
ајде бе може ви е тешко еве јас ќе побарам

еве читни... а мислам и дека во
мојата борба од хитлер
го има истото напишано, а пак да не барам да ги преслушувам говорите на хитлер да барам каде зборувал против словените..
ало заради него дирекно или индирекно загинале 35 000 000 словени (од кои 5 000 000 во ЛОГОРИ)

Прво викаш никој не се борел за такво нешто после се фаќаш за Манифестот кој прашање е колку е автентичен а второ со сигурност е виден од не повеќе од 5 % од учесниците во востанието. Не викам дека Македонците биле некои расисти и шовинисти-убијци, ама искрено приказните од учебниците од СФРЈ со кој Македонецот е претставен како некој миротворец дури и со нашите најголеми крвници ми е глуп и тој само додава чувство на пасивност кај нас. Демек Турциве 500 години колеле беселе, ама не нашите комити и војводи кога наоѓале на цивил Турчин седнувале со него на маса му објаснувале што прават можда и сувенири му оставале...За албанците прочитај ја сердарот, прочитај и други дела за да видиш за што сме ги сметале тие одметници од албанија. Да не мислиш дека сме ги сакале качаците или дека на некого му паѓало жал ако некој убиел албанец? А да распрашај се и како поминале балистите и припадници на нивните семејства. А како да поминат, кога вршеле злосторства врз Македонците во втората светска војна а ја имале поддршката на мнозинството албанци во МК.
И на крај секако од човек со твое размислување следува и племенска одредница за нашиот народ - "Ние словените", да не живееш во земуница? Ние сме Македонци. Нашата етногенеза започнува неколку стотини години пред нашата ера.
текстот од манифестот
Браќа земљаци и мили комшии!
Ние, вашите вечни комшии, пријатели и познајници от хубавото Крушево и неговите китни села, без разлика на вера, народност, пол и убежденија, не можејќи веќе да трпиме тиранијата на жедните за крф и гладните за чоечко месо муртати, шчо гледаат и нас и вас да дотерат до нош, и нас и вас да дотераат до питачки стап и нашата мила и богата земја Македонија да заприлегат на пуста пустиња, денеска дигнафне глава и решифне со пушка да се браниме от тие наши и ваши душмани и да добиеме слобода.
Вие мошне арно знајте оти ние не сне лоши и разбирате оти от мака си ја кладофне главата в торба, за да заживејме како браќа на оваја земја, ние ве имаме како сфои и сакаме до крај да останиме сфои.
Ние не дигнафне пушка протиф вас - това би било страм за нас; ние не дигнафне пушка протиф мирнио, трудољубивио и чеснио турски нарот, шчо се прерануат, како нас со крваф пот - тој јет наш брат и со него сне живејале и пак сакаме да живејме; ние не излегофне да колиме и да грабиме, да палиме и да крадиме - доста ни сет зулумите на безбројните деребеи по нашата сирота и окрвавена Македонија; ние не излегофне да порисјанчуваме и да бесчестиме вашите мјаки и сестри, жени и ќерки; требит да знајте оти вашио имот, вашио живот, вашата вера и вашата чес ни сет толку скапи, колку шчо ни сет скапи нашите. Анџак, за да си завардиме имото, живото, верата и честа, ние сне зеле пушка.
Ние не сне муртати на сфојата земја, шчо не родила, ние не сне арамии и јанкесеџии, а ревољуционери пот клетва да умриме за правото и за слободата; ние се бунтуваме протиф тиранијата и протиф ропството: ние се бориме и ќе се бориме протиф муртатите, протиф арамиите, протиф зулумќарите и јанкесеџите, протиф насилниците на нашата чес и на нашата вера и протиф тие шчо смучат нашата пот, и експлоатират нашио труд. От нас, и от нашите села да не се плашите - никому зијан не ќа сториме.
Ние не само ве имаме како сфои браќа, туку и ве жаљаме како сфои браќа, бидејќи разбираме оти и вие сте робје како нас, робје на царо и на царските бегој, ефендии и паши, робје на богатите и на силните, робје на насилниците и на зулумќарите, шчо ја запалија царшчината од четирите страни и шчо не натераа нас да дигниме глава за право, за слобода и за чоечки живот. За право, за слобода и за чоечки живот ве каниме и вас да дојдите заедно да водиме борба!
Елате, браќа мусљумани, при нас да тргниме протиф вашите и наши душмани! Елате под бајрако на “Афтономна Македонија”! Македонија јет заедничка наша мајка и викат за помош. Елате да скршиме синџирите на ропството, да се куртулиме от маки и страданија, и да пресушиме реките от крвој и солзи!
Елате при нас, браќа да си слејме душите и срцата и да се спасиме, та ние и нашата чељат и пречељат да живејат мирно, да си работат спокојно и да напредуат!...
Мили наши комшии! Како Турци, Арнаути и мусљумани, разбираме, вие се си мислите, оти царстфото јет ваше и оти вие не сте робје, шчом на царскио бајрак немат крст, а имат ѕвезда и месечина. Оти не јет така и оти грешите, вие брго ќе се сетите и ќа го разберите. Ама ако ви јет намуз да дојдите при нас и да се објавите протиф царската тиранија, ние, вашите по таткојна и по страданија браќа, немат да се докачиме и не ќа ве мразиме. Ние сами ќа се бориме и за нас и за вас, ако јет потребно, до еден ќа умриме пот бајрако за нашата и ваша слобода и за нашето и ваше право. “Слобода или смрт” јет писано на нашите чела и на нашио крваф бајрак. Ние веќе го дигнафне тој бајрак и немат враќање. Ако и вие нe имате како ваши браќа и ни сакате доброто, ако есапите пак да живејте со нас, како шчо сте живејале до сега и ако сте верни и достојни синој на мајка Македонија, можите да ни поможите само со едно нешчо - а тоа јет голема помшт. да не се заортачите со душманите, да не дојдите со пушка протиф нас и да не прајте зулуми по рисјанските села!
Нека Господ Бог да благослојт светата борба за правото и слободата!
Нека сет живи борците за слободата и сите чесни и добри македонски синој!
Ура! За “Афтономна Македонија”!

оргинал или копија од оргинал (пошто само 17 оргинали имало) има во Софија ако не се лажам
Центарот на востанието е во Крушево -град со влашко население
можи Гоце и Јане ко че начекале Турчин - цивил одма го убивале?
сепак ако бил кодош (предавник) се знаело казната, било да бил македонец, турчин или бугарин
ама далеку од тоа дека биле ко башибозук да тепа и коли насекаде..
сепак се стремеле да ја направата првата РЕПУБЛИКА на балканот, а не чисто Македонско царство

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863

Грците би ги заклал затоа што протерувале и убивале Македонци, споредбата со Ахмети не ти се допаѓа бидејќи директно не засега нас Македонците. Според оваа ТВОЈА категоризација тогаш и Хес треба да спаѓа во оваа група.
Грците, Ахмети И Хес имале исти планови за Македонија - да ги истребат Македонците и Македонија да не постои !
Како тоа за Хес е оправдано а за другите не? Сите имале иста агенда кон НАС.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom