Вреди да се проба, само треба да расклопам некој диск прво. Инаку овој е од Чешка, очаен говор има.Интересно,али неговиов англиски ме уби
Јас имам единствено видено по хард дискови. Колку е постар дискот толку поголеми магнети има внатре. Ако начекаш некој 10Gb или со уште помал капацитет, магнетите можат да им бидат поголеми.а кај би можеле да се набават вакви магнети на друго место освен да се расклопи хардиск?
Да, но ако овие димензии се зголемат на x 10 тогаш имаш мала централа за 1 сијалица која ќе свети се додека вентилаторот е живМини вентилaтор.
Тоа е и целта на овој пронајдок. Има веќе мотори со ваков погон но не се усовршени.Да начекаме големи магнети да речиме пола метро, ги тураме на четири гуми од колата и возиме гага, шо ги ебам Макпетрол и регулаторна после
А што ако се стават повеќе магнети и ако врти повеќе, повеќе енергија? Иако има ризик да се и побрзо зафркне.Да, но ако овие гимензии се зголемат на x 10 тогаш имаш мала централа за 1 сијалица која ќе свети се додека вентилаторот е жив
Ако целата изведба се зголеми, од намотките во вентилаторот, димензијата на целиот систем и магнетите, нормално е да има поголема снага.А што ако се стават повеќе магнети и ако врти повеќе, повеќе енергија? Иако има ризик да се и побрзо зафркне.
Сигурно не сакаш Грујо да ти опни акциза на магнети?Тоа е и целта на овој пронајдок. Има веќе мотори со ваков погон но не се усовршени.
Интересно.. Бев до подрум да барам тоа ама сум ги џитнал се..Ако целата изведба се зголеми, од намотките во вентилаторот, димензијата на целиот систем и магнетите, нормално е да има поголема снага.
Ризикот да се зафркне само останува во пиксните.
Сигурно не сакаш Грујо да ти опни акциза на магнети?
Јас најдов 3 магнети. Незнам кај сум го зафрлил уште едниот.Интересно.. Бев до подрум да барам тоа ама сум ги џитнал се..
Мислам дека во видеото рече магнети од Хард Диск.Јас најдов 3 магнети. Незнам кај сум го зафрлил уште едниот.