- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.366
- Поени од реакции
- 84.600
Основата е, дека наводно Лам е од Сивите.Позната ми е сликава, ама ја немаше таму каде го сретнав тоа за вонземјаните.
Основата е, дека наводно Лам е од Сивите.Позната ми е сликава, ама ја немаше таму каде го сретнав тоа за вонземјаните.
Чудно.Основата е, дека наводно Лам е од Сивите.
Тоа ќе да е друга некоја теорија. не поврзана со Лам ваљда.Чудно.
Кроули повеќе го поврзуваат со Сиријанците (почовеколики изглед)
Веројатно не.Тоа ќе да е друга некоја теорија. не поврзана со Лам ваљда.
Незнам за тие теории, и не би шпекулирал.Ипсисимус, он изглеа читнал некои grays-теории за оној портретот на Лам, нацртан од Кроули:
Ова има врска и со хиерархијата и целта на двата Реда: A.'.A.'. и O.T.O. кои се премногу испреплетени за да ги дискутираме овде.Secret Chiefs (sometimes "Secret Chiefs of the A.'.A.'.") Aleister Crowley's term for those praeternatural entities which direct the progress of humanity for ends that are usually beyond the ken of mortal men. The Secret Chiefs are of at least the grade of Magus and Magister Templi, may or may not be in human form depending on their own needs at the time, and are utterly unknown to the rest of humanity except in the very rare times when they find it part of their plan to reveal themselves to one person.
Пред нејзе на едно друго место... пред тоа друго место кај Розенкројцерите... пред нив исто така на друго место... мислам дека оди и кај арапите во X век се споменува тоа...Идејата за овие тајни шефови пред него се појавува кај Блаватска.
Не... таму има тема за телема и О.Т.О. и се останато, иако јас мислам дека треба да биде во философија таа тема (после милиони пишувања се надевам разбираат дека телемата не е религија).Дали е можно и оваа тема да се префрли во подфорум Религија,зашто сметам дека таму и е местото?
Доволно е и оваа и телема темата да одат во философија и да се спојат во една тема...Ја сум за тоа ако може у Дом и Семејство да се пребаци.
Еми да буцниме малце, да се распалат воинствените срца на мажите и жените... да се разговара... онака... слабо.Али ја пропагирате како религија
Сарказмот ти е јака страна,нема збор.Секогаш успеваш да ме насмеешЈа сум за тоа ако може у Дом и Семејство да се пребаци.
Ете јас сум од тие што ја разбираат телемата како религија.Значи сум бил во заблуда,а и погрешно е човек да донесе заклучок за нешто од кое нема познавања.Пред два месеци ја симнав Магика без солзи,во електронски формат на српски јазик и морам да признаам,веднаш се откажав.Самиот материјал за читање е тежок,згора на тоа и на компјутер не е ист филингот кога читаш.Еве сега ја чекам да ми ја испринтаат од УСБ во печатена форма,па наредна за читање ми е таа.Се надевам ќе поднаучам нештоНе... таму има тема за телема и О.Т.О. и се останато, иако јас мислам дека треба да биде во философија таа тема (после милиони пишувања се надевам разбираат дека телемата не е религија).
Дури и да ја проучуваш телемата, сепак за тебе може и да биде религија. Зошто да не...