Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Зошто сметаш дека НИЕ - МАКЕДОНЦИТЕ не знаеме да живееме во мултиетничка држава?????

Живеевме без проблем во Југославија.
Живееме без проблем со останатите етникуми во МАкедонија.

Албанците правеа проблеми во Југославија.
Албанците прават проблеми во МАкедонија.
Албанците се ставаат себеси како единствено малцинство кое заслужува повеќе од другите.

И ти мислиш дека ние не знаеме да живееме во мултиетничка средина?!?!?!
Не знаеме да живееме и тоа е факт.Ние одма бегаме и се делиме зошто имаме некое длабоко чувство на супериорност наспрема сите оолу нас Албанци,Бугари,Грци па дури и наспрема наши како егејците и торбешите.

Ај што имаме чувство на супериорност кое не разбирам од каде го вадиме кога сме живи неуспеси туку и истото воопшто не е подкрепено со тоа што треба логично да иде со него а тоа е храброст.Ние сме родени кукавици.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
?
--- надополнето: 18 август 2012 во 23:21 ---

Не велам дека лошата економија не допринесува во голем дел за екстремизмот.

Но, и добра економија нема да го реши проблемот.
Интилигентен си. Подразмисли малку. Погледај низ светот што се случува.
Не али би решило голем дел од проблемот.

Остатокот од проблемот е недостатокот на правна држава.Албанците се чувствуваат дискриминарни ние пак ги гледаме како привилегирани ( која страна е во право нема да влегувам ) а сето тоа е зошто има недостаток на правна држава.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не знаеме да живееме и тоа е факт.Ние одма бегаме и се делиме зошто имаме некое длабоко чувство на супериорност наспрема сите оолу нас Албанци,Бугари,Грци па дури и наспрема наши како егејците и торбешите.

Ај што имаме чувство на супериорност кое не разбирам од каде го вадиме кога сме живи неуспеси туку и истото воопшто не е подкрепено со тоа што треба логично да иде со него а тоа е храброст.Ние сме родени кукавици.
Ти пријателе ако имаш појма што зборуваш, ја сунет ќе си напраам одма.

Ја ти подучи не, тука како треба да живееме.

п.с за болдот - немаш потреба да се персираш себе си:P

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Зошто сметаш дека НИЕ - МАКЕДОНЦИТЕ не знаеме да живееме во мултиетничка држава?????

Живеевме без проблем во Југославија.
Живееме без проблем со останатите етникуми во МАкедонија.

Албанците правеа проблеми во Југославија.
Албанците прават проблеми во МАкедонија.
Албанците се ставаат себеси како единствено малцинство кое заслужува повеќе од другите.

И ти мислиш дека ние не знаеме да живееме во мултиетничка средина?!?!?!
Прашај ги словенците, хрватите, бошњаците како се живеело во Југославија....
прашај ги другите етникуми како им е сладок и се повикуваат на рамковниот, договор за кој ние направивме проблеми....
Зошто да правите проблеми со југос. кога ви ја дадоа независноста со референдум....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не али би решило голем дел од проблемот.

Остатокот од проблемот е недостатокот на правна држава.Албанците се чувствуваат дискриминарни ние пак ги гледаме како привилегирани ( која страна е во право нема да влегувам ) а сето тоа е зошто има недостаток на правна држава.

Ајдеееее бееее.

Ја ли да мислам на нивните чувства.

Утре ќе се почувствуваат некако другачије, и ние треба д аим испуњаваме желби.

Дај бе прибери се малку.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Немој брат така ќе испаднеш албанофил или нешто такво.
Ех, албанофил... ништо не е тоа

Едно време бев Грчки платеник, после бугарски шпион, па предавник, па соросоид... :pos:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.999
Поени од реакции
83.378
Ех, албанофил... ништо не е тоа

Едно време бев Грчки платеник, после бугарски шпион, па предавник, па соросоид... :pos:
А уствари си само амеба, вероватно или парамециум.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ајдеееее бееее.

Ја ли да мислам на нивните чувства.

Утре ќе се почувствуваат некако другачије, и ние треба д аим испуњаваме желби.

Дај бе прибери се малку.
Ти нормален си ?

Јас ти кажувам како они размислуваат гајле ми е за нивните чувства.Тие размислувања се поради недостаток на цврсто владеење на правото и ништо друго.

Нигде не реков дека треба да се испунуваат желби.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти нормален си ?

Јас ти кажувам како они размислуваат гајле ми е за нивните чувства.Тие размислувања се поради недостаток на цврсто владеење на правото и ништо друго.

Нигде не реков дека треба да се испунуваат желби.
Ти си знаеш. Голем си.

Ниедна економија и владеење на правото, нема да го смени Македонецот, после овогодишниот Велигден.

На Велигден во Македонецот се скрши нешто.

Ако не го чувствуваш тоа насекаде околу тебе, јас не можам да ти помогнам.

Тоа што го наведуваш (економија, владеење на правото) може само да ублажи нешто, а не да поправи.

Скршена чаша, не можеш да ја залепиш и повторно да пиеш вода од неа.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ти пријателе ако имаш појма што зборуваш, ја сунет ќе си напраам одма.

Ја ти подучи не, тука како треба да живееме.

п.с за болдот - немаш потреба да се персираш себе си:P
Фактите зборат сами за себе.

Албанците седеа во селата додека им беа гранатирани од АРМ.

Ќе пишам само за кумановчани зошто со нив бев директно запознаен решија да умрат како црви во тој мочаниот хотел Куба.

Победна слика немав видено во животот изнаседнале по 3-4ца во соби 4х4 со влага на сегде по ѕидови и нехигиена колку што немам видено и чекаа да изумрат од болести и депресија дека се плашеле за животите ако се врателе.

Нашите земаа испоизбегаа од Чаир им ги испоиспродадоа становите за багатела ( освен првите што продадоа ) за да се населат во Радишани при што пак мораат да поминат низ Албанските населби.

Тоа е реалноста

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Фактите зборат сами за себе.

Албанците седеа во селата додека им беа гранатирани од АРМ.

Ќе пишам само за кумановчани зошто со нив бев директно запознаен решија да умрат како црви во тој мочаниот хотел Куба.

Победна слика немав видено во животот изнаседнале по 3-4ца во соби 4х4 со влага на сегде по ѕидови и нехигиена колку што немам видено и чекаа да изумрат од болести и депресија дека се плашеле за животите ако се врателе.

Нашите земаа испоизбегаа од Чаир им ги испоиспродадоа становите за багатела ( освен првите што продадоа ) за да се населат во Радишани при што пак мораат да поминат низ Албанските населби.

Тоа е реалноста
"Брат" јас не те разбирам повеќе што пишуваш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom