- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.368
- Поени од реакции
- 84.601
А ја Диктаторе ти викам, покрај тоа што ќе прочиташ од Телема, да прочиташ и други некои автори и правци од западната херметичка традиција, па после сам да си донесеш заклучоци.
Па ако не ти е тешко,препорачај ми нешто во приватна порака што да прочитам,нешто што би можел да го најдам по книжарите,уште поубаво ако се наоѓа на нет.А ја Диктаторе ти викам, покрај тоа што ќе прочиташ од Телема, да прочиташ и други некои автори и правци од западната херметичка традиција, па после сам да си донесеш заклучоци.
А ја Диктаторе ти викам, покрај тоа што ќе прочиташ од Телема, да прочиташ и други некои автори и правци од западната херметичка традиција, па после сам да си донесеш заклучоци.
Ако сакаш да ја видиш телемата од сите страни ќе мора и Елифас Леви, и Блаватска (Патот на Тишината е поместена во еден од Еквиноксите, списание кое го издава A.'.A.'.), Алан Бенет и неговите трактати за јогата и будизмот, Франц Бардон, Дион Форчн, Израел Регардие, Lon Milo DuQuette, Џејмс Ешелман. Не само Кроули...Па ако не ти е тешко,препорачај ми нешто во приватна порака што да прочитам,нешто што би можел да го најдам по книжарите,уште поубаво ако се наоѓа на нет.
А каква е таа херметичка традиција?
Повеќедимензионалноста на Кроули го прави можеби неразбирлив за почетници. Мое лично мислење е дека не треба почетник без водство да го чита. Не за друго, ќе изгуби само време.Па ако не ти е тешко,препорачај ми нешто во приватна порака што да прочитам,нешто што би можел да го најдам по книжарите,уште поубаво ако се наоѓа на нет.
А каква е таа херметичка традиција?
Се гледа дека имаат 100% сличностиСимс леџит 100% :
Не. Јас мислев на легитимноста на фотиографијата.Се гледа дека имаат 100% сличности
Се потрудил „фотографот“, се согласувамНе. Јас мислев на легитимноста на фотиографијата.
Кроули мислам дека во неговите „Исповеди“ објаснува дека Аиваз го смета за еден од тајните мајстори на А.'.A.'. , Ред од кој што дојде Законот, мајстори кои владеат со човештвото сега!Дали Алистер во некои од своите дела,освен Законот е за сите,дава подетални информации за Ајваз?Дали се обидува да го толкува,да го идентификува?
Што всушност претставува Ајваз?