Направи сам: Микро бесплатна енергија

• Креатор на темата Креатор на темата Kostur123
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Немам направено, но добро е да се сподели:

Потребно е 4 исти неодимиум магнети од хард диск и вентилатор од компјутер.

Вентилаторот ќе врти бесконечно без никаков додаток на енергија. Кој може нека проба.

Интересно,али неговиов англиски ме уби :D :pos:
Вреди да се проба, само треба да расклопам некој диск прво. Инаку овој е од Чешка, очаен говор има. :)

Ова е систем на перендев мотор, ми изгледа доста просто да се направи.

а кај би можеле да се набават вакви магнети на друго место освен да се расклопи хардиск? :)

а кај би можеле да се набават вакви магнети на друго место освен да се расклопи хардиск? :)
Јас имам единствено видено по хард дискови. Колку е постар дискот толку поголеми магнети има внатре. Ако начекаш некој 10Gb или со уште помал капацитет, магнетите можат да им бидат поголеми.

Да начекаме големи магнети да речиме пола метро, ги тураме на четири гуми од колата и возиме гага, шо ги ебам Макпетрол и регулаторна после :D

Да начекаме големи магнети да речиме пола метро, ги тураме на четири гуми од колата и возиме гага, шо ги ебам Макпетрол и регулаторна после :D
Тоа е и целта на овој пронајдок. Има веќе мотори со ваков погон но не се усовршени.

Да, но ако овие гимензии се зголемат на x 10 тогаш имаш мала централа за 1 сијалица која ќе свети се додека вентилаторот е жив ;)
А што ако се стават повеќе магнети и ако врти повеќе, повеќе енергија? Иако има ризик да се и побрзо зафркне. :)

А што ако се стават повеќе магнети и ако врти повеќе, повеќе енергија? Иако има ризик да се и побрзо зафркне. :)
Ако целата изведба се зголеми, од намотките во вентилаторот, димензијата на целиот систем и магнетите, нормално е да има поголема снага.
Ризикот да се зафркне само останува во пиксните.

Тоа е и целта на овој пронајдок. Има веќе мотори со ваков погон но не се усовршени.

Сигурно не сакаш Грујо да ти опни акциза на магнети? :D

Ако целата изведба се зголеми, од намотките во вентилаторот, димензијата на целиот систем и магнетите, нормално е да има поголема снага.
Ризикот да се зафркне само останува во пиксните.
Интересно.. Бев до подрум да барам тоа ама сум ги џитнал се.. :@

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom