Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А овоа?:

(мада личи на фотошоп....или не)
Има доста детално објаснето за сликава на овој линк: http://crowbama.tumblr.com/
Извадок од линкот:
Crowley inspired a number of very famous people, including the Beatles’ John Lennon, author Aldous Huxley, and many others. While I am not personally a fan of Obama’s policies, I am also not surprised that Obama is inspired by Mr. Crowley. Crowley’s ideas transcended both right and left wing politics.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.300
(Она што го ценам кај Кроули е смисолот за хумор. Знам дека не би се љутел...инаку линкот нема врска со него)
Кроули некаде во своите писанија и самиот вели дека голема грешка е на старо-еонските школи што не направија место за смеата. Во „Мали есеи за вистината“ мислам дека е поместен есеј токму за смеата...

Па и кога ќе се разгледаат ритуалите на старо-еонските системи, ќе видиме дека се премногу мртви, мрачни, роботизирани, без чувтства...
Но тоа е нормално за тие системи. Системи на умирачките богови, каде што смртта е тема на нивните ритуали и нејзиното поминување...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ме интересира зошто толку луѓе тие со кои контактирал Кроули ги сметаат за вонземјани (особено често е поврзувањето на истите со Сириус)?

Само ве молам без линкови (барем не сега), само некое кратко објаснение ми треба (дали се работи за некаква мисконцепција/интерпретација, или пак има делум вистина во сето тоа).

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ме интересира зошто толку луѓе тие со кои контактирал Кроули ги сметаат за вонземјани (особено често е поврзувањето на истите со Сириус)?

Само ве молам без линкови (барем не сега), само некое кратко објаснение ми треба (дали се работи за некаква мисконцепција/интерпретација, или пак има делум вистина во сето тоа).
На ова прашање може да одговорат тие што сметаат дека се работи за вонземјани....негледам како би можел јас или било кој друг што не го дели тоа мислење да даде одговор. Освен ако не развијам способност да читам мисли. :)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
На ова прашање може да одговорат тие што сметаат дека се работи за вонземјани....негледам како би можел јас или било кој друг што не го дели тоа мислење да даде одговор. Освен ако не развијам способност да читам мисли. :)
Па еве, тргни од твоја гледна точка Ипси. Зошто не на пример? Онака ме интересира, немам заземено страна кога се работи за ова (иако ме знаат овде како alien freak :D ).

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па еве, тргни од твоја гледна точка Ипси. Зошто не на пример? Онака ме интересира, немам заземено страна кога се работи за ова (иако ме знаат овде како alien freak :D ).
Моја гледна точка е дека не се работи за вонземјани.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Има доста детално објаснето за сликава на овој линк: http://crowbama.tumblr.com/
Извадок од линкот:
Mи изгледа малку како фотошопирано.
--- надополнето: 16 август 2012 во 23:04 ---
Моја гледна точка е дека не се работи за вонземјани.
Де бе, објасни зошто :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Mи изгледа малку како фотошопирано.
На линкот има објаснувано на долго и на широко. Јас не сум експерт за да тврдам дали е или не.
Де бе, објасни зошто :D
Избегнувам да ја толкувам Книгата на Законот на други, затоа што намерата е секој да ја свати на свој уникатен начин.

• Проучувањето на оваа Книга е забрането. Мудро е да се уништи овој примерок после првото читање.
  • Тој што ова го занемарува, го прави тоа на сопствен ризик и опасност. Тие се најужасни.
  • Тие што ќе ја коментираат содржината на оваа книга треба да бидат одбегнувани од сите како центри на чума.
  • Сите прашања за Законот треба да се решаваат само повикувајќи се на моите списи, секој за себе.
  • Непостои Закон над Прави што ти е волја.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
На линкот има објаснувано на долго и на широко. Јас не сум експерт за да тврдам дали е или не.

Избегнувам да ја толкувам Книгата на Законот на други, затоа што намерата е секој да ја свати на свој уникатен начин.
A, oкеј, сега сфаќам зошто не ми даваш поопширно објаснение. Океј, не те буцкам :)

Ќе земам да прочитам во слободно време :).

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ипсисимус, он изглеа читнал некои grays-теории за оној портретот на Лам, нацртан од Кроули:
Позната ми е сликава, ама ја немаше таму каде го сретнав тоа за вонземјаните.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom