Форматирање на Виндовс 7

• Креатор на темата Креатор на темата Zakon4eto
  • Време на започнување Време на започнување
Наместо на ДВД стај го на УСБ како бутабл и за 7-8 мин се инсталира windows 7 наместо оние 21 минути од ДВД :) пробано и тестирано...

Наместо на ДВД стај го на УСБ како бутабл и за 7-8 мин се инсталира windows 7 наместо оние 21 минути од ДВД :) пробано и тестирано...
21 минута :eek:, на Commodore 64 ли ја инсталираш

ај сега ми треба помош го преинсталирав windows7 арно ама не сакаше да го вменти во c него го стави во d посто немало free space во c и сега го имам windosot на 2 пати и кога го приклучувам компјутерот ми излегва црн екран со пишано сакам windows7 или другиот windows7 новиот преинсталиран.Е сега не знам со да напрам како да го избришам стариот windows не сака да се избрише

ај сега ми треба помош го преинсталирав windows7 арно ама не сакаше да го вменти во c него го стави во d посто немало free space во c и сега го имам windosot на 2 пати и кога го приклучувам компјутерот ми излегва црн екран со пишано сакам windows7 или другиот windows7 новиот преинсталиран.Е сега не знам со да напрам како да го избришам стариот windows не сака да се избрише

Додека си сеуште на почеток, најубаво ти е да го преинсталираш пак но овој пат ФОРМАТИРАЈ ГИ ПАРТИЦИИТЕ, и одбери каде да се инсталира Windows 7. За ова да го направиш треба да ја стартуваш инсталацијата директно од CD пред да подигнеш Windows (Boot from CD).

Претходно зачувај си се што ти треба, на некое USB или посебен хард диск или некоја партиција која нема да ја форматираш.

Додека си сеуште на почеток, најубаво ти е да го преинсталираш пак но овој пат ФОРМАТИРАЈ ГИ ПАРТИЦИИТЕ, и одбери каде да се инсталира Windows 7. За ова да го направиш треба да ја стартуваш инсталацијата директно од CD пред да подигнеш Windows (Boot from CD).

Претходно зачувај си се што ти треба, на некое USB или посебен хард диск или некоја партиција која нема да ја форматираш.
то е ок ама како да ги форматирам не знам не сака тоа е проблем хахаха пробував во Ц да го избришам стариот windows не сака инаку се си имам на ЦД слики и се шо ми треба пред време сумљав во моите способности хаххахах

то е ок ама како да ги форматирам не знам не сака тоа е проблем хахаха пробував во Ц да го избришам стариот windows не сака инаку се си имам на ЦД слики и се шо ми треба пред време сумљав во моите способности хаххахах

Имаш убаво опција формат во инсталацијата да го форматираш ако си го инсталирала од двд

а има зијан некаков или можам да терам вака ?
--- надополнето: 19 август 2012 во 01:40 ---
Имаш убаво опција формат во инсталацијата да го форматираш ако си го инсталирала од двд
windows was unable to complete the format taka mi pisuva

а има зијан некаков или можам да терам вака ?
--- надополнето: 19 август 2012 во 01:40 ---

windows was unable to complete the format taka mi pisuva

нема зијан никаков. Едноставно ќе имаш 2 виндовси, ќе бираш кој да се стартува и то е:pipi:

нема зијан никаков. Едноставно ќе имаш 2 виндовси, ќе бираш кој да се стартува и то е:pipi:[/хахахаха добро барем ме утеши јас си реков да не цркни компјутеров хахаха

Не знам како обично ги прајте партициите, кај мене се на пр.:
C: (60GB)-партиција за Windows
D: (180GB)-партиција за видео, музика, слики, документи
E: (80GB)-партиција за програми и работи од D: по потреба

Значи, во партицијата C: каде е инсталиран Windows и другите програми, не се чува ништо друго. Со секое реинсталирање на оперативниот систем, све се брише.

Кога ќе дојдеш до овде:
Figure7.jpg

ќе ја најдеш партицијата каде е инсталиран Windows, клик на неа па десно доле Drive options.
После ќе се појават опции како на сликата. Delete на партицијата со се system reserved (100те MB) и инсталирај го новиот Windows во истата партиција. Ако имаш работи во C:, како слики и др документи, префрли си ги во друга партиција пред форматирањето.

Туку, јас сакав да ве прашам, на колку време во просек прајте преинсталирање на оперативниот?

Sagan јас на година. Трупам премногу податоци, најчесто од факултет пошо немаме книги нАли, и после ме мрзи да правам бекапи , а има и на пократок период што си прават.

Затоа Windows-от се инсталира на посебна партиција одделно од другите фајлови, па кога ке треба преинсталација ако имаш нешто на десктоп зачуваш и ич глава да не те боли со бекап и слично.

Преинсталација на Windows? :/

Јас мојава седмица ја терам уште од RC верзијата, стриктно со апдејти. Зашто би ја преинсталирал?
Но, имам другарче кое редовно, на месец дена, си снима нова инсталација...

:icon_lol:
Не е ова хардвер па ќе фати прашина или слично и секој месец/два ќе исчистш убаво. Ако знаеш да користиш компјутер и интернет како што треба нема да имаш потреба онака некој просек за колку често да преинсталираш о.с.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom