Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Да го скришиме и другиот мит за ОБРАЗОВАНОСТА НА АЛБАНЦИТЕ.
Во периодот 2001-2002 80% од Македонците завршувале средно образование, а Албанците учествувале само со бедни 15%.Средношколците Македонци коишто завршиле средно образование 89% од нив го продолжиле високото образование, а Албанците само 5%.Можам и табели да ви покажам, па видите сами.
Од каде после рамковниот ТОЛКУ ОБРАЗОВАНИ АЛБАНЦИ ИЗЛЕГОА?Или со купени и фалс дипломи од Тетовски универзитет.Пред некоја година на Тетовски универзитет имало запишани преку 400 студенти со НЕКОМПЛЕТНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ .
Да парафразирам.Најдобри училшта со најдобри резултати на матура :
1.Корчагин(Македонци)
2.Јосип Броз Тито-Битола(Македонци)
3.Орце Николов -Скопје(Македонци)
4.Мирче Ацев-Прилеп(Македонци)
5.Климент Охридски-Охрид(Македонци)
На 8 место беше гимназијата од Куманово(Македонци), а пред неа беа уште две школи Македонци дали од Неготино или не не сеќавам баш.
Ние и понатаму ќе си пиеме нели и мамурни ќе си доаѓаме на испити и во школо.
Против гените не се може
Еволуцијата е спор процес.
--- надополнето: 18 август 2012 во 22:44 ---
другар, треба да разјасниме што дискутираме, ако велиш дека УКИМ е најдобар униоверзитет во Македонија и пошироко, се согласувам, да се разбереме.....
Јас студирам таму и ми се допаѓа, не е како порано, ми раскажаа постари колеги што поминале....
Извини ама не ја видов таа супериорност на македонските студенти како што ти велиш, и верувај ми барем мене не ми е тешко да го признаам тоа, имаше добри студенти кои заминаа на постдипломски надвор ама не беа супериорни како што велиш ти......
Вистина е дека моментално сте пообразовани од нас, тао е факт, но тоа се должи на подолга традиција на школување, сигурен сум дека македонците имаа и дедовци со факултети а татковци да не зборуваме....
А кај албанците ректи се случаевите кој има татко со високо образование....
Но на добар пат сме, јас лично ретко знам некој кој не запишал факултет...
и кај факултетите каде се учи на мак. бројот на албанците е на пораст.....
ама ајде каква дрога какви органи, што беше таа што беше фатена со пола тон кокаин.......
Како може да кажеш за мене дивјак кога не ме знаеш, што си ти? Господ ?
Денес не постои македонска мафија затоа што сте слепи и не можете да ги видете, за среќа кај вас мафијата е легализирана, а ти гласаш за нив........и после албанецот е крив за сиромаштијата.....
Ова (болдот) е тоа што треба да го правите што помасовно, бидејќи само образованието и едукацијата ќе ве оттргне од религискиот јарем и ќе ве насочи кон правилен соживот и напредок во општеството.
Со сила убавина не бидува.
Со труд и пот, бидува се.