Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
1.Ај те молам кажи дека се заебаваш за првиод дел.
2. Не се плашат??? АХА. Значи лекциите од типот ако не го послушаш тоа што ти го кажал се само онака. Нема да те казни или слично само ке те искара.
Немој да се лажеш сите кои се верници се тоа само поради стравот да не бидат протерани у пеколот т.е. можеш што се мене тиче живеј у бајка, ама да ти кажам реалноста е многу поинтересна, а башка кога би бирал помегу библискиот рај и пекол би го избрал пеколот подобри луге има таму, а во рајот би требало да бидам со убијци, силувачи и други криминалци кои се покајале за своите дела. И тоа дали се лузери или не незнам само запрашај се дали тие лузери го смислиле компјутерот, интернетот итн. Се надевам дека ја свакаш глупоста на ова.
3. трет дел.
Не мислиш дека пишуваш нешто само за да го напишеш тука.
Нели библијата вика дека сите сме божји деца. Од тука следи дека уште од рагање сум бил поврзан со Бога а после било оставено на мене дали ке тргнам по друг пат или ке останам на тој.
Исто има и една реченица која ми се свига: Бог ме направил Атеист кој си ти да го критиковаш тоа .
4.Не се плашам и ке ти кажам зошто.
Има една книга која се вика Hagakure и таму у еден дел вика: Смртта е можен исход на секоја битка прифати го тоа тогаш и со отсечена глава ке можеш на поразиш уште 2-3 противници. Оваа реченица многу лесно може да се генерализира за секојдневна употреба.
1. Зошто би се заебавал?
2. Хмм, тоа е твој избор околу пеколот и рајот. Не гледам никаква глупост, бидејќи ниту знам што е пекол, а што е рај, за да карактеризирам нешто како глупост.
3. Јас стално пишувам колку за да напишам нешто.
Не ми е познато што вели библијата околу тој дел, ама сигирен сум дека не си бил во врска со Бог, за да ја раскинеш.
4. Не ми е позната таа книга.
Хмм и ти заради таа реченица сакаш да кажеш дека не се плашиш од смртта и дека не ти е страв кога ќе дојде истата?
Како ќе ја генерализираш у секојдневието?
А животот го сакаш ли, согласно тоа дека ти е сеедно кога би настапила смртта?