Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
Peder..(se smeam)...nemam poima..
ti kako se deklarirash?
Па не се декларирам, не сакам да се бутам во категории. Иако најпрецизно некој ме има оценето како агностик атеист (со пасија за мистика

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Peder..(se smeam)...nemam poima..
ti kako se deklarirash?
Zatoa shto koga se reinkarnirash, ostanuvash na zemjata..
A koga ke postignesh nirvana....e togaj nema vrakjanje
Ako jas veruvam vo bog...znachi mozam da bidam muslimanka ili hristijanka....Па не се декларирам, не сакам да се бутам во категории. Иако најпрецизно некој ме има оценето како агностик атеист (со пасија за мистика)
Типче со „уникатна индивидуа“ комплекс, што само го потврди со твојот следен пост. Типче кое е уплашено од животот и смртта до толку што решило да им се придружи на други исплашени типчиња во тешењето дека пак ќе има нешто (рај, пекол, реинкарнација, што и да е), ама ќе се држи до поставување такви категоризирачки прашања на форум за некако да ја протне глупоста што случајно ја треснал. Религија е колективно суеверно бладање. Будизмот е само еден начин на колективно суеверно бладање. Будизмот е религија.Јас верувам во реинкарнација а не сум будист не сум ни атеист - што сум јас?
Типче со „уникатна индивидуа“ комплекс, што само го потврди со твојот следен пост. Типче кое е уплашено од животот и смртта до толку што решило да им се придружи на други исплашени типчиња во тешењето дека пак ќе има нешто (рај, пекол, реинкарнација, што и да е), ама ќе се држи до поставување такви категоризирачки прашања на форум за некако да ја протне глупоста што случајно ја треснал. Религија е колективно суеверно бладање. Будизмот е само еден начин на колективно суеверно бладање. Будизмот е религија.
more kazi ja...ima cudni raboti ovde po forumot...pocudni od ateistive nema...veruvam mnogu vo reinkarnacija imam pricina no nema da ja obrazlozam....ke zvuci cudno
Чудно е релативен поим....чудно било порано земјата да е топка, сега е чудно да ја носат китови на грбveruvam mnogu vo reinkarnacija imam pricina no nema da ja obrazlozam....ke zvuci cudno
more kazi ja...ima cudni raboti ovde po forumot...pocudni od ateistive nema...![]()
Чудно е релативен поим....чудно било порано земјата да е топка, сега е чудно да ја носат китови на грб
--- надополнето: 25 август 2012 во 23:41 ---
znaev kaj taka me ostavate,priznaj interesna sum neli
no nemozam za toa da zboram sepak znam deka e vistina
ne mi e griza dali nekoj mi veruva tie sto me znaat go videla toa i toa e nasa tajna,za onie koi ne se sretnale sop toa ke go narecat ludost no tie sto go znaat znaat sto zboram............
dali vie ke me ismeete ne mi e griza
![]()
Не спомнуј друг пут хахахаххахznaev kaj taka me ostavate,priznaj interesna sum neli
no nemozam za toa da zboram sepak znam deka e vistina
ne mi e griza dali nekoj mi veruva tie sto me znaat go videla toa i toa e nasa tajna,za onie koi ne se sretnale sop toa ke go narecat ludost no tie sto go znaat znaat sto zboram............
dali vie ke me ismeete ne mi e griza
![]()
dogovoreno i prifateno sega pozdrav od meneНе спомнуј друг пут хахахаххах
dogovoreno i prifateno sega pozdrav od menegledas ne se kezam samo prijatna nasmevka ti upatuvam..
![]()
tocno no za sekoj toa e nesfatlivo veruvam deka me razbiras pozdravПробај да не избрзуваш со заклучоци
Прашај ако не си сигурна.....како и да е, мило ми е што веруваш(евентуално имаш личен доказ) за реинкарнацијата.