Реинкарнација

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мислам стварно чудни прашања ми псотавувате како да сум пред судија седнат. Дали е апостол павле во светата книга? тогаш каква личност е?
Добро де, не си пред судија, но оддаваш впечаток како голем познавач на двете најголеми монотеистички религии, па затоа и добиваш вакви прашања.

Мислам дека е сосема во ред, ако имаш сознанија да ги одговриш нели?

Ок од одговорв сфаќам, дека Павле е позитивна личност. Во ред. Се посомневав оти кажа дека убивал прво Христијани, па потоа се ставил на нивна страна.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Може да се држите до темата? Ја отеравте луѓе .....

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Добро де, не си пред судија, но оддаваш впечаток како голем познавач на двете најголеми монотеистички религии, па затоа и добиваш вакви прашања.

Мислам дека е сосема во ред, ако имаш сознанија да ги одговриш нели?

Ок од одговорв сфаќам, дека Павле е позитивна личност. Во ред. Се посомневав оти кажа дека убивал прво Христијани, па потоа се ставил на нивна страна.
Ама има ли безгрешен човек? Затоа викам чудни прашања поставувате. Само господ е совршен. А како што убаво објаснил господ исус христос тој дошол поради болните поради грешните да с еобратат на правиот пат. Затоа не знам зашто се чудите дека ак онекој до вчера бил на погрешен пат и се покајал и се просветлил излегол од темница видел дека греши и станал исправен значи станал свет затоа што не греши и не повеќе нечист.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ама има ли безгрешен човек? Затоа викам чудни прашања поставувате. Само господ е совршен. А како што убаво објаснил господ исус христос тој дошол поради болните поради грешните да с еобратат на правиот пат. Затоа не знам зашто се чудите дека ак онекој до вчера бил на погрешен пат и се покајал и се просветлил излегол од темница видел дека греши и станал исправен значи станал свет затоа што не греши и не повеќе нечист.

Хмм, од волк не бидува овца.

Член од
13 август 2012
Мислења
13
Поени од реакции
1
Абе човек будизмот како прво не е религија. А второ господ дошол на змејта пред 2000 години тоа е исус христос.
BUDIZMOT NE E RELIGIJA?

Drugarce, ti si ateist sigurno....

A da ne si greshka neshto?

Aj objasni mi malku ako sakash kako toa budizmot ne e religija...
a shto e togash?

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Ајдеее ојдовте у друг правец :)

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
на темата...НЕ верувам :D

Телото се распаѓа и после тоа следува...ништо. :D

Член од
13 август 2012
Мислења
13
Поени од реакции
1
Филозофија. Духовна.
Togash i hristijanstvoto e filozofija....
Ednite veruvaat vo zadgroben zivot...
Drugite veruvaat vo reinkarnacija....
--- надополнето: 16 август 2012 во 20:02 ---
Зашто Исус решил да воскресне, а не да се реинкарнира?

Зошто им покажал на своите следбеници дека вечниот живот е во воскресението, а не во реинкаранцијата?
Zatoa shto koga se reinkarnirash, ostanuvash na zemjata..
A koga ke postignesh nirvana....e togaj nema vrakjanje

Kajgana Shop

На врв Bottom